OOO

Jumaat, Januari 07, 2011

Gembiranya tapi?????

Pagi tu suami buat muka poyo ajer cam tak ada apa-apa pun yang terjadi. Akak pun buat derk ajerlah.

Bila suami balik dari kerja anak-anak dah jerit ..
Ayah bawak balik keklah mak...
Woiiii gembiranya ..sukanya..bangganya...sebab tak pernah lagi sepanjang perkawinan kami suami akak belikan kek ulangtahun perkawinan. Kalau kek harijadi adalah.

Bila buka kotak kek Yana kata..Ayah tak perasan ker?
Kenapa?
mamat bangla tu ingat kat negara dia kot..tu sebab dia tulis camni..


Mehlah tenguk...(huwaaaaaaaaaaa geram tul dibuatnya..)
Ayah manalah tau..mamat bangla tu yang salah tulis. Ayah tak tenguk pun dia tulis, terus dia masukkan dalam kotak.

Apa lagi..gelak ajerlah anak beranak.

Tak perlahkan..bukan suami akak yang salah tapi mamat bangla tu yang buat salah. Apa pun terima kasih suamiku di atas ingatanmu itu. Wah dah mula romantiklah pulak dah tua-tua ni. Syoknyaaaaaaaaaaa.

p/s Secret Recipes mestilah ambil pekerja yang boleh tulis bahasa inggeris dengan baik. Macamni tulis pun boleh salah, buat nama SR reputasi dia buruklah. Semua tau bukan murah kek SR ni. Mahal berdentum. Apa nak buat perkara dah terjadi.Redha ajerlah.


Sape yang beli kek kat situ nanti check betul-betul tulisan tu aaaaaaaaaaaaa. Kalau buat majlis panggil orang ramai mesti jadi bahan lawak pulak nanti.

38 ulasan:

  1. kelakar. wat lawak jer. hehe. wat malu SR je kan. isk2 ;p

    BalasPadam
  2. Hahahaha..
    Xsalah mat bangla tuh, dah itu bunyi dia dalam bahasa bangla..
    Salahkan bos SR tuh...
    Amik bangla lagi.. huhu
    Anyway Happy Anneversary (aneeyyyy!!)
    Hahaha!

    PojiePooh; Hanya Satu...

    BalasPadam
  3. salam kak

    ooo,akak xbgtaupon kat FB hehe


    tlsan ats kek SR memang BURUK pon..sorry

    sepanjang saya beli la, hehe

    BalasPadam
  4. hahahhaaa adoiiiii x thn gelak...happy anniversary ye kak


    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  5. hepi aniversary kak ina & hubby..

    lg 1 nak komplen..outlet SR kat One Utama servis die lembap..tp kek dia memang sedaplah!

    BalasPadam
  6. iina..happy annivesary..
    kadang2 memang macam tu kan ina..makin lama kawin..makin prihatin pulak suami ni..

    BalasPadam
  7. nasib baik ngan anak beranak jer kan kak?

    BalasPadam
  8. okeh ini boleh buat kita marah neh HAHAA :P sengal punya bangla

    BalasPadam
  9. Wow kak best nyer cik abang belikan kek utk anniversary. tahniah ye kak. mamy be mamat bangla tu x abis course bahasa english dia kot...tu yg spelling pon x betul tu....hu3....

    p/s: Kek SR mmg sedap. saya baru mkn Kek Blue Bery cheese dia. ada jamuan kat office. Mmg marvellous!

    BalasPadam
  10. Tahniah Kak Ina & Husband

    25 tahun ..semoga terus berbahagia hingga ke akhir hayat

    BalasPadam
  11. hahaha..hampeh sungguh la pkerja bangla tu kak ina.rasa mcm geli2 tak masa kek tu masuk dalam perut?tp bila tgk2 rasa mcm abg la cuba untuk buat ejaan budak2 remajee skrng ni..hehehe..

    BalasPadam
  12. hehehehehheee...
    tumpa gelakka bangla SR kak..

    BalasPadam
  13. Ishk. Sebab sorang pekerja salah, SR's reputation jugak yang jatuh.

    But then again, happy 25th anniversary ! :)

    BalasPadam
  14. seb bek dia tak tulis...amma appa annevesry hihihi

    BalasPadam
  15. secret recipe tu..hepi anniversary kak

    BalasPadam
  16. tulisan dia pun tak cantik laa kak..! burukk!! kasar jerrrr!

    anyway, sekali lagi selamat ulangtahun yaaa!

    Jom Join GA PILIH THEME BLOG

    BalasPadam
  17. huhuhu..sabar je lah..heppi enibeseri ye kak...semoga kekal bahagia.. :)

    BalasPadam
  18. Alahai.. camne la boleh salah eja.. heheh Takpe kak.. yg penting suami akak ingat nak beli kek tu.. Ingatan tu yg penting.. Happy Anniversary.. semoga akak beroleh kebahagiaan hingga ke akhir hayat.. :)

    BalasPadam
  19. hahahhaha...sumpah lawak...

    happy annivesary kak..

    BalasPadam
  20. itu kira ok ada gak mat slleh kalau eny bersari...nak jadi apa dong!

    BalasPadam
  21. patutnya kena check dulu--baru boleh terus komplen kan heheh
    happy anniversary kak ina :)

    BalasPadam
  22. mat bangla punya english, gaya gitu la kot kak. janji ada bunyi sama..romantiklah hubby kak ina..hehehehe

    BalasPadam
  23. happy anniversary kak, huhu moge berbahagia selalu.heee. sweetnye lah hai hubby,

    BalasPadam
  24. dey,...
    ANNEY?? VARSARY... AMMAK!!!!
    ekekekekee

    BalasPadam
  25. Hehehe..laaaa..tersaloh lah pulok..hehe..takpe kak janji kek sodap..hehe

    BalasPadam
  26. kek SR buat mcm ni?? bole lingkup ni..malu..hehe

    BalasPadam
  27. hmmmnak buat macamana kan kak sabar jela.dgn mat2 bangla nih

    BalasPadam
  28. *pantang tengok kek. Tegak je kepala...hehehe...

    Tapi tulisan dia tu spoil betul la. Kan dah cacat kek yang cantik dan sedap tu. huhuhu.

    Nasib baik masa saya punya besday dulu, dorang tulis betul2. Tapi sayang, husb plak yang salah. Boleh2 dia pi pilih kek spiderman. uh uh uh...ingat besay anak dia hape.

    BalasPadam
  29. hehehe... tumpang gelak jugak... tp mmg memburokkan reputasi SR kalo lagu ni.....

    BalasPadam
  30. Wah kak Ina, kejap je pejam celik dah 25 tahun melayari rumahtangga bersama cik abang tersayang. Tahniah ye kak Ina. Agaknya org lelaki memang macam tu kan makin tua makin romantiklah dia, lomah den. Samo lah ngan laki den ni, hehehe. Apo lah mamat bangla tu buat buruk namo SR yo

    BalasPadam
  31. tuh lah setakat famili jer ok..kalo buat majlis maku jer tulisan salah

    BalasPadam
  32. Wah, malu kat SR...tapi husband Kak Ina memang romantik la. haha. =D

    BalasPadam
  33. hish2....typing error la pulak yea... anyway semoga akan dapat lebih banyak hadiah romantik dari hubby akak sebagai tanda ingatan....

    BalasPadam
  34. mesti la romantik 25 tahun maa. dh macam juara lagu!!

    BalasPadam
  35. Ok got my site up vimax 3-4 Dot Com but have not yet advertised anywhere I need some feedback to my domain name also website if its good. Please give me some feedback before I advertise.

    BalasPadam
  36. hahaha kelakar la kak.. tapi mesti peristiwa kek ni akan jadi kenangan manis kan... apa-apa pun selamat menyambut ulangtahun ke 25 kak.. semoga terus sihat dan berbahagia ke akhir hayat bersama orang tersayang..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers