OOO

Isnin, Mei 07, 2012

Kos Perubatan Operation Knee Arthroscopic Di Hospital Swasta

Oleh sebab ada yang bertanya berapa kos yang di keluarkan untuk membuat pembedahan lutut akak, akak buat N3 ini. 
Pembaca blog akak  ekinashikin  nak tau mungkin sebagai panduan dia nanti ataupun orang lain jika melakukannya di hospital swasta.
Terpaksa ambil bilik yang berharga dekat RM300 sebab bilik penuh, yang tinggal bilik itu sahaja.  Kalau nak diikutkan tak puas hati sebab bilik ni cuma besar ajer tapi bilik cam biasa ajer.  Tapi akak bersyukur sebab tinggal seorang dalam bilik walapun boring bila kesorangan.
Jumlah ini tak termasuk akak datang ke fisio terapy seminggu 3 kali dan follow up dengan doktor nanti. 
Syukur..Alhamdulliah akak di lindungi insuran, jadi tak terasalah beban nak membayarnya.  Jika tidak akak terpaksa ke hospital kerajaan untuk mendapatkan rawatan.


Terima kasih juga buat  monologhero yang sudi menerangkan secara lebih lanjut tentang hal ni.  Betul tu sekarang ni akak kena kurangkan berat badan untuk kesihatan yang lebih baik.  Tapi akak cuba tak nak makan ubat kurus ..nak cuba diet sendiri.

Bila berbual bersama pesakit lain yang ada masalah macam akak, sorang kakak telah membelanjakan wang sehingga boleh membeli keta myvi kerana pergi ke pusat slim kan badan..aduhai tak mampu akak nak gi kalau camtu.



19 ulasan:

  1. Mak aiii! sib bek ada cover :)

    semoga akak sembuh cepat2 ye..

    BalasPadam
  2. takpe duit boleh cari..yang penting akak kembali sihat :)

    BalasPadam
  3. TQ kak ina utk info ni..
    sgt2 membantu pada yg memerlukan...
    take care

    BalasPadam
  4. share info kak,tak pe bgs

    akak cube pelan,pia pon kena kurangkan berat badan

    BalasPadam
  5. Mahalnya.. X per untuk kesihatan.. Semoga cepat sembuh kak..

    BalasPadam
  6. Beruntung ada yg tolong cover...

    BalasPadam
  7. untungkan ambil insurans?
    time2 cam nih perlukan insurans
    cam kat singapore dah wajib sbb tiada lagi perubatan percuma

    BalasPadam
  8. Salam sejahtera KI

    Terimakasih atas penjelasan. Baguslah KI ni, apa2 share kat peminat!sama2 dapat info.
    Saya memang ada dgr diaorg kuruskan badan di satu2 tpt tu dgn harga ala2 Myvi!
    Bilalah saya nak kurus!

    BalasPadam
  9. adik sy kene 15k kak, lutut punya pasal, sib baik cover insuran

    tropicana hospital..

    BalasPadam
  10. hmmm.. saya pun sakit lutut ni.. huhuhu

    BalasPadam
  11. bagi yang ada insurans memang elok gi swasta.. sebab semua insurans cover.. ari tu wife buat pembedahan apendix pun lebih 8k.. selamat insurans company dia cover..

    Insurans memang penting untuk kecemasan akan datang

    BalasPadam
  12. Perghh..... kalo takde insurans cover, maunya pengsan nak bayar. Insurans apa kak ina amik?

    BalasPadam
  13. Bila masuk hospital specialist macam nei memang beribu la bilnya...dan kalau tak silap charge OT TIME adalah 'setiap kali kita tekan button' mintak bantuan nurse...

    BalasPadam
  14. Saya pun nak kena kurangkan berat badan kak...tapi takut juga nak gunakan ubat kurus....

    Pelan2lah kita adjust ikut kesesuaian badan kita yer kakk...

    BalasPadam
  15. Alhamdulillah akak dan sembuh, seb bek ada cover kn kak..

    akak nk kne diet cmne tu? nti akak blogkan yer.. ^^ lov pn nk ikut sama..

    riso gak ni mude2 lg -eh mude g ke- da saket2 kaki saket lutot..bahaya kn..

    pape pn akak smoga btmbh2 sembuhnya, ingt..ramai insan2 yg syg kt akak.. caiyok!!

    BalasPadam
  16. Itu untung ada nsurans kan kak, kalau tak rebak gak nak bayaq..
    Sama cam myra dulu operate cycts lebih kurang RM8,k gak..

    BalasPadam
  17. kak ina..try la herbalife...bukan ubat kurus tapi makanan nutrisi utk kesihatan....

    BalasPadam
  18. Na~ xyah nak g pusat slim badan unless willing to pay the price.

    Bleh cuba senaman yang slow motion macam tai chi, bnyk je sample di youtube. Buat pagi2 n petang. Angkat dumbell pun ok( angkat yg ringan2 dalam 2-3kg), xyah berat sangat.
    Boleh tanya Mamat darkbatman, mesti dia bleh fikir senaman,gerakan sesuai untuk akak.

    Diet kurangkan karbohidrat(nasi,mee,tepung-biskut,kek,potato,gula,etc...) pun ok jgk .
    Tu yang herbalife power sbb krg karbohidrat tpi fokus more on the protein.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers