OOO

Ahad, Oktober 09, 2011

Debaran Astro Blogger Master Chef Malaysia@MasterChef Malaysia

Akak peserta yang kedua paling awal tiba.  Ingatkan susah sangatlah nak cari tempat ni  sebab minggu lepas yang ada sesat jalan, jadi keluar rumah dalam pukul 9.10 pagi.  
Kalau akak bawak 30 minit, manager akak bawak tak sampai 15 minit dah sampai.  Alamak akak peserta kedua paling awal..berkobar-kobar kan. Dapatlah akak berposing di sana sini
 Bila tenguk dapur nak masak nanti, mulalah rasa kecut perut dan bermacam perasaan yang timbul sebab seumur hidup akak memang tak pernah masuk pertandingan macam ini.

Tenguk dapur memang dah rasa gabra dan panik.  Masa ni ashiklah terfikir apakah isi kotak misteri dan menu utama
 Lega bila  Jejai datang bersama anak pempuan dia..tak lepas peluang bergambar kat wall MasterChef Malaysia.  Bervanganlah kan..cam kamilah peserta MCM tu
 Tapi bila geng tali baruts dah sampai ...erhmmm apa lagi ..kecoh aaaa
..ha kauuuuu ashiklah Jejai kata gabra..tak pandai masak..akhirnya ..
Tak sudah-sudah ahsiklah bergambar dengan geng blogger Jejai, CIKLILY & ZAID
 Agak-agak korang apa yang kitorang gossip ek?  Jejai sibuk tweet tweet kat tweeter
Juri yang akan menentukan samada masakan kami kreatif dan sedap. Chef Ryan Kang, Orang Kuat Astro Raqim Ahmad  dan blogger KY Speak
 kali ni sorang ajerlah..Tak habis lagi bergaya kat wall MasterChef Malaysia..

Oh yer..Kalau korang nak tenguk peserta-peserta  Program MasterChef Malaysia bolehlah tenguk info kat bawah ek.

Program title – MasterChef Malaysia
  • MasterChef Program Information - MasterChef TX will be starting from 22nd October 2011, every Saturday – Wednesday, 9.00pm. Master Class will be on every Friday, 9.00pm.
  • Program Channel – Astro Ria (Channel 104)
 Alahai kena pulak bercerita pasal pengalaman masak memasak..fuhhh gabra gak bercakap dengan Blogger MasterChef pusingan ke 2 semi final ni.  Akak tak speaking pun cakap Bahasa Kebangsaan kita Bahasa Malaysialah.
Inilah muka-muka juri yang akak sebutkan Chef Ryan Kang, Orang Kuat Astro Raqim Ahmad  dan blogger KY Speak.  Emcee yang cantik jelita ni lupa pulak nama dia.
Cabut nombor..erhmmm cuba teka akak dapat dapur no berapa?
Punyalah kecuh bila peserta dan penyokong sama-sama boleh masuk ke dalam dapur.  Amboi Cik Lily tunjuk apa ek?
Sempat lagi bergambar kat tempat cari bahan.  Ishhhh kalau lambat rembat memang tak dapat ..macam akaklah..lambat sikit serai dah habis, rempah yang akak cari pun dah di sambar orang..jadi kenalah masak apa yang ada.  Sebab bahan yang di sediakan memang terhad.

Nantikan sambungannya yer sebab banyak gambar aaa

Kredit picture www.ciklilyputih.com
 

11 ulasan:

  1. Assalamualaikum Kak Ina

    tak sabar nak tahu keputusan nya

    Wassalam

    BalasPadam
  2. wahh,meriahnya..huk3..menyesal tak apply sekali....kalau tak dapat feel pengalaman mempesona...

    BalasPadam
  3. kalo saya tgk ramai2 camtu, terus kecut perut, tak jadi nak masak

    BalasPadam
  4. tak pe kak ina, tak masuk final pun dpt pengalaman baru..next year cuba lagi yer...

    BalasPadam
  5. hhehehe teruja sy membaca kak

    BalasPadam
  6. pengalaman yg x dapat dalam mana2 buku kan kak ina, suka tengok wanita yang berani 'ke depan' dan x malu beraksi depan kamera.. susah kalau asyik nak kat belakang tabir je kan, x da pengalaman manis nak dicerita kat anak2 nanti...

    BalasPadam
  7. kalau tahu penyokong tambahan boleh datang ... memang saya dah pergi ke sana aritu....

    BalasPadam
  8. manager akak tuh org muda, so driving pon gaya org mudalah..ehehhe.. untung kalo smpai awai neh, kak. kan leh posing lebey tuh. tp, babs gabra saper pon bole rasa. x sabar nk baca yg seterusnyer.

    BalasPadam
  9. sentiasa menunggu for next episode..

    BalasPadam
  10. adoiii kak... kena main cop2 bahan laa pulak....

    kalo camtu, mmg apa yg dirancang tak menjadila nampaknya

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers