OOO

Khamis, Januari 03, 2013

Easy Entertaining




Mak..kawan Im nak tidur kat rumah kita..boleh tak?

Siapa?

Ala kawan sekolah Imran..yang nama dia Aizat ..ala yang gi PD sama kita.

Boleh saja..ajaklah.. 

Nanti..Imran pula tidur rumah dia yer. 

Boleh ..tapi ingat jangan buat yang tak elok kat rumah orang yer.. 

Oleh sebab Aizat ni akak kenal dengan keluarganya, tak jadi masalah kepada akak untuk membenarkan dia tidur di rumah.  Taklah Imran merasa bosan sepanjang cuti persekolahan yang panjang ni.

Akak telah menyediakan desserts kegemaran sekeluarga iaitu Blackcurrant Surprise yang mudah di sediakan dan berkhasiat.  Dah tentulah  Aizat menggemarinya.

Kalau nak tau cara-cara membuatnya, bolehlah ke laman web Dear Nestle
yang memaparkan bermacam-macam resepi yang mudah dan berkhasiat.

 

14 ulasan:

  1. Bila cuti sekolah memang best kalau ada teman yang datang bermalam di rumah..sembang2 sampai tak sedat dah malam.hehe

    BalasPadam
  2. cam program pertukaran keluarga.. bagus gak tu.. hehehe

    BalasPadam
  3. Wahh..nampak sedap dan berkhasiat dessert tu! boleh try nanti. bahan2 semua sedap belaka, yogurt drink kegemaran saya!

    terima kasih kak ina bagi idea ni.

    BalasPadam
  4. tertunailah hasrat im untuk tunaikan hasrat aizat utk tidur umah mak ;)

    BalasPadam
  5. Dengan hal semacam ini akan semakin erat perkawanan dan persahabatan antara teman-teman anak kita dan juga akan saling mengenal akan orangtuanya pula.
    Anak juga akan belajar mengenal akan sahabat yang baik serta lingkungan keluarga yang baik pula

    BalasPadam
  6. Boleh la nak try desert tu kak, bila tengok gambar, 1st impression.... Wowwww!!! :)

    MJ suka ngan cara akak benarkan kawan pada anak bermalam di rumah dengan pemantauan kita, bukan apa sekurang-kurangnya mereka belajar cara hidup keluarga lain..

    BalasPadam
  7. macam sedap ja resepi tu nak cubalah :D

    BalasPadam
  8. huhuhu...best dapat mak macam akak neyh..sporting.. siap masak makanan favourite family lagi tuh.. hewhew..kelas kau jahhh... :D dalam masa yang sama dapat jugak kenal siapa fami;y kawan-kawan anak kita kan... :)

    BalasPadam
  9. visiting here with a smile. take care.. have a nice day ~ =)

    Regards,
    http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

    BalasPadam
  10. Time sekolah dulu selalu buat mcm ni. Gilir2 balik rumah kawan, kadang-kadang bawa balik kawan ke rumah. Seronok sgt bila kawan2 kata family kita best...Bangga dengan family saya :)

    Lama tak singgah sini, Selamat Tahun Baru Kak Ina. Semoga terua maju jaya berganda-ganda ;)

    BalasPadam
  11. bila tengok resepi, terus terliur pulak dah..

    BalasPadam
  12. Masa kecil dulu ada juga buat gilir-gilir tidur rumah kawan, terutama time gila game. Ah kenangan, seronok budak-budak ini, jangalah habiskan masa depan peralatan eletronik, simpanya untuk masa dewasa nanti.

    BalasPadam
  13. As salam kak .. akak sehat? lama ella tak jalan2 ke sini kak. ella pun kadang2 bagi aiman tidur rmh kawan .. dgn pesanan yg sama macam akak jugak. pastu syarat paling ketat .. ella kena kenal mak ayah kawan dia. ada no tel diaorang ... senang kalau apa2 hal.

    BalasPadam
  14. hoho..baguslah. ada kawan macam ni.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers