OOO

Ahad, Februari 06, 2011

Pasar Tani Shah Alam

Kalau pergi ke Shah Alam jangan lupa datang ke Pasar Tani yang terletak di Seksyen 13. Sebut nak apa saja, ada dijual di sini. Yang paling akak suka bila tenguk jualan pokok bunga dan pokok herba.
Lokasi di tempat letak kereta Stadium Shah Alam berhampiran Giant anda boleh lihat pandangan seperti ini.
Aduhai seram betul tenguk ular yang tengah melilit leher budak lelaki ini. Akak suruh Imran pegang ular ni dia takutlah pulak. Kalau akak lagilah tak berani nak dekat.
Kalau bawa anak-anak memang kena siap duit. Kalau nampak ajer berkenan di mata semua nak beli. Akak malas nak layan.
Ada jual barang basah seperti ikan, sayur dan macam-macam lagi. Pokok pangkal hati. Ada duit lebih boleh borong sakan..kalau idak tenguk ajerlah.

Lepas penat jejalan bolehlah makan minum di sini. Macam-macam ada.

21 ulasan:

  1. eyuwww
    mcm mana boleh ada ular sawa pulak tu??
    kalau hanie, sure lari jauh2! haha, takut!

    BalasPadam
  2. :) :) :)
    best nih
    terbaeekkk!!!!

    singgah dari mknace unlimited

    BalasPadam
  3. terbaiikk!!!! kid masa berdua dulu, selalu je ke situ.. jalan pusing2 cari barang rumah pastu singgah beli bihun sup atau sup gearbox.. wow!!! nyum nyummm..

    BalasPadam
  4. mcm meriah je..
    tak pernah pegi lg,lps ni boleh pegi.
    :)

    BalasPadam
  5. memang selalu ke ade pak cik ular tuh? bes2 boleh pegi nih.. heeehe

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum Kak Ina

    jauh akak pergi tu
    misti ada yg istimewanya

    Wassalam

    BalasPadam
  7. salam kenal jemputla ke blog saya ye.bertukar2 info http://www.mamafaiz.com/

    BalasPadam
  8. gelinya mas tengok ular sawa tu....
    mas memang tiap2 minggu gi pasar tani tu..best kan kak...macam2 ada...
    cuma minggu ni jer tak gi sebab hubby keje...

    BalasPadam
  9. me memang suka jln2 kat psr tani--siyes rindu ni heheh

    JOM skodeng blog me kalau sudi!

    BalasPadam
  10. sy pon dh lama x g paso tuh.. dulu2 masa nk reno umah slalu laa g saner tgk2 barang... now dh tader tujuan, kalo duit berkepuk berguni lainlah...akak beli aper kt sana?

    BalasPadam
  11. pasar ni memang BEST.sy student kt shah alam,almost every sunday sy akan pegi sane.ape2pon before pegi,prepare RM banyak2.baru la lebih syok :) hehe

    BalasPadam
  12. aduh ada ular? ishkk seram plak nak pegi lah.. btw, k ina nak pi india ek

    BalasPadam
  13. lama dah tak pegi pasar tani shah alam, rambang mata kalau dtg sini

    BalasPadam
  14. Kalau pergi pagi sangat, ada gerai "bukak tikar longgok barang" tak buka lagi. Tapi kalau pergi dah lambat sangat, panasnya alahai, tak tahan. Tapi memang penat nak tawaf pasar tuh kan kak ina.

    Terbaru >Bila Memandu di Kelantan > Kenapa Aku Berhenti Menulis > Dinner Metrowealth - Grand, Glamorous, Fabulous

    BalasPadam
  15. ooo..bile plak ade kejadian sawa kat psr tu? mmg suke walkathon situ pada pagi Ahad nan permai...:)

    BalasPadam
  16. salam...

    rajin kak ina drive smpi shah alam nun...jgn kata bebudak,kita yg dewasa ni pun mcm2 nk beli kalau dh ke sana...lama dah x gi sana

    BalasPadam
  17. oh akak pegi sana eh? kalau nanti pegi lagi, calling2 la saya eh.. umah saya dekat jer ngan area pasar tani tu, dkat sekolah teknik...

    boleh kirim kukis sekali...hihihi

    BalasPadam
  18. akak,pasar tani ni pasar karat ker? yg hari ahad tu ek?ada gaks pegi last month..tp susah sket kalo ngan anak2
    bujang2 dulu seronok la beli brg2 basah kat sana

    BalasPadam
  19. salam kenalan kak...
    pasar tani tu memang best kak...
    tapi, masalahnyer kalo lambat sampai parking ujung kampung..
    ehehehhehe....
    saya dah lame tak pegi..

    BalasPadam
  20. whooaaa....siap ada ular sawa lagi.....meriah betul laaa

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers