OOO

Ahad, Disember 05, 2010

Tali Barut Terkena

Hari Selasa malam ada member ajak lepak. Lama dah tak melepak dengan blogger ni. Nasib baiklah suami akak bagi keluar. Akak pergi bersama Firdaus dan Imran. Takut gak nak balik memalam nanti. 

Kami lepak kat  Mali's Corner Danau KotaMat Joe dah sibuk sms tanya kat mana.  Janji kul 8.00 malam..biasalah janji melayu kan. 

Tak lama kemudian Appledia datang.  Dia nak ambil kukis dan akak ajak ajer jumpa bersama geng lepak..tapi sayangnya cuma sebentar sahaja.
Tak lama eriqazz , wife dia dan anak kesayangan dia si Allisya (jadi rebutan ramai..ramai   nak berbesan dengan  eriqazz..rasanya peluang akak lagi besar kot).
 Borak..borak..daydeck sampai.  Dia baru balik dari Bakinang ..nak tau kat mana gi ajer ke blog beliau.  Ada gambar kat situ.  Dia bagi keropok dari sana.
nilah  keropok kulit kerbau..kelakar sungguh 
bila terkenang masing-masing terkena..
Terima kasih Daydeck bagi ole-ole termasuklah keropok kulit kerbau/keropok jangek. (nak tenguk yang belum goreng gi ke blog Daydeck yer)
 Akak letak atas meja..pastu Matjoe nak tenguk apa ke bendanya.  Akak pun keluarkan 2 plastik.. sajer ajer bagi member rasa.  Tapi tak bagitau apa ker bendanya.  Masing-masing krup...krap sampai habis plastik ke 2.  Kasi can mereka telan dulu.
ikan lomek
Gelak tak boleh blahhh bila akak bagitau ajer si Matjoe apa yang dia makan ..panik muka dia.  Rupernya dia tak biasa makan benda camni.  Gelak sakanlah akak sebab dia dah terkena.  Maaf yer Matjoe.  Kebetulan Matjo order kukis...terus dia makan kukis tu..katanya nak basuh mulut.  Kelakar..kelakar..
Daydeck kata rempah ni kalau masuk dalam rendang minang...
lagi umphh rendan tu
Kalau nak tenguk kat mana Daydeck beli ole-ole ni gi ke http://www.daydeck86.com/2010/11/pasar-bangkinang.html
Lepas tu kami pekena kuay teow Malli Corner yang menjadi sebutan orangramai.  Ada gak nasi lemak lauk ayam.

Dah pernah pergi sebelum ni bersama suami dan anak-anak tapi gambar entah kemana.

Seronok gak sekali-sekali melepak ni kan.  Boleh berkongsi-kongsi hal blog dan macam-macam hal lagi.

24 ulasan:

  1. pernah makan keropok di .. klu balik indon mesti beli keropok ni..

    BalasPadam
  2. wah...peluang akak lagi besar berbesan ye..tuk sape tu kak..hiks..

    BalasPadam
  3. bestnye kak...macam2 ade n dpt rase...

    BalasPadam
  4. erk! keropok kulit kerbau. Betul ke nama dia macam tu?

    BalasPadam
  5. Yer betul keropok kulit kerbau kalau tak percaya cuba google sedap wooo

    BalasPadam
  6. Sedap ke keropok tu Kak Ina? tak pernah makan...

    BalasPadam
  7. hik3..memang terkena..saya no hal lagi..alisya pun cool lagi..hak3..mat joe,terus merah pipi..

    BalasPadam
  8. keropok kulit kerbau? huhuhu..leh makan ke?

    BalasPadam
  9. selalu makan kepok nie, lebih2 lagi pekena dengan sate minang. terangkat oo

    BalasPadam
  10. Salam KakIna, kalau Azzah8 pun rasanya tak termakan keropok kulit tu...geli geleman tekak saya... hehehe

    BalasPadam
  11. Hahaha..nasib baik eden tak terjobak..hehe..MatJoe tuh memang camtu kak,pantang nampak makan nak melantak jerr..hehe..ksian bor mat joe jadik bahan ujikaji..ahaks

    BalasPadam
  12. mmg kulit kerbau sungguh ker? aiyo kak, tak pernah tercapai dek akalku

    BalasPadam
  13. uiks kak.. baru pes time dengar keropok kulit kerbau.. betul ker kak?.. haish, pelik bebenau.. huhuhu

    BalasPadam
  14. kepok tu wa slalu jumpa kat kedai minang...wa mmg dah tau dr awal2 lg sbb tnya..sbb tu tak lalu nak mkn..hehehehe

    BalasPadam
  15. Laaa.adeke kepok kulit kerbau tu??Rugi wohh saya tak stay..-_-.Selalu makan kepok tu ngan satay minang,kuah lebey memang TERBAEEK!
    Anyway thanks kak ina sebab invite linda join lepak ngan geng2 blogger lain ritu..walopun sekejapja dapat!^_^

    BalasPadam
  16. haha keropok memang tak pernah dengar pun.. best lah gathering camni..hehe

    BalasPadam
  17. sonoknya gathering makan2 mcm ni.. :)

    BalasPadam
  18. adoiii, matjoe terkena. ahaha. sib baik ada cookies, boleh layan. pastu siap terus gi order nasik.

    apapun ur cookis mmg sedap. dah abis dh pun

    BalasPadam
  19. 1st time dgr pasal keropok kulit kerbau

    BalasPadam
  20. lenkali kalau nak lepak takat platinum walk tu, calling laa kak...! eh saya dah tukar no phone tauu...!

    BalasPadam
  21. uiikk,..nape akak kata akak punya peluang lagi besar nak berbesan dengan Eyriqazz ni? Nasib baik anak saya girl, kalau tak mesti saya pun nak berbesan dengan dia jgk..haha..

    Entri Terkini :
    Shawl & Blog Badge Percuma!

    BalasPadam
  22. salam kak
    hehehe,biasa gak dgn malis ni,saya suke yg kat tmn bunga raya nya

    bile agaknya kite blh lepak mcm ni hehe

    BalasPadam
  23. keropok tu saya pernah makan, tp cam pelik skit rasa n bau dia.Mali's Platinum Walk ni tak pernah p makan lagi, stakat lalu je.Mali's kat kolej TAR/Taman Bunga Raya tu..dh banyak kali pegi.klau lepak2 lagi kat area situ..kabor2kanlah ek...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers