OOO

Rabu, Julai 29, 2009

Akhirnya....masa yang di nanti telah tiba

Tenguk beg aje dah terasa sayu dihati...al maklumlah..tak pernah lagi berpisah jauh macam ni..tempat yang tak pernah di impikan..tapi nak buat camna..terpaksalah redha....jpa nak hantar ke sana..nak buat camna...

JPA dah siap bagi duit rupee...senang sikit macam tu...ira berangan nak duit tu...akak kata kena belajar pandai-pandai..nanti dapat ikut jejak kakak dia..

Yana memang tak pernah ada laptop...bila nak pergi ni ayah dia hadiahkanlah benda ni..sukalah hati dia..tapi benda ni memang kena ada..senang nanti akak nak ym....hantar e mail ataupun pakai webcam..ayah dia hadiahkan jugak kamera..senang dia nak ambil gambar dan mak dia bolehlah tayang gambar dia kat blog akak..

Imran yang sibuk nak tolak troli tu..

Kenangan bersama-sama adik beradik..

Masih sempat lagi bergurau senda..

Kenangan bersama keluarga

Tenguklah air muka akak tu...ada muka sedih ke???? Tak lah kan..mama rock mana nak jiwang-jiwang....

Adik lelaki akak pun datang jugak...nak pergi se orang..yang menghantar..biasalahkannn

Sementara menunggu pihak jpa nak bagi taklimat...kami lepak dulu...imran dan anak buah akak sibuk nak beli barang kat airport...harga mencekik darah...

Senyuman dari pelajar ... tentu seronok nak gi tempat orang...pelajar india tu lagi seronok gamaknya...balik ke negeri dia....

Bersama junior KTT Salak Tinggi...mereka jenguk senior nak fly....kolej ktt sediakan bas ke sini....kat belah akak tu si nina yang baru masuk ke ktt 3 minggu..selama ni ashik bersapa di alam cyber...akhirnya jumpa pulak kat airport...terharu pulak rasa hati bila dia sanggup cari akak kat sini...acik doakan agar nina jugak berjaya macam kak yana dan dapat pergi ke india dalam masa 2 tahun lagi...tapi kena study hard ye...mintak-mintak pergi pulak sama tempat dengan yana..

Sebelum turun ke bawah...ambil gambar lagi....bukan akak aje yang sibuk snap sana...snap sini...orang lain pun sibuk macam akak jugak.......nanti kat bangalore..masing-masing berpisah...gi ke tempat yang berlainan......russhdi pun menyibuk nak posing kali terakhir...

Yana pun macam akak jugak...relax aje...siap senyum lagi...amanat terakhir sebelum dia ke balai berlepas...

Mereka gelakkan akak...mereka kata mata akak merah sebab nak menangis...ha..ha..ha...akak tak nangis tau...betul...tak tipu..

Ira pun senyum...tak mainlah nangis-nangis...

Rajin betul kawan-kawan yana dari sekolah seri putri dulu datang nak hantar yana fly...

Sebelum turun ke bawah....ada yang menangis sebab sedih...akak menangis dalam hati udahlah...good luck yana...mak doakan kejayaan Yana

37 ulasan:

  1. ala kak..sya pulak yang sayu hati..
    bertuah akak,anak2 semua menjadi
    Sya doakan Yana capai apa yang dia impikan..semoga Yana tabah kat perantaun..pulang dengan kejayaan..bangga anak melayu kita berjaya..AMin

    BalasPadam
  2. gud luck n
    jaga diri yer akak

    BalasPadam
  3. salam kak ina..jgn sedih2 ye..yana g belajar jauh2 utk kebaikan dia gak..tak lame tu..pejam celik dah abis belajar dia balik mesia semula..:) to yana: take care ye..

    BalasPadam
  4. Tertunailah hasrat hati YANA dan BONDANYA pula...

    Nanti KAK INA boleh gi TAJ MAHAL...YANA jadi pemandu pelancong!!
    he he he

    hmmm..plane dia dah touch down kut kat India tu by this time!

    BalasPadam
  5. hoyeh2.. gambar kami dah publish.. doakan kami ikut jejak kak yana pula ye~~~

    nina, ecah, nurul.. =D

    BalasPadam
  6. Salam kak ina....

    saya doakan, Yana berjaya suatu hari nanti...

    DR,Yana , kan kak?
    :)

    BalasPadam
  7. Gud Luck 2 Yana..pandai2lah jaga diri di tempat orang yer, ingat pesan ibu ayah, k. Kak Ina tahniah, tumpang gembira.

    BalasPadam
  8. good luck yana..wah kira kuat la ina ni ya..kalau cikmanggis dulu,menangis tersedu-sedu...sebak..nangis bengkak-bengkak mata...rasanya yana baya-baya anak cm yg akan ke ireland september ni...rasanya ina sempat ajar anak cm kat tabika perpaduan ibu kota tu...

    BalasPadam
  9. alahai kak ina...saya pulak yg menangis. sedihnya nak pisah ngan anak. tp apa nak buat kan..dia pergi menuntut ilmu. doakan aje lah semoga dia selamat di tpt org dan semoga berjaya!!!

    BalasPadam
  10. huhuhu..apsal bergenang air mata saya ni kak..huhuhuhu..terasa sgt sedih sbb pernah rasa saat2 mcm ni...tak tertahan..huhuhuhuhu

    BalasPadam
  11. Anak kak Ina dah bertolak ek... semoga dia selamat sampai dan selamat semua kat sana... kak Ina jgn sedih2... labtop dah ade tue rajin lah die online nanti.hehehe

    BalasPadam
  12. inilah kebahagian kak ina.. smga yana berjaya dgn cemerlang.. yana buat doc kan.. saya yg sayu pulak... tahniah untuk kak ina sekeluarga...

    BalasPadam
  13. salam k.ina.. tengok gambar2 ni, teringat masa nor hantar along nor dulu.. suasana saja jer.. terasa sayu pulak hati, terasa rindu pulak rasa pd anak teruna.. mudah2an yana selamat diperantauan, dpt menghadapi cubaan dan ujian, berjaya dlm pelajaran dan balik dgn kejayaan yg cemerlang.. aminn..

    BalasPadam
  14. Salam kak Ina...Tahniah dan doa sentiasa mengiringi perjuangan Yana moga selamat di perantauan...Salute akak..for a proud parents...& tabah..Watie lak yg sedih...mmgjenis yg sgt2 sentimental...

    BalasPadam
  15. good luck yana..moga pulang dgn kejayaan..
    syabas akak tak nangis!..kalau saya tu dah nangis kot. hari masa famili hantar kitaorg saya tahan juga tapi bila salam n peluk kali terakhir tu melimpah juga akhirnya...

    BalasPadam
  16. kakina...eeekita yang tengok dan baca entry kak ina rasa syok ade,sedih pun ade..heee kalau kita ade masa ni mesti kita yang menangis taw!..pepun tahniah kak....bg pihak kita buat yana tuh...

    BalasPadam
  17. iskkk terernye akak tak nangis berpisah ngn yana. tp nangis dlm hati lg dalam dr nangis kuar air mata kan kak.

    BalasPadam
  18. tentu perasaan gembira dan sedih bercampur baur. yang pasti si bonda akan merindui.....

    BalasPadam
  19. sedey plak baca...
    jauh tu, ke india...
    gud luck to anak akak... :)

    BalasPadam
  20. k ina,tak salah pun kalau akak nangis.maklum le nak lepaskan anak dare jauh ke negara orang huhuuuu

    semoga yana selamat pergi,selamat tiba,selamat belajar dan pulang dgn kejayaan...cumey anak dara akak nih...

    take care, yana :D

    BalasPadam
  21. akak
    ..xder sapa yg nangis ker ...kalu wa mmg dah banjir epot 2 kalu yg anto 2 dah satu bas...sedih family akak mmg rock lah....

    BalasPadam
  22. salam akk. waa..dh berangkat ke India ye yana. pepun hope semuanya selamat n bt yana moga maju jaya selalu wlau di mane jua berada. =)

    BalasPadam
  23. Tahniah buat Yana. Masa ari tuh dia takder so tak dapat ler kenal2 ngan Yana....Pape pun semoga bejaya wat Yana...

    BalasPadam
  24. salam kak ina. jgn sedaih2...yana gi nak nuntut ilmu. doakan moga yana berjaya. dulu pun saya pernah "meninggalkan" keluarga dan saudara-mara kat airport cam gini...mmg sedih..

    BalasPadam
  25. tahniah Yana!!

    kak ina.....jgn sedih2, esok dah selesai tugas dia, kak ina jugak yg senang hati.

    ermm...bila la nk tgk anak sendiri gi luar negeri?

    BalasPadam
  26. Tahniah untuk Yana! Teringat masa saya study dulu, hantar kawan-kawan satu kolej ke Ireland! Memang sedih sbb kawan rapat kan! Inikan pulak macam kak Ina, anak sendiri! Saya pun penah berpisah dgn anak masa umur dia 8 tahun, saya hantar dia belajar di sekolah pondok selama sebulan, itu baru sebulan, belum lagi 5, 6 tahun macam Yana ni! Nanti kak Ina bolehlah pegi India pulak, jalan-jalan makan angin!

    BalasPadam
  27. salam kak ina,

    tahniah lah anak akak dapat melanjutkan pelajaranke luar negeri..moga berjaya..ambil jurusan apa tu kak?

    BalasPadam
  28. Gd luck YANA.... semoga apa yang yana impikan akan tercapai. semoga yana menjadi kebangaan kedua ibu bapa dan juga adk beradik yana yang lain. Semoga selamat sampai kesana dan kembali dengan KEJAYAAN.

    BalasPadam
  29. salam perkenalan kak dan terima kasih kerana sudi singgah blog saya...wah klau tak,compem yana akan pergi ngan adik sayakan tapi tak der rezeki adik saya ke indonesia selama 5 tahun...gud luck for yana...

    BalasPadam
  30. salam kak ina....
    tahniah buat yana...semoga tabah menjalani kehidupan disana...

    dan tahniah jugak buat kak ina sebab pandai mendidik anak...moga kak ina tabah saat ketiadaan yana untuk sementara...

    BalasPadam
  31. congrat & semoga suksess yana
    nanti leh la kak ina berjalan ker sana plak kan.....

    BalasPadam
  32. kak ina dengar la lagu teluk bayur
    ernie djohan nanti akak menangis
    ahahahahahhaaa

    BalasPadam
  33. Dah pegi dah Yana kejap aje masa berlalu, rasanya baru aje dia dtg ke rumah aritu

    BalasPadam
  34. salam kak, tercari2 emel akak tapi tak berjaya.

    sudilah kiranya akak emel saya kat ungku_nor@yahoo.com, ada jemputan yang bakal dilayangkan..ahakss

    BalasPadam
  35. salam...aunty ctrl macho ker..ahahah sure nanges bila balik ..eheheh..apa pun good luck la..moga sentiasa berjaya..sejuk perut ibu mengandungkan...

    BalasPadam
  36. Salam kak ina..
    tahniah wat yana sbb dpt futher study kt sana..
    n wat akak jgn sedih2 ye..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers