OOO

Isnin, September 12, 2011

Tak Puas Hati Betullah

Akhirnya keputusan MSS2011 telah di umumkan. Akak redha akak tak dapat masuk, mungkin akak tak layak dan bukan rezeki. Memang rasa kecewa...tak perlah ...nanti gi jejalan dengan keluarga ajerlah ke Selangor.

Setiap orang berhak menyuarakan pendapat masing-masing jika tidak puas hati, macam akak, akak lebih suka berterus terang dari pada membising ajer kat belakang.

Antara yang akak tak puas hati pasal :-

Who’s eligible?

  • Travellers/Bloggers from or residing in Malaysia, Singapore, Thailand & Indonesia.
  • Travellers/Bloggers who can demonstrate still photo, audio‐visual-editing skills.
  • Travellers/Bloggers who run an active personal blog.
  • Those who want to challenge their physical strength & endurance, take pictures/videos, write and travel. (mungkin sebab akak dah berusia akak tak layak kot)
  • Travellers/Bloggers 18 years and above with valid travel documents
Yang akak gelapkan tu adalah syarat utama tapi yang buat akak tak puas hati sebab ada yang buat N3 tapi tak letak video pun boleh masuk top 30
Selain dari itu ada lagi syaratnya:
Popularity of introductory video with blog readers (50%).
Blog yang tak ramai visitors pun dapat masuk juga.

Pasal vote
Dapat vote sikit pun boleh menang, buat penat ajer suruh orang vote .

Pemenang/peserta tahun lepas pun boleh masuk balik
Pemenang dan peserta tahun lepas pun ada gak tersenarai. N3 lebih kurang pastu tak video pun dapat masuk semula. Kalau tau camtu baik tak yah masuk kan...bengang tullah


Yang memelikkan pemenang tahun lepas pun leh masuk lagi..kalau tak percaya boleh check kat SINI dan pemenang tahun lepas kat SINI. Best Photo dan 1st Runner Up pulak tu. Apa kessss.

Tak di nafikan ada juga peserta yang terlepas mengikuti syarat-syarat yang di tentukan. Peserta dari negara jiran yang paling banyak terpilih untuk MSS2011 kali ini. Wah beruntungnya mereka kan..kalau nak tenguk boleh ke.SINI

Memanglah penganjur berhak memilih siapa sajer yang mereka suka tapi akak rasakan tidak adil pada siapa yang berusaha untuk masuk tapi tak berjaya.

15 ulasan:

  1. kak, sedey akak tak dpt join. huhu.

    BalasPadam
  2. Takpe akak mungkin belum ada rezeki lagi tu

    BalasPadam
  3. sabar kak. ni entry utk join contest:

    http://www.matjoe.com/2011/09/contest-masak-persiapan-apa-untuk-raya.html

    BalasPadam
  4. sapo kak .. myb juri tgh kenyang makan biskut raya

    BalasPadam
  5. ler sepatutnya ramai yg dapat masuk tapi last minute peserta2 last year berebut2 nak masuk gak..
    x pe lah kak.. cuba lagi next year
    saya pun nak try next year..tapi x yah ler bersungguh minta vote lagi kot kan

    BalasPadam
  6. me tak masuk awal2 so tak frust hehehe :) memang me tak dpt nak bagi komitment sbb anak me kecik lagi :)

    BalasPadam
  7. takper kak.. jgn bersedih.. baik pi jalan oversea.. lagi best.. ehe..

    BalasPadam
  8. jgn sedey yer kak, bukan rezeki akak tur..mana tau pas ni ada sst yg lagi best menanti..:)

    BalasPadam
  9. sabar ya kak...mungkin rezeki kat tempat lain.... :)

    BalasPadam
  10. oho... mmg sakit ati kalo mcm tuh. hopefully pihak bertanggungjwb tuh baca n3 akak neh biar depa tau apa mender x kena yg depa dh wat. yerla, nk kalah pon bior adil kan?

    BalasPadam
  11. owh gitu citernyer..

    takpela kak, bukan rezeki.tp kalo bab adil tak adil tu, mmg sy rasa x adil..bek xyah wat syarat gitu..huhuh

    BalasPadam
  12. Berusaha tak semestinya akan sentiasa berjaya. As long as you don't give up.

    BalasPadam
  13. terima kepada semua terutama tanpa nama.

    BalasPadam
  14. saya sokong..!! penat laa kalo undi sikit pun dapat masuk.. diorang ni ada strategi ke?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers