OOO

Khamis, September 06, 2018

NASI KAMBING KAT KUBUR MELAKA

Assalammualaikum semua

Pernah lalu kat nasi kambing kat kubur ni masa ikut jalan dalam dari Port Dickson nak ke Batu Pahat tapi terlajak, suami malas nak pusing balik.
Kali kedua kami singgah, kami makan cendol ajer sebab perut masih kenyang.  
bila makan cendol, kali kedua boleh tambah foc, tu yang best tu.


Tapau nasi arab lauk kambing dan ayam untuk makan tengahari.

Tempat jual makanan arab ni, bukannya dekat sangat dengan Tanah Perkuburan Islam Mualim, jauh sikit jer.  Terletak kat area Masjid Tanah, kedai makan ni di bawah pokok kelapa sawit, taklah terasa panas sebab teduh.
Oleh sebab kami sampai belum waktu makan, tak adalah pelanggan, masakan pun baru ajer masak.

Kalau nak pergi kat SINI locationnya, kalau tak pun pakai waze atau google maps, taip jer nasi kambing kat kubur Melaka, insyaalah jumpa.

1 ulasan:

  1. Nama untuk menarik orang supaya singgah. Eh, tapi rasa macam menakutkan sebab kubur.

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers