OOO

Jumaat, Ogos 10, 2012

Video Iklan Raya Bernas 2012 - Memang Menusuk Kalbu

Bila tiba hari raya banyak iklan raya yang memang mengamit memori, menusuk kalbu dan menginsafkan untuk kita hayati.  Selalunya iklan yang paling best ialah dari Petronas terutama bila di bawah arahan arwah Yasmin Ahmad.  Tapi sekarang ni iklan Petronas kurang umphhh.


Malam tadi akak baru tertenguk iklan raya dari Bernas ini kat tv.  Tapi cuma di tunjukkan sedikit sahaja.  Bila tenguk sepenuhnya di youtube aduhai rasa nak meleleh air mata.  Memang menusuk kalbu melihat kisah 2 orang kanak-kanak kurang upaya  ini yang ingin pulang.

Hargailah kedua ibubapa semasa mereka masih ada, jika telah tiada sedekahkanlah yassin dan alfatihah buat arwah. 

Kalau tak percaya..boleh tenguk..rasanya inilah iklan raya 2012 yang paling best setakat ini.




14 ulasan:

  1. Saya pun meleleh airmata tengok kak...
    Ada buat blog post.. tapi schedule plak.. he he..

    BalasPadam
  2. ^^ assalammualaikum, selamat pg jumaat buat akak n sume..

    O.O' ape yg sedeyh2 ni kak? eklan raye? okwoo blom nengok lg ler..nti nk search..

    BalasPadam
  3. tak sempat lg nk tgk iklan tu kak...

    BalasPadam
  4. seyes..air mata iman meleleh

    BalasPadam
  5. sayang betul tahun iklan petronas dah CERITA untuk global bukan ciri2x malaysia macam sebelum nie

    BalasPadam
  6. GK pun nak menitis air mata tengok iklan nie...sedih sangat

    BalasPadam
  7. salam kak ina...betul tu... sebak megalir air mata...last kat kubur mmg sdh...menagis sy dpn ank...

    BalasPadam
  8. Tachingg kan...kak ina...huhu...

    BalasPadam
  9. Tiap kali tgk...nangis....sedih sangat...

    BalasPadam
  10. memang sedih sangat iklan ni :(

    BalasPadam
  11. memnag sedih kak.. ngalir air mata nurul..

    BalasPadam
  12. tak best lah kak ina sebab sedih sangat!!! huuuuu huuuu huuu..... tangkap leleh huuuuu....

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers