NAK DUIT RAYA TAK?

Cabaran Duit Raya 2014

ShoppingTime

Lazada Malaysia

Ahad, Mac 20, 2011

Kukis..kukiss...sape mau order

Nilah peminat dan pembeli setia kukis coklat chips akak. Kira pembeli paling ngetop sampai saat ini.
Akak buat N3 lah pasal kukis akak. Kalau bekas macam ni..isi lebih kurang 90-100 keping harga RM50.00.
Kalau bekas yang berisi 50-55 keping pula berharga RM25.00.
Kukis akak ni pakai tak pakai marjerin ataupun mentega campuran. Memang guna pure mentega. Harga lebih dari RM5.00 sebab itu akak tak boleh jual lagi murah.

Coklat chips pula akak guna yang import tak guna yang local. Sebab rasa memang berbeza.

Kalau dekat tak sampai lebih dari 5km akak tak charge tapi kalau jauh terpaksalah akak ambil duit minyak dalam RM8.00-RM10.00 sebab minyak mahal kan. Ataupun customer ambil di pertengahan jalan.

Kalau jauh pula kenalah pos...dan wang pos di tanggung oleh pembeli. Selalunya dalam anggaran RM8.00-RM15.00 bergantung kepada berapa banyak kukis di beli.

20 ulasan:

  1. hujung bln 4 mau order hehe

    BalasPadam
  2. sedapnya. teringin nak order. tapi jauh pulak.

    BalasPadam
  3. esh sedapnye. kalau boleh pos sampai india memang teringin nak order =D

    BalasPadam
  4. macam pernah nampak je model kukis tu..tapi di mana ya?hik3...

    BalasPadam
  5. kak ina..mahu satu..amik sabtu ni kat tol..ada caj tak?

    BalasPadam
  6. tak nak share resipi ker?

    BalasPadam
  7. kak, kalau cookies letak kismis akak buat tak? me tak suka sgt choc chips, tp suka mkn apa2 biskut/cookies/cake yg ada kismis

    BalasPadam
  8. huhu insyaALLAH auntie, mesti order.. hujung tahun ni baliklah.. huhu. auntie buat delivery eh? kalau ke melaka kan agak2 berapa ye?

    naik auto tu punyelah bahaya.. kecut perut je. kalau mak intan entah boleh ke tak tu nak naik.. mahu terjerit2 huhu. kire auntie ni hebat jugalah berani naik.hehe

    BalasPadam
  9. stok kukis sy dah abis.... huwaaaaaa

    BalasPadam
  10. kak ina: klu delivery ke putrajaya bape???

    BalasPadam
  11. farra..kena pos dulu baru tau brp kosnya

    BalasPadam
  12. salam mcm mana nak order email saya shahrilhassan@gmail.com

    BalasPadam
  13. masyaAllah inilah benda yang saya cuba dok buat dari dulu... saya ada masalah lah. Okay kak ina buat pakai kuning telur atau semua sekali?

    saya buat asyik tak jadi je..

    BalasPadam
  14. SALAM AKAK, KITA NAK ORDER KUKIS NI 100 KEPING POS SARAWAK BERAPA? LAGI SATU NAK TANYA ALAT SENAMAN KEGEL TU JUAL KAT MANA?

    BalasPadam
  15. AKAK, KITA YANG KOMEN NAK BELI KUKIS KAT ATAS NI. SMS KITA BLE? AEIDA 0138117012

    BalasPadam
  16. Tak sabar nak test cookies kak ina ni.. tapi tadi wife dah sound yang ni emak punya dekat kg. abg tak boleh nak test-test.. huhu macam ni balik kg. nanti kena pau dengan mak lah baru leh rasa.. hehehe

    BalasPadam
  17. salam tanpa nama

    apasal komen kat sini..maaflah tak perasanlah pulak..nanti email kat roslana_06@yahoo.com.my yer.

    BalasPadam
  18. kalau nak beli kegel ada kat N3 psl kegel..kamu call kat situ yer

    BalasPadam
  19. Baru hari ni saya perasan rupanya jiran saya Kak Ina ni. Saya kenal Imran dgn makcik asmah je selama ni. satu sekolah dengan anak kat SRAI.. keciknya dunia. apa pun, saya nak order cookies dgn akak. bulan 12 nak. besok nak balik kg dulu. Kalau tanya Imran dia kenal rumah kami

    BalasPadam
  20. oooo sape ek..tak perasan kamu duk mana?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...