OOO

Sabtu, Julai 07, 2012

GA My Hometown Memories


Senang ajer nak join contest ni..

Anda cuma komen kat bawah N3 ni...

1.  Apakah Memori Anda  Tentang Benda-Benda  Di Atas?
Nak cerita satu pun boleh..nak cerita semua pun boleh...suka hati anda.

Pemenang berdasarkan komen terbaik.


Hadiah ialah :

RM10 x 3 orang
 Ada hadiah sampingan ...akak belum fikirkan apa.

Tarikh Tutup :  


15hb. Julai 2012 pada  12.59 tengahmalam

p/s kalau ada penaja boleh akak tambah lagi hadiah ek

dapat goodies tu masa gi event kat sini...tq Astro ...happy dapat bergambar dengan Sharifah Amani..salah seorang pelakon hebat yang akak suka.
credit pic : tq Penmerah.com


NAMA: Sharifah Amani Syed Zainal Rasyid

TARIKH LAHIR: 10 Jun 1986


USIA: 24 tahun


ASAL: Petaling Jaya, Selangor


KERJAYA: Pelakon, pengarah dan penulis skrip


FILEM: Sepet, Gol & Gincu, Gubra, Cinta, Possessed, Puaka Tebing Biru, 1957 Hati Malaya, Selamat Pagi Cinta, Cicakman 2: Planet Hitam, Sayang You Can Dance, Muallaf, Magika dan Appalam.


DRAMA: Emil Emilda dan Sinderela.


ANUGERAH: Pelakon Harapan Wanita Terbaik FFM18 (Sepet) dan Pelakon Wanita Terbaik FFM19 (Gubra)

9 ulasan:

  1. tora datang lagi!!! hahahaa suka sgt tora tu, dlmnyer adalah biskut coklat yg sdp, datu disertakan plak mainan yg best2..


    dendang pn same..dlu dendang tu 1.00 je tora lak 2.00 sgt2 best kan kak..

    pmainan donkey tu? perghhh xde sape boleh challenge kalo lov yg maen, mzt menang punyer.. hihihi

    asam taik idong sedap, msm2 manis, pastu ceklat duit pun sedap..

    ank patung tu yg paling popiler, sanggup ke kedai doplo kali nk cukup kan patung2 tu, ada mak, ayah, akak, adek, n mcm2 lg..sronoknyer..

    xkurang gak ngn maen gulinyer..best woo

    patung kombet/askar2 tu pn lov maen tao kak.. dlu lov mcm jantan time kecik2..hahaha

    aduhhh nk maen lg rasanya..

    xkurang ngn batu seremban, lov mmg terel tau..-perasan- kihkihkih

    sagu n gule2 asm boi pn sedap..skrg mcm susah je nk jumpe..kalo nk bende2 ni lov ske balik kg. jawa klang..kt kedai2 dlm kampung tu byk la.. ^^

    wah itu semua adalah makanan/jajan kegemaran lov kecik2 dlu..


    pnjgnyer lov komen kak, lov pn ske ngn srfh amani..dia cute..



    sanggup jln kaki jao2 smata2 nk mdptkn brgn tersebut tau kak ina..

    sampai skrg pn still suka lg...

    BalasPadam
  2. kenangan bersama arwah abah dan adik2. on the way pergi rumah nenek setiap jumaat, mesti singgah kat kedai runcit. boleh beli semua benda ni. abah bagi permission :)

    BalasPadam
  3. kami ni tiga beradik pompuan...so, dah semstinya paper doll tu memang jadi kegilaan asa zaman kanak2 dolu...boleh kata hari2 pi beli kat kedai, nasib baik harga tak mahal...pas tu suka curi baju paper doll adik2..hehe...sajer jer, nak buat jeles...
    satu lagi gula2 yang ada asam kat dalam tu...pernah sekali hampir tercekik coz gula2 tu besar sangat, tersangkut kat tekak..hehe
    beli tora tu sebab pengaruh tv...coz ada mainan yg macam best sangat kt dalam dia..padahal tak de apa pun...
    dah nama [un pompuan, mesti ada main batu seremban...tp dolu2 kami guna biji getah atau batu ajer..mak kata kalau batu sremban kain tu ada makanan, tk elok duk baling2...
    apapun, zaman kanak2 dolu memang ausome...kalau dapat patah balik masa tu, kan best...

    BalasPadam
  4. mereka letak semua tu sebagai godiies . mcm tak cayalah...

    BalasPadam
  5. awwwww ade link kite.. heee. macih kak.. sy dh upload tau nti sy tag lg.heheee

    BalasPadam
  6. Ding Dang?

    Sanggup tunggu india roti bunyi pet pet pet kemudian saya suruh adik saya jerit roti kat india tu. Hehehe. Saya cerdik sebab saya segan nak jerit. Mempergunakan adik saya la plak...hehehe....cerdik kan?. Saat paling best, saya suka mainan dalam tu. Semacam surprise untuk saya. Gara gara iklan Mat Sentul di TV. Hehehe....

    Batu Serimban?

    Saya selalu main ni kat dalam kelas waktu rehat dengan kawan2. Sanggup tak makan tengahari sebab ralit main ni. Saya antara 'champion' permainan ni sebab jari2 saya panjang. Senang nak sambut batu serimban ni. :-) Awww teringan zaman kanak2 dulu dulu.

    Anak patung kertas?

    Saya suka sangat main dengan anak patung kertas ni. Zaman zaya tu Barbie kurang dikenali. Saya sanggup bagi duit dan pesan kat kawan saya suruh beli anak patung kertas ni. Bila satu hari tu dia tak datang, saya frust. Boleh pulak 1 hari takde mood kat sekolah. Pembelajaran masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Ada ke patut kak ina?....Esoknya kawan saya datang dan saya sangat la happy sebab dapat anak patung kertas yang saya idamkan. Ishhhh zaman budak-budak saya....fikir2 balik sebab kes tak dapat anak patung kertas leh effect saya tak leh concentrate kat kelas....memang tak patut.....ishhhh...

    Terup donkey

    OMG OMG OMG....main terup donkey ni....ingat lagi main waktu rehat tapi sebetulnya kat sekolah tak leh bawak mainan ni tapi sanggup tu sorok2 kat tempat rahsia dalam beg. Sampai pengawas pun tak boleh detect......wahhhhhh mengimbau kenangan zaman saya kecik la kak ina.....errr cam sezaman ngan saya jer kak ina....zaman 70an-80an....

    Asam buah mo far kor?

    Asam tu saya panggil asam taik idung masin. Selalu makan masa nak travel jejauh. Takut pening kepala. Buah Mo Far Kor kalau tak silap namanya. Dengan muka 'pakcik' kat depan tu. Mengimbas kenangan lalu. Arwah mama pun makan bersama saya asam taik idung masin ni. Eiiiii nama asam ni pun geli eh? Taik idung masin. Errr cemaner tau taik idung tu masin eh kak ina?....ewwwww......

    Buah Haw Flakes?

    Suka beli kat kedai runcit sebab rasa ada manis2 masam.....nyummmmm.....Kalau makan kek lapis masam2 manis tu teringat zaman budak2 saya kak.....memang ada memori masam2 manis sebab hidup tak selalunya manis.....pasti ada masam2 suatu ketikanya kan....

    BalasPadam
  7. akak nak join gak hahaha...entah biler nak sapu sawang kat blog...sibuk BW blog orang je.
    akak
    benda2 tu semua ada memori tersendiri la kak.....

    coklat ding dang
    memang suka...sebab dapat makan coklat dan dapat gak permainan kan walaupun kecik tapi dah cukup happy....sanggup kumpul duit belanja 20 sehari semata2 nak beli benda nih....ingat iklan kat TV dulu kan menggunakan suara Mat sentul hahaha

    asam mo far kor
    memang sedap terutama kalau nak naik bas balik asrama...maklumlah saya ni kalau naik bas je mesti loya2 so asam ni la jadik peneman

    paper doll
    ingat lagi dulu2 jual sekeping 20 sen je...tiap2 kali balik sekolah mesti singgah kedai nak beli benda ni sampai kan mak bising sebab penuh dalam beg sekolah paper doll ni buat semak beg je

    asam masam manis....
    dulu2 kat kampung kitorang panggil asam ni asam gambir...taktau la macamana dapat nama nih....lahir2 je kitorang memang panggil asam gambir...hehehe memang suka

    BalasPadam
  8. salam k.ina...semua barang tu mengingatkan saya pada zaman kanak2..
    ding dang atau tora dulu kalau beli mesti sorokkkan kotak dan mainannya..cuma tunjukkan coklat atau jajan yang dapat pada emak..kalau tunjuk mainan confrim kena marah , yelah tu semua bukannya murah..

    anak patung kertas plak dulu memang banyak beli macam2 rupa bentuk...biler dah banyak tu bersepah2 ler..dapat pulak kat mak yang tengah penat mengemas rumah habis di bebelnya suruh makan jer kertas tu..uhuhu,padan muka kan pandai maian tak pandai simpan..

    patung askar tu pun sama..susun banyak pastu berperang ngan adik main elok2..tapi biler time dah bosan main baling2 pastu menangis..kena marah lagi

    asam tu saya panggil tahi telinga..eee.kotorkan..tapi tulah yang sedap di makan..hehehe

    asam merah kita orang panggil 20sen sebab besar duit 20sen..sedap masam2 manis..suka makan sekeping2..

    gasing dulu pun main jugak tak padan dengan perempuan..nakal orang tak bagi main nak main, penah orang lain baling pakunya kena kaki..padan muka lagi kan..

    seronok mengenang kembali zaman kanak2 suka dan duka, bila teringatkan kembali membuatkan saya tersenyum sendiri..zaman kita dah tak sama zaman dengan sekarang..kanak2 sekarang lebih kepada teknologi it..aper pun cabaran dan pengalaman mematangkan kita..

    BalasPadam
  9. teringat dgn kuih syiling tu,... memory masa kecik
    yg lain kurang la sgt.. hehehe

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers