OOO

Selasa, Ogos 07, 2012

Mahal betul Garret Popcorn Ni

Sape pernah makan pop corn mahal ni?
Kalau akak memang jarang nak beli benda yang mahal camni.

Yana yang beli sebab nak bagi akak rasa,  beli di KLCC hari minggu  lepas.  Bila tanya harga..amboi terkejut akak sebab mahalnyaaaaaaaa.
Tenguk harga pun akak dah takut..al maklumlah akak kalau pegi pasar malam beli pop corn baru RM1.50 satu.
Buttery / Plain 
Small : RM 9
Medium : RM 13
Large : RM 19
1 Gallon : 79
2 Gallon : 129

Cheese Corn
Small : RM16
Medium :  RM21
Large : RM26
1 Gallon : 89
2 Gallon : 149

 
Caramel Crisp 
Small : RM 16
Medium : RM 21
Large : RM 26
1 Gallon : RM89
2 Gallon : RM149

Caramel Crisp with nuts ( Macadamia,Almonds or Cashew ) 
Small : RM 19
Medium : RM 36
Large : RM 46
1 Gallon : RM129
2 Gallon : RM229

The Chicago Mix
Small : RM 16
Medium : RM 21
Large : RM 26
1 Gallon : RM89
2 Gallon : RM149

Yana beli Cheese corn dan caramel crisp yang di campur bersama..akak suka makan caramel crisp sebab ada almond...cheese corn rasa tak sedap kalau tak dimakan bersama caramel crisp.

Jadilah untuk merasa kan..nak beli lagi..rasanya taklah kot..kecuali anak yang belanja..bukan kedekut tapi ?????  Tapi semuanya terpulang kepada diri sendiri kan..Tepuk poket ..tenguk duit dulu sebelum nak membelinya

Apalagi peniaga pop corn pasar malam..cubalah anda cari idea camner nak hasilkan pop corn camni..uplah sikit harga..tapi janganlah mahal sangat ek.

p/s korang nak beli tak kalau harga semahal ini? 

26 ulasan:

  1. pia pon KIV nak rase lagi,tgk ramai dah merasa

    akak berjimat cermat utk mase depan ;),tau

    BalasPadam
  2. sy pon x pernah makan kak...btol...sume org cakap sedap..tapi xtau plak harga camtuh...tp akak dah tunjuk nih...huuuu...nanti laa..time duit bersepah nnt boleh laaa try...huhu

    BalasPadam
  3. eka x penah makan lagi.ramai kata sedap..eka baru je buat popcorn home made..caramel je..tu pun licin..hehehe

    BalasPadam
  4. salam kak! selamat berpuasa! lama sungguh sy xkomen haha.. bz pindah umahh.. sy suka popcorn, garret nih ade la mbeli juga.. tp jarang sgt2.. kalu tingin sy pi kat panggung wayag aje. dulu selalu bli kt psr mlm patu simpan kat umah, mlm2 tgkl tv mkn.. amboiii bulan pose cite psl popcorn sedapnyeee hahahaha


    selamat hari raya maaf zahir batin kak..

    BalasPadam
  5. sblm nih tak berapa kisah..
    dah baca entri akak nih teringin nak la pulak..
    hehe..

    BalasPadam
  6. Kak Ina...Alin penah makan tp org belanjer..lagi mahal 48 hengget tp sedap

    BalasPadam
  7. mahalnya kak.. kalau saya beli pasar malam yang 1.50 je.. huhu

    BalasPadam
  8. sy 1st time makan kat..itu pun kawan belanja..hehe...mmg mahal tp sedap..

    BalasPadam
  9. Aduhai kakkkk, mahalnyaaa.

    BalasPadam
  10. aduh sedapnyer pop corn tu kak, tp kalo nk mkn sekali skala tu tapela kot kalo da regenyer mhl2 cmtu.

    kdg2 kalo xbeli makanan laen pulak kite mmbazirnyer..kesian jgk kt tekak ni kdg2 nk jgk merasa..itu kalo lov la kak..hehehe

    BalasPadam
  11. SEKALI sekala nak merasa ok lah.Tak boleh beli selalu , kang kopak duit weh!

    BalasPadam
  12. selalu bende2 camni tuk merasa je kak..tak boleh buat habit :)

    BalasPadam
  13. kalau tak pernah cuba, bolehlah cuba sekali. dengar mak cakap sedap

    BalasPadam
  14. Kalau pergi KLCC mmg saya TERPAKSA beli sebab anak-anak mintak..setakat ni dah 3-4 jugak..nak buat cemana,bau diaaaa..menggoda sungguh..dah anak ramai ni pop corn jer dah cekat 50 hinggit..mujurlah jarang-jarang sampai KLCC tu

    BalasPadam
  15. Nampak cam sedap... tak pernah cuba lagi.. harga pun boleh tahan

    BalasPadam
  16. mmg x beli lah
    bukan kedekut tp x berbaloi
    bukan kenyang pun! harga tu boleh beli nasi sepinggan.. kenyang sampai esok! heheheh

    kira membazir..:)

    BalasPadam
  17. Kena mkn yg tester dlu. Kalo sedap bole beli. Dah berkeluarga mmg kne jimat cermat kan, kak?

    BalasPadam
  18. salam perkenalan..

    saya pernah beli ..time tu teringin nak rasa..ok la dpt rasa sekali tu..next time nak beli perisa lain pulak bila time gaji aje boleh layan garret ni..tu sesekali aje la..

    BalasPadam
  19. pernah juga nak belikan utk alisya last time..tapi tak jadi bila tengok ramai giler yang queue..plus harganya pun memang marvellous...

    BalasPadam
  20. tia tak pernah rasaa! kesiannyaa!
    sedap sgt ke kakk?

    BalasPadam
  21. pernah lalu kedai ni tapi lalu aja le...

    BalasPadam
  22. sy kalau harga mahal mcm ni, beli la sekali dua. nak merasa. lpas tu tak nak dah. sayang duhet.. baik sy beli novel. :)

    BalasPadam
  23. saper yang suka popcorn tu memang teruja la nak beli... tapi apa yang saya tengok gadis remaja la suka makan nie...

    BalasPadam
  24. Wife aku dua kali p beli... tukang makan aku... abis licin tak sampai seminggu simpan dalam botol horlicks chicago mix. Yang macadamia aku abiskan dlm ms 2 hari...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers