OOO

Sabtu, Disember 24, 2011

Tertidur Masa Tonton Ombak Rindu!


 kredit pic : kancilbiru.com
Firdaus dapat voucher tiket wayang ni dah lama, tapi kami tak guna sebab tak ada cerita menarik nak tenguk.  Bila tenguk tarikh akhir 31hb Disember terpaksalah kami gunakan juga, nanti rugi kan.
Ira, Imran dan member Ira tenguk filem Alvin and Chipmunk.

Firdaus tenguk filem Songlap..dia kata best aaaa
 akak pula layan Ombak Rindu.  Akak dah pernah dah baca novel Ombak Rindu ni tapi dah lama dah.  Akak masih ingat lagi apa yang akak baca.
Akak memang suka tenguk pemandangan dalam filem ini, cantik sungguh lepas satu part ke satu part akhirnya akak terlena di buai mimpi. Isshhh camner lah boleh tertidur ni .  Tapi sempat tenguk adegan di ranjang yang heboh di perkatakan selepas  Hariz  dan  Izzah berkawin di Siam.

Bila bangun ajer masa part Lisa Surihani bergaduh dengan Julia Zingler pasal cemburukan dia.  Pastu accident.  Nasib baik tak tertidur lagi sampai habis cerita.
Sayang sungguhlah tak tenguk betul-betul.

Bila time adegan sedih akak yang jiwang dan berjiwa sentimental ni tak menangis pun macam penonton pempuan sebelah  yang ada mengesat mata dengan tisu dan tudung. Apa sal ek?

Apa pun akak suka dengan Aaron Aziz, memang best lakunan dia.  

Betullah orang kata watak Maya Karin kurang sesuai jadi orang kampung yang sesuai ialah Lisa Surihani.  Lisa tak bestlah pegang watak Mila  gadis yang gi belajar ke oversea yang kekwat dan gaya percakapannya agak tinggi..tak bestlah

Bagi akak, akak lebih suka layan novel Ombak Rindu ni dari tenguk wayang.  Ini pendapat akak ek..jangan marah sebab setiap orang mempunyai citarasa masing-masing yang berbeza

Apa pun tahniah sebab filem Ombak Rindu dah dapat lebih dari RM10 juta .
 

13 ulasan:

  1. pendapat saya kalau fazura yang berlakon maybe ramai penonton akan lebih feeling....

    BalasPadam
  2. sy tgk citer ni...pd sy maya karin mmag bleh bwak watak izzah...mula2 pn ingt x nk tgk takut x best tp mmber ofis ajak tgk...so pegi la...part sedih citer ni bermula dr izzah ditiggalkn oleh pakciknya di pusat pelacuran tu...tu la rugi akak x tgk keseluruhan citer...citer ni best sbb x meleret-leret cam filem nur kasih....boring...ombak rindu ni sentiasa ade pengisian

    BalasPadam
  3. heee , ijah kali ketiga tgk OR pun hampir2 tertidur hahah

    BalasPadam
  4. hehhe nangis sebab feeling le akak.. hurm..akak kalau tak terjaga sampai habis cerita tu, hehehe mesti comel je orang lain nampak ..;p

    BalasPadam
  5. saya ni kak dah lama sgt tak tgk wayang. sekrg ni dok tunggu filem ombak rindu kat astro first ajelah

    BalasPadam
  6. tgk ombak rindu malam tadi. overall bestla.

    BalasPadam
  7. Saya pun belum terbuka hati nak tonton filemnya. Rasa puas jer bila dah baca novel nya.

    BalasPadam
  8. saya rasa, aaron aziz memang sangat sesuai dan pelakon paling best dalam cerite ni.. lepas tu pulak maya karin, dia boleh berlakon, cume watak gadis kampung mungkin kurang sesuai untuk dia, sebab muka dia sendiri pun dah nampak mat salleh, kalau mungkin dapat fazura ke yang nampak ciri2 melayu sikit sure best.. but honestly.. lisa err... watak yang diberi kurang sesuai sangat dengan dia..

    BalasPadam
  9. Nak tengok ke tak, tak tau lg........cintan cintun ni x best kt wyg, pendapat zana la. Lg best citer yg beraksi, sesuai tgk dipanggung.

    BalasPadam
  10. saya pon baru lps tgk dgn hubby,hehe

    memang terasa penat menonton dekat 2jam,terkebil2 mata tgk

    sakit hati tgk haris maki n tolak kasar izzah mase dia ingt izzah pregnant..padahal org tu dtg b$%^^

    BalasPadam
  11. huhuh akk tetido ?
    mesti layan abes cite tu kan ?
    ;))

    mak saye balek dr tgk cite ni
    mengigau kene pukol ombak .
    sume gare2 ombak rindu
    hihihih ;))

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers