OOO

Isnin, Julai 25, 2011

Sinar Cafe di Lebuhraya Sungai Besi

 Hari Sabtu kami sekeluarga balik kampung.  Sebelum tu merayau cari baju raya dulu di sebuah shopping complex.  Mula-mula anak-anak ajak makan kat dalam shopping complex tapi akak cadangkan jom kita cuba makan kat Sinar Cafe ni.  Ashik tenguk dan lalu ajer setiap kali gunakan highway Sungai Besi.
 Decoration kat dalam cafe ni cantik
Model tengah nak makan cili...opppp acah ajer..Ira dan suami pilih makan mee bandung.  Tak sama dengan rasa mee bandung Muar, mestilah kan..mana nak sama sebab makan kat Kuala Lumpur. 
Serius ayam penyet ni sedap terutama sambal belacan.  Akak yang order bersama Liyana dan Firdaus.Memanglah tak sama dengan nasi penyet Indonesia sebab mana ada sup kalau makan nasi penyet original.  Ayam pun sedap jugak,  Harga satu pinggan RM7.90, rasanya lebih murah sikit dari nasi ayam penyet buatan seberang.
Ada lagi menu yang lain..tak taulah camner rasanya. 
 Senarai harga di Sinar Cafe, kalau tenguk dari senarai harga munasabah ker idak?

10 ulasan:

  1. terliur plak tgk ayam penyet tu...

    BalasPadam
  2. hurm.... skang nie dah senang nak cari menu AYAM PENYET....

    BalasPadam
  3. macam sedap je ayam penyet tuh.. hehhehe

    BalasPadam
  4. mmg harga minuman area situ harga macam tue ekk...nmpk mahal jerrr.. ;)

    BalasPadam
  5. kak ina...mahal gak harganya ye...anak 6 orang cam saya ni,nampaknya lambat lagi nak g makan situ...he he he

    BalasPadam
  6. kak,
    kaklo dibandingkan rate dgn di Ipoh memang nampak mahal la.. lebih rm2 utk aneka mee tu..

    tp kalo tgk tempat (KL & Ipoh).. tentu lah beza & rasanya reasonable tu... ;)

    BalasPadam
  7. tak pernah dan belum ada keperluan nak lalu h/way tu..jadi tak berpeluang la nak rasa..

    BalasPadam
  8. Salam,

    lapar....lapar, ayam penyet tu nampak menyelerakan :D


    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  9. nak try, cuma tak tau kedainya kat sebelah mana. Btw, tau tak kat mana boleh order roti jala area sg. besi? tkasih.

    BalasPadam
  10. Yum.. Yum..

    Try la mee bandung kuah kacang Bp di Sg.Besi & Shah Alam

    Stall Puan Aniza @ Restoran Ghani (Mamak)
    Sebelah Pasaraya KK, Depan Pasar Awam Pekan Sg.Besi, Kuala Lumpur
    Waktu niaga: 7malam hingga 12malam

    Teh Laris Kafe
    21 Jalan Snuker 13/28, Seksyen 13, Tadisma Business park, Shah Alam
    Waktu niaga: 8pagi hingga 7malam Setiap hari kecuali Ahad

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers