OOO

Rabu, November 30, 2011

Bermulanya Pencarian Chef "Juara Resepi Sri Kulai" Musim Ke 2

Satu lagi rancangan reality yang di namakan "Juara Resepi Sri Kulai" akan di tayangkan dalam Rancangan Apa Kata Wanita TV1  yang akan di hostkan oleh Zamzarina Zambri dimana ianya  merupakan musim ke 2.


AYS Sdn. Bhd, pengeluar makanan popolur ready to eat meal  Sri Kulai yang telah bekerjasama dengan Apa Kata Wanita TV1, RTM dan pasaraya Tesco akan mula mengadakan ujibakat/auditions di Tesco outlets yang terpilih di sekitar  di Lembah Klang selama 12 minggu bermula pada 3 Disember.

Pencarian bakat baru dalam bidang masakan dengan resepi original di mana 3 pemenang akan di beri peluang di mana resepi mereka akan berada di pasaran yang akan di pasarkan di Tesco sebuah pasaraya yang terbesar di bawah jenama Sri Kulai.
Mr Liow Ren Jah-Chief Executive Officer, AYS Sdn Bhd, memperkenalkan AYS Sdn Bhd dengan jenama Sri Kulai telah mula berada di pasaran pada Julai 2008 dimana  ianya merupakan the first Malaysian company to manufacture and market Halal microwaveable ready-to-eat frozen Malaysian meals, di bawah jenama Sri Kulai dan di mana Kulai merupakan tempat lahir beliau.
Sri Kulai ready to eat meals terdapat dalam 3 kategori iaitu snack/light meals seperti dim sum dan noodle range, 
hidangan lengkap sepeti nasi lemak dan nasi ayam dan juga sambal udang, kari ayam dan roast chicken.
 
Terdapat 130 menu halal termasuk western meals seperti black pepper steak dan grazed honey chicken.  The Sri Kulai boleh di dapati di rangkaian pasaraya di Malaysia seperti Tesco dan yang lain-lain .  Mereka juga telah membekalkannya  di airline caterer, hospitals, food service providers dan cafe chains in Malaysia.
Dalam musim pertama, 3 orang pemenang  yang berjaya, di mana masakan mereka telah di jadikan  produk makanan sejuk beku/segera (complete meal) yang hanya perlu di panaskan dalam ketuhar gelombang mikro/microwave dan wajah mereka diabadikan di kotak  makanan  Sri Kulai.
Host Apa Kata Wanita TV1 Zamzarina Zambri yang akan 
menjadi juruacara "Juara Resepi Sri Kulai"

Mesti korang terhibur tenguk persembahan mereka ini
Chaiyokkkkk
Selepas pelancaran "Juara Resepi Sri Kulai"
Sessi soal jawab
Perasmian pembukaan Sri Kulai RTE Station di KL City Walk di bawah licensing Sri Kulai Scheme yang merupakan outlet ke 5 setakat ini.
 Black Pepper Steak untuk makanan tengahari kami.  Cuma masukkan ke dalam m/wave selama 4 minit dah boleh dihidang dan di makan

Info mengenai Rancangan "Juara Resepi Sri Kulai"


Program adalah kerjasama Sri Kulai, Apa Kata Wanita TV1 dan Tesco as the venue sponsor

Bermula pada 8 Januari -25 March 2012 ,  akan di tayangkan sedutan ujibakat secara langsung yang telah di adakan di setiap  tempat yang terpilih.  

12 orang peserta terpilih akan mula beraksi  dari 1 April-17 June 2012.

Elimination round dan 3 peserta di peringkat akhir akan di umumkan secara langsung pada 24 Jun 2012


Pertandingan akhir akan di adakan di Tesco pada 1 Julai, and aired as a full episode on AKW on 8 July 2012

Sesiapa yang berminat boleh datang untuk ujibakat.  Untuk terma dan syarat sila ke Facebook di SINI

Jangan tunggu lagi...bawalah hidangan istimewa yang original ke tempat dan tarikh di bawah ini..manalah tau korang boleh berjaya.

3 December  - Tesco Extra Shah Alam (bulatan kayangan)
10 December  - Tesco Extra Puchong
17 December- Tesco Extra Kajang
24 December  - Tesco Extra Shah Alam (berhampiran stadium)
31 December  - Tesco Semenyih
7 Januari 2012 - Tesco Cheras
14 Januari 2012 - Tesco Setia Alam
21 Januari 2012 - Tesco @ Scott's Garden
28 Januari 2012 - Tesco Extra Shah Alam (Bulatan Kayangan)
4 Febuary 2012- Tesco Extra Puchong
11 February 2012 - Tesco Extra Kajang

General condition for participation - prepared food has to be in complete meal from, Halal, microwaveable in line with the fusion theme.

Auditions starts at 11.00am at each of the Tesco stores with final call for registration at 12.30pm.  

The weekly winner will be announced on site after the final public judging at around 2.00pm

4 ulasan:

  1. Macam2 yg dah ready ada sekarang ye...

    BalasPadam
  2. lama x masuk tesco...jadi x banyak tau jenama produk ready mate,..hehe.

    BalasPadam
  3. lawa jugak Zamzarina tue ye kak....heehhehe...saya tunggu diorang buat kat tesco kajang la nanti....

    BalasPadam
  4. Terima kasih sri kulai kerana bg pluang pd sya.. Mmg pengalaman yg menarik.. Cuba lah masuk pertandingan ni.. Sya dh merasa..anda bila lg.. ZURATNAWATI AZIZ..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers