OOO

Sabtu, Oktober 17, 2009

Ayam Penyet Asli Jawa Timur

Balik dari republic di sunway lepas pelancaran blueberry tu..kami tak  makan apa-apa..malas nak makan dalam sunway pyramid...
 bila nak keluar ke federal highwah nampaklah papan tanda ni..ajak suami akak singgah...
 memang macam nilah kat  jakarta setengah rumah makan (restoren)bila kita nak order..kena tulis sendiri...kalau salah hantar ataupun salah order kita tak leh salahkan pelayan kat sini..kiranya tanggung sendirilah...
akak nak try ayam penyet...walla sedap tau...sambal dia..waduh pedas bangat...di campur dengan cabai rawit agaknya (cili api) berasap lidah dan telinga ...pastu ada lalapan (sayur kangkung)
 suami akak makan gado-gado...pun sodap...

firdaus dan imran pun order yang sama..tapi imran bising sebab tak ada kuah..terpaksalah order sup daging lembu....sedap jugak sup dia...pastu order es teller (air batu campur) memang puas hati...macam-macam ada...berbaloi...

puas hati sungguh...sesape lalu kat situ dan perut tengah lapar...akak cadangkan gi kat sini...

10 ulasan:

  1. wow
    mcm best je tmpt ni kan
    arga pon xmahal sngt
    kena cr ni nt

    BalasPadam
  2. Ina...nampak sedap dan murah je makanan di situ...ais teller tu nampak menyejukkan tekak...

    BalasPadam
  3. federal highway kt mana ni kak? dah lama tingin mkn ayam penyet ria ni kt singapore tp asik tak dpt je. dah ada kt kl rupanye.

    BalasPadam
  4. Salam kak ina.. huhu terliur tgk ayam penyet tu la... bile nk buat lg ni :)

    BalasPadam
  5. sedapnyerr. rindu nak makan. kat mana ni kak?

    BalasPadam
  6. Skrg ni kat mana2 kopitiam pun kita order kena tulis sendiri..

    Sya cukup suka es teller.. terutama kalau ada alpokat.. nyum nyum

    BalasPadam
  7. heee....rasa cam nak majuk ngan ina,
    watper la kasi kaya ngan org indon tuh? kan byk lagi makanan org kita?

    hehee...yg akak sesibuk pesal kan? bukannya ina mintak belanja kat akak, tol tak?

    sesajer teremosi ngan perangai indon, kutuk2 kita tp kaut hasil kat kit gak kan?kan?

    ina toksah amik ati kat akak heh...

    BalasPadam
  8. salam hasni..gilah sana kalau nak rasa..

    salam aNIe..anak panggil bubur caca sebab macam-macam ada kat dalam tu..

    salam linn..nanti klu turun ke kay ell akak bawak kamu tapi syarat kamu belanja akak..deal tak..


    salam ijan...tak sama tau mcm resepi ayam penyet tu..beza memang berbeza..tapi kamu duk jauh..kenalah buat sendiri kan..

    BalasPadam
  9. salam gerau..kat bandar sunway tapi arah nak balik ke kuala lumpur..tepi jalan pun nampak..


    oh ye ke sya..ina memang tak pernah tau msk ke kopitiam..sebab tu tak tahu.. ina pun suker es teller dan alpukat...sedap..


    salam queenjah...alahai tang makan tak ingat pun pasal tu..kamu sound baru akak teringat..

    BalasPadam
  10. Dgr kata restiran ayam penyet ria tak halal.. Tp yg kt usj je br mintak.. Tmpt lain pengurusan lain.. Wallahualam..

    http://mynewshub.my/2012/11/20/lagi-tentang-isu-halal-ayam-penyet-ap-ria/

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers