Ahad, Jun 29, 2014

Makan Malam Di Kota Kinabalu (Malam Pertama)

Assalammualaikum semua

Demi menghormati bulan puasa ni, kalau N3 makan-makan akak tepek belah malam yer.

Lepas maghrib perut keroncong, sebelum sampai ke sini akak dah search google tempat mana yang sedap nak makan dan harganya berpatutan.

Kami sebulat suara setuju nak makan kat tempat makan dekat dengan pasar tapi bukan di area pasar filipina.  Dekat waterfront Kota Kinabalu tempat ni bukan food court tau...tapi ramai yang berniaga bermacam macam seafood dan makanan yang lain.
Setelah pusing pusing semua tempat penjaja ni akhirnya kami pilih tempat makan ni.
sebab tenguk tempat ni banyak orang makan..
geram betul tenguk udang segar ni
berbagai pilihan ikan..akhirnya 
akak pilih ikan merah
 ikan merah masak kukus tomyam

 nak gak merasa lobster ni..masak mentega..puas hati..sedap dan berbaloi 
dengan hargaakak ambil 4  ekor..sorang satu
 kerang bakar ni tak fresh...tak sedap...
mahai pulak tu..20 hinggit

 muka happy
 baby kailan masak bawang putih..
10 hinggit..mahai kan
 Lepas makan menikmati pemandangan di Waterfront ni..jalan jem tau kat area ni bila time nak makan.

3 ulasan:

  1. salam,

    wah, gi bercuti ke sabah eh kak? dgr kata klu di sana seafood ni klu beli yg mentah memang murah, tp klu yg siap dimasak jadi mahal... ira n imran dah ikut pindah ke sarawak eh kak?

    anyway, salam ramadan... ramadan kareem...

    BalasPadam
  2. Wah berjalan-jalan dengan famili di Sabah pula.

    BalasPadam
  3. besnye mkn lobster..bape harga dia?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers