OOO

Jumaat, Januari 21, 2011

LIRIK "YA ROBBI" -KHURAFAT OST (with English translation)

Sape yang tenguk filem Khurafat mesti dah dengar lagu ni kan. Jom dengar lagu yang di nyanyikan olehSyamsul Yusof dan Dr Anwar Fazal





YA ROBBI

Intro (V.O)

Kadangkala kita lupa
Kadangkala kita leka
Kadangkala kita buta
DIA memerhatikan kita

Ya ALLAH..

Verse 1

Manusia sifatnya pelupa
Walau disogok seribu nasihat setiapa masa
Hati tetap sukar ditembusi kerana dosa-dosa
Menjadi dinding pemisah antara aku dan DIA

Uh' dulu dalam gelap zulmat dunia
Walau lampu lagu rancak buatku berdansa
Bersama mereka yang sebahtera
Dalam bah peluh oh' penuh nista
Yah' yah' ku terlupa..

*Pre-chorus

Aku khayal..
Leka gembira walau sementara
Tapi nikmatnya..
Kala itu tak terkata
Kerana apa?
Kerana aku tiada pegangan nyata
Aku hanyut dengan arus dunia
Dunia oh' dunia!

**Chorus

Aku hanyalah manusia
Yang sering lupa
Yang selalu leka
Dengan tipu daya oh' dunia

Ya ROBBI (8x)
Kuserahkan segala
Terimalah doaku

Verse 2

Jika kau tanya aku jujur uh' mengapa
Dunia seperti ahli silap mata
Bermain ilusi mengkaburkan minda
Semua di depan mata indah oh' tampaknya
Walau hakikat oh' sebaliknya

KitabNYA, kalamNYA yang dulu kulupa
Kumula baca walau merangkak seperti kura-kura
Kerana kutahu hanya ini buku jawapan pada
Teka silang kata dunia!

*Pre-chorus

Aku khayal..
Leka gembira walau sementara
Tapi nikmatnya..
Kala itu tak terkata
Kerana apa?
Kerana aku tiada pegangan nyata
Aku hanyut dengan arus dunia
Dunia oh' dunia!

**Chorus

Aku hanyalah manusia
Yang sering lupa
Yang selalu leka
Dengan tipu daya oh' dunia

Ya ROBBI (8x)
Kuserahkan segala
Terimalah doaku

Bridge

Aku tidak berdaya
Ampunilah,ampunilah (Ya ALLAH ya Tuhanku)
Berikanku cahaya
Ampunilah,ampunilah (Ampunilah diriku)
Aku tidak bertenaga
Ampunilah,ampunilah
Tempatkanlah ku di syurgamu..

**Chorus

Ya ROBBI (8x)
Kuserahkan segala
Terimalah doaku

Outtro (V.O)

Dulu bila orang kata solat itu tiang Agama
Aku ragui, tetapi kini kupasti..
Alhamdulillah..
Kalau nak lirik dalam bahasa english sila klik ke

Yang best sebab Samsul sudi nak letak link akak kat blog beliau. Terima kasihlah kepada beliau. Ada juga blog orang lain seperti Hamzah dan Yanmie.

Tahniah sebab dengar cerita Khurafat dah dapat kutip berjuta. Sokong filem melayu yer.

4 ulasan:

  1. dengar byk komen +ve tentang filem ni..harap2nya era kebangkitan filem melayu dah tiba

    BalasPadam
  2. byk review yg bagus2 psl filem tu :) me spesis penakut--tak teringin plak nak tgk heheh

    BalasPadam
  3. semalam ingat nak g tgk tapi tepaksa cancel last min

    BalasPadam
  4. akak...link blog samsul tu ada tak...sajer mas nk terjah blog dia...
    akak kasi yer..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers