OOO

Ad

Jumaat, Jun 08, 2012

Akak Belanja Makan-Makan Di Terracotta Restaurant

Bila ada rezeki, duit hasil berblog akak gunakan juga untuk belanja orang-orang tersayang tapi ambik kupon groupon ajerlah sebab banyak diskaun.  Mau bayar penuh pengsan oooo...satu kepala kalau makan di The Terracotta Restaurant kat  The Zon All Suite Kuala Lumpur berhampiran KLCC  setiap malam minggu satu kepala RM65.00 seorang tapi bila guna kupon cuma bayar RM35.00 sahaja.  Untuk Imran bayar cash kat situ RM30.00.
Ashiklah tertunda nak gi ke sini sebab susah nak cari masa yang sesuai...kupon dahnak expire dah ..tapi tak pegi-pegi lagi sebab setiap malam minggu ada ajer hal masing-masing tak boleh join. Akhirnya dapat gak semua berkumpul malam minggu lepas.  Rugi lak tak bawa seluar mandi Imran...kalau idak bolehlah terjun kat dalam kolam.
Bila makan cara buffet kita boleh pilih yang mana kita suka..tapi penatlah sebab ashiklah kena bangun.  Yang paling best lamb steak ni..lembut dan sedap.  Akak pilih makan yang ni dulu sebab tau kalau makan kat luar harga dia boleh tahan. Ada gak ayam tapi dah selalu makan taklah doyan sangat nak ambik.
Nasi seafood ni ambik sikit ajer..lebih suka meratah lauk pauk.  Udang cheese tu memang sedap..akak ambik 2 kali.
Semua anak-anak suka makan  campuran macaroni pintal/gulung yang di campurkan sos putih dan di taburi cheese.  Akak makan 2 kali.  Kueh tako ..lapisan bawah ok sedap..tapi kat lapisan santan keraslah sangat.  Tart pun sedap tapi apple crumble tak umphhhlah..

Salad buah-buahan yang di sediakan pun sedap..akak suka makan sampai ambil berkali-kali walaupun kena turun naik tangga sebab dessert/nasi/fruits/creamy sup/mashed potato semua kat dalam restauran..sebab kami duduk di tepi kolam renang.  Aduhai letih gak kepala lutut yang baru nak baik ni. Shawarma berinti daging ni pun sedap
Alhamdulliah ada di sediakan ruang solat walaupun di tempat parking...alahai...sabar ajerlah kan..nasib baiklah surau pun bersih, tapi kalau sorang-sorang rasa seram gak terutama anak dara..sunyi sepi.
 Masa nak masuk surau Puan Hadijah dah tegur..ni blogger inakl ker? waduh..ada orang kenal rupanya..dek sebab nak solat kami cuma borak kejap ajer.  Bila Puan Hadijah nak pulang, kami berbual sebentar bersama suami beliau dan sempat posing ambik gambar.  Terima kasih yer sebab sudi jenguk blog picisan kita ni...sayangnya dia tak ada blog..cuma ada fb..
Alahai hb nak pulak berposing sambil peluk..ala bergaya lomantiklah pulak...second time dia buat camni.  Alhamdulliah puas hati bila tenguk muka orang-orang tersayang merasa gembira sebab perut kenyang dan dapat berkumpul macam ni.

Kecian anak akak Liyana yang jauh di mata tapi dekat di hati..cuma boleh tenguk gambar ajer ek.  Apa nak buat kan..sabar ajerlah..nanti Yana balik mak belanja Yana sorang yer.

bab paling best..bila semua sebut
terimaaaaaaa kasih mak..

18 ulasan:

  1. Kak ina....ade rezeki memang berbaloi beli kupon voucher online nie....tapi yang bestnya kak ina nie memang femes la kan... ade je orang kenal... NAK SAINNNN !!!

    BalasPadam
  2. alhamdulillah ye kak...murah rezeki boleh je belanja anak2 makan kat sini....

    BalasPadam
  3. sedap tuH k ina. oyster ada tak? klu ada lai masyuk tau

    BalasPadam
  4. erm bruntungnyer ank2 mama diorg blnje.. sdp je nengok udang cis tu kak ina oii..

    BalasPadam
  5. Wahhh..lomantikkkkknyer gambo berdua dgn Hubby tuhhh..hehe

    BalasPadam
  6. Romantissss !!
    Ingin Mini Nikon 18GB?? Jom Join GiveAway ini !! Terbaikkk http://aimancool99.blogspot.com/2012/06/nikon-giveaway-by-ieqah-blog-gajah.html

    BalasPadam
  7. bestnya kak,akak beli kat groupon mcm mane?

    xde kredit kad

    pia xreti,sebab kalau xsilap xde m2U

    Akak tlg ajar ek?

    BalasPadam
  8. akak, besh kan sekali-sekala makan ramai2 kat tempat besh. Seronok ayu tgk famili akak :)

    BalasPadam
  9. alhamdulillah murah rezeki akak.. kalau ada kupon murah kenapa nak bayar lebih kan..hehe..

    BalasPadam
  10. sronoknya :) terliur macaroni gulung tu..haihh, kalau mengidam ni kena carik laa..

    BalasPadam
  11. alhamdulillah syukur...paling sweet sebab sume anak2 gembira

    BalasPadam
  12. Wah, femes la kak ina. Siap jumpa peminat kat situ.

    Romantiknya posing. Heheh.

    BalasPadam
  13. romantiknya posing husband and wife ni.. ihiks..

    rindunyaaa kat kak ina :)

    BalasPadam
  14. Peace!

    Rindu pada Kak Ina.. hari ni Oeya jengah sini..

    Semoga Kak Ina sekeluarga sihat sejahtera :-)

    BalasPadam
  15. mmg berbaloi2 guna voucher ni..kalu tak rega mak aii...

    BalasPadam
  16. akak... nak makan2 jugak.. heheehe

    BalasPadam
  17. alhamdulilah, semua happy kan kak.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers