OOO

Selasa, April 23, 2013

Beli Emas Sebab Harga Emas Turun

Assalammualaikum semua

Heboh sana sinun kata emas turun harga.  Dah tentulah orang pempuan yang minat beli perhiasan emas tersenyum gembira.  Akak pun search kat google kenapa harga emas boleh jatuh pada bulan ini.

Terjumpa di blog ini kenapa emas turun..


harga semasa emas terkini bulan april 2013
Harga emas turun bulan April 2013?. Mengapa? Menurut sumber luar negara, Kerajaan Cyprus telah menjual simpanan emasnya yang bernilai Euro 400 Million. Tapi mengapa Cyprus menjual simpanan emas mereka?
Hal ini kerana mereka terpaksa membayar ‘bailout’ (tanggungan hutang untuk menyelamatkan ekonomi negara). Oleh yang demikian, simpanan emas tersebut telah menyebabkan pasaran emas dunia turun kerana jumlah emas yang banyak telah dijual.
Eloklah anda mengambil  ini untuk menambah simpanan emas fizikal anda untuk simpanan nilai wang masa hadapan anda. 
Ada geng blogger yang buat N3.. kat mana nak beli emas  yang murah. Tapi kedai emas ni bukan di Kuala Lumpur..kena keluar duit minyak dan tol sikit..tapi masih puas hati.
Jom gi terjah tenguk  Facebook Lee Wah Goldsilver.
Untung memang untung..berbaloi-baloi..

30 ulasan:

  1. Memang best dapat beli emas masa harga emas tengah turun ni.. Nanti harga dia melambung balik memang untung banyak laa..

    BalasPadam
  2. kena beli emas yg untuk pelaburan...sbb kalau emas perhiasan (brg kemas) nilai jual balik akan susut byk

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau banyak duit beli jongkong emas lagi bagus kan

      Padam
  3. memang tengah tunggu harga emas turun baru ler dapat kita beli yea.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau beli tengah mahal memang pengsan sukma

      Padam
  4. Wahhh,kak ina beli emas lagi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ala beli guna duit blog ajer eyriqazz

      Padam
  5. Saya invest dalam gold account je..ikut harga pasaran semasa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau pandai guna cara tu baguslah hafizx..

      Padam
  6. a ah..skarang mmg emas turun..
    skrang msa tbaik kalo nk mbeli

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena pandai nak beli kat kedai mana lyafrina ..ada kedai emas masih jual mahal lagi 1 gm

      Padam
  7. Last beli thn lepas..harga mmg kawkaw mahal...seutas yg ringan emas kosong je mencecah 1k+++,

    BalasPadam
    Balasan
    1. tahun lepas memanglah sury..emas 1gm dekat RM200..
      tu sebab dapat kecik ajer barang

      Padam
  8. salam kak ina...rasa mcm nak beli emas juga lah...FB yg akak bagi link tu ok gak kan harga dia...hmm...

    BalasPadam
    Balasan
    1. gilah beli mat gebu..sambil tu boleh beli itik salai

      Padam
  9. Assalam k.ina.....Mana lebih baik kita beli kat kedai emas ke atau dari agent mcm emas fizikal tu? Nak tahu jgk sbb berminat nk labur cuma tak pandai ni...so kena bertanya pd org berpengalaman kan :)
    Minta penjelasan dr kak ina...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mualaikumsalam saniah
      akak lebih suka beli kat kedai emas..kalau nak beli untuk di pakai beli lah emas perhiasan
      tapi bila nak jual dorang tolak dalam 15-18%...tapi kalau beli murah dan jual tengah emas naik harga selalunya untung.

      kalau nak buat pelaburan/simpanan beli emas keping/jongkong/siling emas sebab bila nak jual susut nilai tak tinggi sangat. Itu yang akak tau setakat ini...harap dapat membantu.

      kamu boleh google kalau nak tau lebih lanjut.

      Padam
  10. memang bagus beli emas, yang penting kita faham betul2 mengenai emas

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu sharinginfo..kalau nak buat aset/pelaburan kenalah belajar dari orang yang arif

      Padam
  11. Inilah masa untuk membeli emas sebelum harga emas melambung balik.

    BalasPadam
  12. Balasan
    1. marilah mari..marilah borong emas titan

      Padam
  13. harga emas public gold http://www.publicgold.com.my/referral/PG025002/258271

    BalasPadam
  14. Suka saya ingatkan mengenai agenda ini. Orang tua2 dulu selalu pesan..'inilah mak ada...jgn dijual dan digadai emas ni'..
    Sekarang emas mendadak turun.Kenapa ye? berduyun beli emas dari peniaga terutama tokey besar.mana yang ada emas lama maka boleh menukar menambahkan banyak lagi koleksi yg sdg hangat dipasaran.

    Bijak sungguh perancangan ini. menjadikan isu cyprus yg bangkrap.hati2 lah saudara seislam ku.
    agenda ini boleh membuatkan emas 'lama' yg sedia ada di bawah bantal seluruh tanah melayu diangkut secara licik.

    BalasPadam
  15. 'ungkapan masyhur..inilah masa membeli emas yg tengah murah.bakal akan melambung naik.naik?
    maka berduyun lah ke kedai emas..tokey cina senyum. ya allah..selamatkan lah tanah air ini..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers