OOO

Rabu, November 01, 2017

CARA BUAT KARIPAP ROTI

Assalamualaikum semua

Bila malas nak gentel tepung, kebetulan ada lebihan inti karipap, buat kulit karipap guna roti.

Buat dua versi, satu goreng macam tu sajer, lagi satu guna bancuhan telur pastu salut dengan breadcrumbs.

Bahannya 
10 keping roti putih
Telur gandum di campur sedikit air

Cara-caranya
Roll roti sehingga nipis.
Gunakan acuan karipap, buh inti pastu lumur tepung kat tepi untuk lekatkan.

Tekan ..dah siap.
Buat sehingga roti habis.
Panaskan minyak, goreng dengan api perlahan, bila kekuningan boleh di angkat.

kalau tak faham boleh rujuk video ni yer

Selalu buat karipap dan inti kat SINI

5 ulasan:

  1. Salam Kak Ina..good idea...kdg2 roti byk2 kat rmh atie pon tak tau nak buat apa...nanti blh try.
    tkasih Kak Ina brkongsi video

    BalasPadam
  2. Rajin akk buat karipap..mesti sedap ni.

    BalasPadam
  3. Salam kak ina. Teruja nak buat karipap roti ni. Tak pernah try lagi. Nanti nak p beli la acuan karipap tu. hehe

    BalasPadam
  4. Idea yang bernas juga ni, jimat takyah nak uli tepung dah

    BalasPadam
  5. Mudah da ni kalau nak wat karipap, da tak boleh bagi alasan bila anak request.. ��

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers