OOO

Khamis, Februari 24, 2011

Betul ker Daphne Iking Dah Peluk Islam?Update..gambar suami Daphne Iking

Tadi malam akak gi event Nuffnang pastu akak jumpa dengan Daphne Iking kat Actor Art Studio di Lot 10. Dia datang bersama seorang lelaki Melayu yang handsome.
Kami pun ambil peluang ambil gambar dengan beliau. Seronok kerana beliau masih mengenali akak lagi. Kami pernah bergambar dan berbual masa event Vaseline tahun lepas.

Sebelum tu ada gak blogger http://www.teratakarmo.com/ yang tanya soalan secara berbisik..Betul ker you dah peluk islam (convert)?
Dia jawab iyer .


Selepas pementasan teater akak tanya pulak lagi..nak puaskan hati. Dia kata betul. Siap sebut alhamdulliah lagi. Apalagi kami kat situ menjerit kecil sebab rasa gembira mendengar berita itu dan akak sampat mengucapkan tahniah kepada beliau.


Tapi tak sempat tanya pun nama baru beliau dan juga nama suami dia pasal ramai yang nak ambil gambar bersama beliau.

Jika betul apa yang beliau kata ..alhamdulliah...bertambah lagi seorang umat Islam. Jika tak betul jangan marah yer tapi tang agama mana boleh main-main.

Maknanya betullah gossip mengatakan yang beliau telah pun menghadiri kursus kawin di Sabah yang lalu adalah benar belaka.

Ambil gambar dari Ohbulan.Com...

semalam muka husband dia dah tak ada janggut dah..licin bersih nak tau apa nama suami dia gi ke situ yer


Suami dia ashik meminggirkan diri masa kami ambil gambar..seganlah pulak nak suruh ambil gambar berdua.

31 ulasan:

  1. Alhamdulillah.. Tambah sudah ahli kita.. Harap si suami dapat membimbing Iking

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum....

    Alhamdulilah... masih ada golongan yg asalnya bukan Islam tapi "menyertai" agama suci dari Allah SWT ini walaupun ada dari kalangan kita yang murtad sama ada secara sedar mahupun secara luar sedar...

    Semoga suaminya itu akan dapat membimbing beliau ke arah Islam sepenuhnya, tanpa Had.., tanpa hari tertentu.., sepanjang masa.. :-)

    BalasPadam
  3. wa kak.dpt amik gmbr skali ..jeles ni hehhehe

    BalasPadam
  4. Aik. dengan lelaki mana pulak? Hari tuh bercerai dengan husband chinese sebab ada skandal dengan lelaki lain yang juga chinese kan? Tiba-tiba kawin lelaki lain masuk islam? pelik. pelik.

    Ke saya silap orang? hehehe



    Terbaru >Nak Malu ke Nak Sentap Dengan Gplusmy ni? > Coke's Secret Formula - Coca Cola Ada Alcohol? >Kenduri Aqiqah. Jumpa Bean Moreno, Che Armster, dan.....?

    BalasPadam
  5. saya nampak dia peluk kak ina...

    BalasPadam
  6. alhamdulillah..tak tahu pun pasal ni

    BalasPadam
  7. As salam...kak ina, alhamdulillah tambah lagi umat Islam, bagus la kalau dah kahwin..

    kak Ina...zana dah follow kakIna tp takde dlm list zana, nape eh? sb dah pindah 'rumah baru' kot?

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum Kak Ina

    Alhamdulillah
    moga dia mengikut cara hidup Islam yg sebenar

    Wassalam

    BalasPadam
  9. alhamdulillah.. nmpk mesra je dgn kak ina kan :-)

    <a herf="http://suliana-mylittlesunshine.blogspot.com/2011/02/cuba-dulu-baru-tahu-part-two.html

    BalasPadam
  10. alhamdulillah, D.I pilih jalan yg terbaik..

    BalasPadam
  11. salam
    sapa agaknya suami baru dia ya...harap2 dia tak seksi lg pas ni...

    BalasPadam
  12. alhamdulillah..bertambah lagi umat islam di muka bumi ini :)

    BalasPadam
  13. Alhamdullillah.. jadi betul laa gossip yg dicanangkan sebelum nie.. kira dah kawin laa yer.. baguss laa tuh..Moga suaminya dapat didik dia ke jalan Allah..

    BalasPadam
  14. alhamdulillah dah dapat hidayah

    BalasPadam
  15. kak nak gambar2 semalam boleh x (^.^)
    nie email saya farra_eng@yahoo.com

    BalasPadam
  16. Alhamdulilah..baguslah mcm tu...:)

    BalasPadam
  17. Alhamdulillah..semoga jumpa org yang boleh membimbing beliau

    BalasPadam
  18. salam ina..
    Alhamdulillah dan tahniah..

    BalasPadam
  19. Alhamdulillah,harapnye jgnlah hnya disbbkan nk kawin dgn org islam dia convert...moga hubby atau bakal hubby dia dpt membimbing dia

    BalasPadam
  20. Alhamdulillah ..ye kak..semoga hubbynya dapat membimbing beliau ke arah jalan yg betul ..amin

    BalasPadam
  21. Alhamdulillah
    Igt lg dia ngan k.ina yer, ye la sama2 glemer

    bc n3 psl akk kt india tu, mmg naya la kes akk, dh la slh tempat pastu hp pula x bawa, mmg haru biru

    BalasPadam
  22. wah bagusla die masuk ISlam ^_^

    BalasPadam
  23. Alhamdulillah. Makin bertambah saudara Islam :)

    BalasPadam
  24. Alhamdulillah, semoga ramai lagi yang terbuka hatinya termasuk yg Muslim tapi jauh sifat dari namanya muslim...

    InyaAllah sy sambung belajar ke Australia :)

    BalasPadam
  25. alhamdulillah...
    semoge die akan dapat berbahagia sampai bile...
    terkejut gak bile taw die dah masuk Islam..

    BalasPadam
  26. kak ina bukan saja tukang masak terbaik malah mamarazi terbaik, i like... saya suka nama dahlia :)

    BalasPadam
  27. Alhamdulillah.. tapi nampak dia macam kurus sangat pula..
    Jemput ke:ALL IN ONE

    BalasPadam
  28. Imam Ghazali memberi beberapa panduan untuk menjauhi sikap takabbur yang ada dalam diri manusia, diantaranya


    1. Apabila berjumpa orang jahat, Jangan anggap kita mulia. Tetapi, katakan, mungkin orang jahat itu akan bertaubat pada masa tuanya, sedangkan kita belum tahu bagaimana akhirnya kehidupan kita.

    2. Apabila bertemu nonMuslim katakan, belum tentu dia akan kafir selama-lamanya

    < Tinggal tutup aurat lagi doakan saja Amin :-)> Islam Mendahului Zaman..Ingat Sejarah

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers