Isnin, Jun 11, 2012

Akhirnya Inilah Keputusan DiGiWWWOW Awards 2012

Setelah berentap dan hari-hari ashik meraih vote dari kalangan bloggers/fb/twitter akhirnya malam tadi telah diumumkan pemenang bagi DIGI Awards 2012 yang telah diadakan di  pada  9th June 2012 (Saturday) bertempat di D' House, Subang Hi-Tech, Industrial Park, Shah Alam.

Akak di jemput menghadiri acara ini tapi disebabkan malam minggu dan tempat pulak jauh akak malas nak join. 

Wah ramai yang tak puas hati kali ni..sebab blog yang menang kurang di kenali ...tapi tulah... kuasa vote kan..nak buat camner..keputusan juri adalah muktamad.

1.Top Online Over-Achiever Under 15 -  ImanSyippo
2. Most Inspiring Internet for Good - Petfinder.my 
3. InMobile SHort Film of the Year - Terima Kasih Malaysia:Belacan 
4. Says.my: Online Shop of the Year - FriendlyFashion 
5. Lowyat: Fav Tech Head - Keiths.blog 
6. Malaysiakini: Photo Journalist of the Year -  Sea Gypsies 
7. MSN: Breakthrough Star of the Year - SMK Seafield 
8. Mudah.my: Most Promising Webpreneur of the Year -  Christy Ng Shoes 
9. Nuffnang: Blogger of the Year -  Bro, Don’t Like That La, Bro 
10. Nuffnang: Fave Kay Poh -  RotiKaya 
11. Samsung: App of the Year -  First Words for Geeks 
12. Innity: Funniest Video of the Year -  My Generasi by #jinnyboytv 
13. Yahoo: Social Media Gathering of the Year -  @twtupkaseh @aidasue 
14. Nuffnang: Fav Makan-makan Expert Winner - Fried Chillies   
15. People's Choice of the Year Winner - MyHazman  
16. Best of the Best Winner - PetFinder.com



Akak cuma kenal blog    RotiKaya  sajer..tapi rasanya blog  ni pernah menang tahun lepas kalau tak silaplah....PetFinder.com


Adakah award ini akan menjadi isu panas di kalangan bloggers? Rasanya iyer kot..sekarang ni jika trafik tinggi pun tak menjanjikan kemenangan jika orang tak vote blog kita.


p/s tak perlah..kalau tak menang pun tak apa..janji blog kita orang kenal dan selalu pembaca datang oklah kannnnn

19 ulasan:

  1. mana abgEQ.blog apa je nih? rotikaya je wan kenal

    BalasPadam
  2. Amir pun kenal rotikaya jer kak. Yang lain memang tak kenal langsung la..

    BalasPadam
  3. Hmm.. Rentikanler wat awards neh kalo x telus n x diragui keputusannyer. Nsb baek x buang masa, duit m tenagaai sini kan kak?

    BalasPadam
  4. salam, betul tu ina...juri aje yang syiok sendiri...bukan pengundi blog ...btw takpalah...mereka yang keluar duit utk hadiah...terpulanglah pada sapa mereka nak beri kan...:)

    BalasPadam
  5. Ramai yg x puas hati
    Nasib sop x meraih undi. Huhuhu

    BalasPadam
  6. dah baca banyak blog..memang ramai tak puas hati...katanya ada blog yang menc***t pun boleh menang...

    BalasPadam
  7. me too! kenal rotikaya.com je... err...

    BalasPadam
  8. tahniah utk semua pemenang :-)

    BalasPadam
  9. betul la kak..rotikaya je yg kita kenal..
    apapun tahniah..

    BalasPadam
  10. urmm mcm sedeyh je xde satu pun yg lov vote tsenarai sbgai pmenang..ari2 vote tao.. T_T

    ini mmg tidak adil, mmg xpena knl pun blog2 tsebut..

    tape kak ina, lov ari2 mai cni jengok blog akak salen resepi..hehehe

    BalasPadam
  11. saya yang datang event awards ni pun boleh tau bila announce top 5 nominee tu, audience tepuk atau tak.. bila diumum.. masing2 macam tercengang.. choooyyyy

    BalasPadam
  12. pia tak ambil tau fasal ni,hehe

    BalasPadam
  13. Tak tahu dah nak cakap apa..Penuh dgn ketidakadilan..

    BalasPadam
  14. KAK INA.... saya ngan eyriqazz sedih la pasal MOST VOTED pun takde yang jadi finalis....alih3x juri gak yang ada KUASA VETO... tapi untuk food blogger saya tak ragui atau pertikaikan blog dia... sebab memang bagus.... yang lain2x tue...hampeh jee...

    BalasPadam
  15. sama lah kita kak ina, kenal rotikaya jerk.. haha

    BalasPadam
  16. dalam banyak2 tue blog rotikaya jer kenal...huhuhu..

    apa-apa pun tahniah untuk pemenang

    BalasPadam
  17. saya kenal kak ina KL ajer...hehehe :-)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers