OOO

Jumaat, Oktober 05, 2012

Kreatifnya

Assalammualaikum


Masa buat kenduri tahlil hari Ahad lepas kat rumah fil kat Segamat, kakak ipar nak buat kek lapis asam manis.  Puas cari periuk kukusan tak jumpa..al maklumlah rumah dah di renovate..entah mana dorang simpan periuk kukus pun tak taulah. 
 
  Oleh sebab adunan dah nak siap di adun nak tak 
nak kenalah cari idea camner nak buat...gunakan ajer kuali dan benda ni..ala..lupalah pulak nak panggil apa benda ni...
Pandai gak idea kakak ipar ni..jadi gak kek lapis kukus yang sedap ini.  

 
Kalau sape tak periuk kukus bolehlah cuba idea ni yer

 Oleh kerana api besar ....air kena sentiasa di isi, biarkan 
mendidih baru di letak semula loyang tadi dan di tutup dengan periuk besar
 Buatlah sehingga ke lapisan terakhir...setelah siap...di sejukkan semalaman..potong ...tadaaaaaaaaaaa hasilnya..memang ok kannnnnn

13 ulasan:

  1. wah kreatifnya :) nampak sedap pulak tu.

    BalasPadam
  2. pergh mmg kreatif...
    Kalau jual nie mesti mahal nie...
    faktor buatnya susah.. he he..

    BalasPadam
  3. idea yg boleh diguna semasa kecemasan :)

    BalasPadam
  4. mujur la ada cara canggih macam nie..dapat gak siap kek lapis tue

    BalasPadam
  5. Hehe..First time tengok masak kek lapis macam ni, memang kreatif, penyelamat keaadaan.

    BalasPadam
  6. cover ngan piuk tu tak thn tu kihkih..syabas!

    BalasPadam
  7. sgt kreatif la kak...menjadi je kek lapis asam tu...

    BalasPadam
  8. kreatif3...terbaik..nnt nk cuba gak le, sy pun xde pengukus lagi..hehe

    BalasPadam
  9. orang lama ...banyak pengalaman... cepat je dapat idea untuk cari jalan alternatif

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers