OOO

Selasa, Januari 15, 2013

Leceh Betul Bila Kereta Kena Sondol

Assalammualaikum

Minggu yang penuh dengan cabaran..

Keta masuk workshop 2 minggu pasal kena sondol
Air pulak tak ada waktu siang..
Sabar ajerlah....
 
Keta kena sondol 18hb. Disember bulan lepas dekat sekolah cina di Jalan Gombak.  Wah apek tu tak nak bagi no hp dan nama.  Tak per..sekarang ni dah senang..bagi ajer no keta kat polis..dah boleh check kat jpj.

Terus anak amik gambar keta dan gi buat report kat balai polis jalan bandar.  Apek tu report sehari selepas tu.  Tergelak baca report dari apek tu..dia boleh buat laporan kata keta kami cuma calar ajer.  Padahal bumper belakang tu tanggal cat, calar balar dan berlubang.

Kena tunggu keputusan dari polis baru boleh masuk workshop sebab nak claim insuran apek tu.  Nasib baiklah masih boleh guna lagi keta ni sebelum keputusan keluar dalam masa 3 minggu.  

Barulah akak tau bila dah dapat keputusan baru boleh hantar bengkel gi  ketuk/repair/cat keta ek...sebab tak pernah terkan camni lagi.
 
Semalam baru jumpa orang insuran dan keta dah selamat masuk bengkel.  Ambil masa dalam 2 minggulah jugak nak dapat balik keta ni....

Aduhai patah kaki bila tak ada keta..nak ambik anak balik sekolah kena pinjam keta adik akak sebab hb guna keta lagi satu bawa gi kerja.

Hari ni 2 event akak tak leh pi..hb suruh naik bas/teksi/lrt..terasa malaslah pulak..kalau dekat tak perlah..ni jauh.  Kat One Utama pulak tu...lagi satu..akak dah reti naik bas lagi dah..kalau nak naik mesti kena tanya.

Tak perlah...hidup tanpa cabaran/dugaan pun orang tak kata best gak kan..ni cuma dugaan kecil darinya.  Hadapilah dengan tabah.

13 ulasan:

  1. sabar ye kak

    jln situ mmg sesak

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu peri pia..klu tak hati-hati memang boleh terjadi camni

      Padam
  2. Banyak ayat kena check balik nie kak...

    Tak kan sebab xde kereta tulis pun dah tunggang langgang nie he..23x

    Sabar ek :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mood downlah bro framestone..tu sbb jadi camtu..tak perlah rasanya pembaca blog akak faham kot

      Padam
  3. sabor je la... kak..saya suka kalau dapat naik bas...suami pulak tak kasi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih rozita..ooo suka naik bas lah pulak

      Padam
  4. Saya pun accident kat situ masa sebulan sebelum kawin dlu..naik moto plak tu..ngan tunang skali terbang jadi superman..situ bahaya..banyak kereta nak masuk ke sekolah cina tu..main masuk je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu hafiz..kat situ memang haru biru bila pagi..byk org keluar simpang..klu tak hati-hati leh jadi camni kan..

      oooo kamu pun pernah kena gak ker? nasibbaik tak jadi apa-apa kan..

      Padam
  5. sama lah kita . kereta masuk bengkel mcm patah kaki pula.

    BalasPadam
  6. sabar yer k ina. dugaan semua tuuu

    BalasPadam
  7. Cabaran semua ini, mungkin nanti dapat rezeki lebih lagi pada ni. :)

    BalasPadam
  8. camana leh kena sondol ni..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers