OOO

Isnin, Januari 12, 2015

Program Bijak Math

Assalammualaikum semua

Setiap kali aku naik LRT atau KTM, ataupun sesi gossip di pejabat, dah tentulah  akan terdengar komen daripada kawan-kawan pasal kos sara hidup yang semakin tinggi sekarang ni.

Kekadang ada yang juga yang berkongsi  pasal kos tuisyen anak mereka yang makin lama semakin mahal tetapi keputusan peperiksaan masih lagi biasa-biasa. 
Perghhh! Memang terasa betapa seksanya ibubapa semata-mata nak make sure anak-anak dapat pendidikan yang terbaik. 

Pastu ada jugak yang share pasal problem-problem di bawah :

ü  Tak mampu nak bayar kos tuisyen anak-anak yang mencecah ratusan ringgit
ü  Sesi sekolah harian semata-mata tak mengcukupi untuk anak-anak jadi pandai
ü  Pusat tuisyen yang terletak jauh dari rumah menyusahkan hodup
ü  Anak-anak masih lagi stuck dan ketinggalan jauh dalam subjek Matematik
ü  Mood student yang nak belajar kekadang tak tentu masa
ü  Buku rujukan yang kurang menarik, mahal dan kekadang tidak membantu
ü  Gangguan smartphone, tab dan internet mengganggu focus anak-anak
ü  Dan pelbagai lagi masalah-masalah lain yang anda boleh fikirkan…


Tapi jangan risau! Hari nie aku telah di-approach oleh Abang Blogger London yang dah lama menyepi sejak balik ke Malaysia. 

Sesapa yang tak kenal pasal dia – bolehlah ke blog beliau, tapi sejak dah bekerja  kat Petronas, jarang sangat dia update blog. Kalau dapat setahun sekali pun dah kira syukur. 

Beliau ada kongsi dengan saya pasal “Program Bijak Math” iaitu satu inisiatif baru untuk promote pendidikan Matematik kepada para pelajar Sekolah Menengah dan berkonsepkan “Virtual Math Tuition Centre”. 

Memang satu community project yang amat awesome, amat helpful dan memang sesuai untuk membantu para pelajar untuk score cemerlang dalam Matematik dengan kos paling berkemampuan.


Senang cerita. Kat bawah nie adalah summary “Program Bijak Math” untuk rujukan semua :

ü  Berkonsepkan “Virtual Math Tuition Centre”
ü  Mengandungi 100 hingga 200 video pembelajaran Matematik untuk setiap tingkatan
ü  Video boleh di download menerusi download line yang disediakan atau DVD terus ke rumah
ü  Teknik dan tips untuk menguasai Matematik dengan mudah dan pantas
ü  Pelbagai teknik pembelajaran Matematik dan contoh soalan SPM untuk rujukan
ü  Dalam bentuk video .mp4 – boleh diletak di dalam smartphone dan tablet untuk dibawa ke mana sahaja dan ditonton pada bila-bila masa
ü  Telah diguna pakai oleh para pelajar dan mendapat feedback yang menggalakkan daripada para pelajar dan ibu bapa serta para cikgu
ü  After sales service yang lengkap untuk sebarang feedback, masalah teknikal dan penjelasan yang lebih mendalam daripada tenaga pengajar Program Bijak Math
ü  Sebagai bahan pelengkap untuk kelas seharian; dan juga sebagai bahan pengganti dan pelengkap untuk kelas tuisyen tambahan
ü  Hanya RM49.99 untuk setiap tingkatan (boleh pilih tingkatan yang anda mahu).
ü  Jadi RM49.99 untuk 100 hingga 200 video pembelajaran; yakni hanya serendah 50 sen untuk setiap satu video

Memang terbukti dan ternyata awesome kan? 

Sekiranya berminat untuk tahu lebih lanjut,anda boleh refer list link di bawah sebagai bahan rujukan extra. 

Lagipun orang London kut yang endorsed, confirmla owsom kan? Dan paling penting – giving back to our community! Yeehaaa!!:

i.         Whatsapp : +6019 3710 904 (Mr. Long London) atau +6011 2713 9277 (Cikgu Sofia)

ii.       E-Mail : programbijakmath@gmail.com
iii.      Facebook Fan Page : http://www.facebook.com/programbijakmath
iv.     Teaser Video : http://www.youtube.com/watch?v=YCeZj5JxPno
v.       Website : http://www.programbijakmath.com

1 ulasan:

  1. Matematik dan Sains antara pelajaran penting. Kalau tidak susah hendak melanjutkan pelajaran kalau pencapaian kurang memuaskan.

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers