OOO

Isnin, September 25, 2017

PENGALAMAN NAIK ETS DARI BUTTERWORTH KE KL SENTRAL

Assalammualaikum semua

Bila dapat undangan majlis perkawinan Shukie yang banyak tolong kami masa kami di London, kami suami isteri rasa teruja. 
Tapi suami malas nak drive, kami cadang nak cuba balik hari tak payah tidur kat Pulau Pinang.

Setelah berbincang kami ambik keputusan naik flight ke sana. Nasib baik dapat harga yang di bawah kemampuan kami.
Balik kami cadang nak ETS sebab nak merasa. Kami book secara online.  Kami book sebulan sebelum tarikh perjalanan.
Alhamdulliah sampai juga kami ke Dewan Tabung Haji di Bayan Lepas, naik uber, harga dalam RM7 lebih ajer dari airport Penang.  Dapat jumpa dengan bonda Shukie..happy sangat.
Bila pengantin dah sampai, kami ambik Uber pergi ke Stesyen KTM Butterworth, harganya dekat RM50.
Oleh sebab kami sampai awal, sempatlah solat dulu kat surau yang di sediakan. Banyak lagi rumah kampung kat area KTM ni

Tersilap percaturan, dapat tempat duduk pandang ke utara, nasib baik kepala tak pening.
Sampai ajer kat KL Sentral kami naik ERL ke Salak Tinggi.  Ok gak lah sebab tak penat memandu dan tak  mengadap jem kat highway
video

Ambik video buat kenangan, maklumlah pertama kali merasa pengalaman travel sehari macam ni





1 ulasan:

  1. Auntie Inaaaaaaaaaaaaaaa...baru perasan post ni...terima kasih banyak kerana sudi datang ke majlis resepsi Shukie...terharu sangat...kirim slm uncle...xsempat jumpa uncle pun

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers