OOO

Ad

Jumaat, September 23, 2011

Bestnya Dapat Join Maybelline New York Fashion Week Workshop

Maybelline New York Fashion Week Workshop telah diadakan pada hari Jumaat lepas di Bangsar. Walaupun cuti hari Malaysia dan Merdeka akak dengan penuh semangat nak pergi ke workshop ni. Nak tau apa yang akan terjadi di sini.
Bersama Jard tengah pilih makanan yang disediakan memang sedap-sedap walaupun simple.
Maybeline PR Ms Connie yang seksi berbaju hitam memang peramah menyambut ketibaan kami semua. Bergambar dengan  
vinnie, CikLilyPutih, Farraeng madammondoq dan Jard.
Staff Maybelline menerangkan 4 warna tema Maybelline iaitu Party Princess, Mystery Maven, GI Jane dan Sexy Starlet.
make up artist telah menunjukkan kepada kami teknik 4 warna tema tersebut
2 orang model yang bertuah..bila sedang tenguk model di makeup ternampak model Amber Chia yang baru datang.
Ohh rupanya Amber Chia juga telah di undang untuk memberi penerangan bagaimana untuk berposing dengan betul di depan kamera.
Tip yang paling berkesan untuk bergaya di depan kamera ialah menyebut perkataaan CHI WA WA
Semestinya kena ambil gambar dengan Amber Chia..buat kenangan
Tibalah saat yang mendebarkan bila para peserta di suruh memakai make up sendiri mengikut tema pilihan kami. Thara (Nuffies) sedang memerhati camner kami tepek alat make up.
Cepat-cepat..masa yang di berikan cuma 30 minit sahaja..gabra dan menggigil tangan akak
Banyaknya sample yang mereka bagi..baru lagi tau. Selepas habis tepek menepek kami diberi kebenaran boleh membawa pulang semua sample make up ni. Wah sape nak kasi kan, angkut jangan tak angkut.
meja blogger cun dan jelita tengah sibuk pakai make up. Mereka tak ada hal nak tepek menepek ni sebab akak tenguk masa datang pun mereka dah bermake up.
Hasil tema Mystery Maven..akak pilih tema ni..tapi member semeja kata macam tema Party Princess. Tak kisahlah kan...janji bertepek udahlah.

Berapa LOVE geng tali baruts dan pembaca blog nak kasi ek?
(abaikan hidung dan gigi taring yang ada tuah tu yer)
Masa tengah sibuk masukkan gift dari Maybelline tiba-tiba terdengar bunyi bising. Laaa ingatkan apa tadi, rupanya gimik dari Staff Maybelline ‘No Chap Lips, Yes Baby Lips’ yang akan mengeluarkan produk terbaru Maybeline.
Geng tepek menepek
muka happy
Lipbalm terbaru ni mempunyai berbagai-bagai perisa untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering. Nantikan produk terbaru ini di pasaran. Mascara tu bukan yer..gift dari Maybelline
Sebelum pulang bergambar dengan Cik Lily, Ceeramoon dan Viruspadu
Masing-masing tunjuk gambar pegang sepanduk ‘No Chap Lips, Yes Baby Lips’ guna polaroid untuk kempen lipbalm terbaru dari Maybelline.
Gambar di ambil katanya nak masukkan kat dalam FB Maybelline nanti. Wahhh glamnya kami nanti..(perasan)
Akhir sekali sebelum pulang para jelitawan sama-sama menyebut Chi wa waaaaaaaaaaaa..
Bersama Thara orang kuat Nuffnang
first time berjumpa Farahnaz dari Nuffnang juga
Gurauan semata-mata. Terima kepada madammondoq kerana ambil gambar dari facebook dan blog.

11 ulasan:

  1. jelesnyaaaa kak..saya ni peminat barangan Maybelline jugaaa..hehehe..bak r sket:P

    BalasPadam
  2. wah! wah! wah!
    pasni leh kak belajo mekap skill dgn kak ina :)

    BalasPadam
  3. bestnye.. aktif akak pegi event yek.. teringin nak join gak =)

    BalasPadam
  4. wah kak~ suka nengok~ best la dpt brg maybeline hehe

    BalasPadam
  5. fewwiittt

    kak ina kena mekap selalu la camni.. nampak berseri2 gitu! :D

    BalasPadam
  6. Bestnya kak!!!
    tingin nk join mcm akak. tp xde org ajak ponnnnnnnn...huhuhu

    BalasPadam
  7. Seronoknyaaaa..Jelesnyaaaa...nak pindah KL nak pindah KL...

    BalasPadam
  8. gambar last tu i gelak terover ok.. huh...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers