OOO

Khamis, Oktober 08, 2009

Gath kat Jaya Jusco Bukit Tinggi Klang Pulak..(Jumpa Amy, Yatt dan Yanmie)

Mintak-mintak janganlah orang jemu baca kisah akak jumper member blog..minggu gath pulak rasanya....semalam merayap ke bandar kelang...ke jaya jusco bukit tinggi...jauh kan...tak kisahlah jauh..bayar tol pun tak apa janji dapat jumpa member yang tinggal jauh ni..tapi kalau suruh gi ke melaka..tak yahlah..jauh bebeno..tak larat dah nak drive seorang..mesti ada co driver

Amy ni  tinggal di abu dhabi...http://explorethefinest.blogspot.com/ ....follow hb dia...dia asal dari kelantan...geng blog khazanah warisan orang lama sebenarnya..bila dapat tau dia balik beraya..kita orang pun janji nak jumper..amy datang dengan anak dara dia yaya..tapi akak ashik tersasul panggil tashya....sorry ye amy silap..

akak janji dengan yatt ... jugak member dari blog lagi satu...mula-mula nak naik satu kereta pasal yatt tak reti nak gi sana...kebetulan suami yatt cuti...dia tahu jalan nak ke sini..cancellah planning asal..

 tapi yatt lambat sikit sebab kereta dia kena sondol dek mat motor..nasib baik tak kemek...cuma ada kesan cat aje....kena report polis lagi...al maklumlah...kalau keta akak tentu kemek teruk..yatt masuk ke jj dengan anak ke 2..anak pertama kat tadika..


 lepak kat depan maybank sambil borak sambil ambil gambar..sampai pakcik jaga ashik pandang kitaorang...takut kami ni nak rompak maybank tu...pastu orang yang beratur kat atm pun pandang kami...apasallah perempuan ni ashik klik sana ..klik sini..
yatt tak leh lama sebab hb dia tunggu dalam kereta dengan baby comel dia..baby tengah tidur....kami gi kat parking nak  jumpa dengan baby ni..alahai terpisat-pisat baby ni sebab di kejutkan pasal auntie -auntie nak jumpa..

lepas yatt balik kami lepak kat big  apple..tengah borak-borak ayah amy call bagi tau yang mak dan auntie amy  ashik gi toilet aje..nak dekat 20 kali..food poisioning..kami putuskan nak balik ajer ke umah adik amy di bandar putri...akak pun kebetulan nak ke sana..nak jumper member blog lagi satu..

suratan ataupun kebetulan si yamnie dari   ni pun satu taman dengan amy..taklah akak sesat barat nak gi umah dia..bila nak jumpa amy ......akak ajak yanmie join sama sebab dia duduk kat area situ jugak..tapi dia tak ada lesen ... kalau tau amy satu taman cuma lain lorong lehlah ajak dia sekali..akak saje call yanmie minta arah  dan alamat  nak gi umah dia...konon-konon tak tau jalan.....dan takbagi tau ada member lain nak join...saje nak surprisekan yanmie..


yanmie susah payah siapkan nasi impit dan kuah kacang..pastu order pizza...kan akak dah kata tak yah siap apa-apa...susah-susah aje kamu ni..

 akak datang nak jumpa...bukan nak makan..tapi bila dah orang bagi makan..ngappp ajelah..banyak songehlah akak ni kan...nasib baiklah gas bocor..kalau tidak dia nak masak bihun singapore...lainkali siapkan daging pangganglah..baru best...sorry gurau aje..

yanmie ni ada jual mutiara asli dari laut masin.asli dari sabah..sape nak tertarik boleh gi ke blog dia http://www.coklatstrawberry9.com/

lawa kan...akak berkenan sungguh dengan rantai dan loket pink ...tapi ada orang dah bookinglah pulak..

 Amy tak boleh lama sebab nak bawak mak dia gi klinik...terima kasih amy sebab belanja ni..kadang-kadang seganlah jumpa member blog ni...sebab ashik belanja akak aje...shy-shy catlah...

dan bagi ni...akak suker....


wah..dah banyak dah fm akak...


Buat yatt, amy dan yanmie...maafkan akak ek jika akak ni lorat sangat...pot pet pot pet...terkasar bahasa..dengan kamu semua..ni masih raya lagi...maaf zahir batin dan terima kasih sekali lagi sebab sudi jumpa akak..

13 ulasan:

  1. salam kak,

    hihihi dh hapdate lah...anyway thanks yea kak sudi dtg ke umah yan...sonok dpt jumpa akak dan kak amy. insyallah ada rezeki kita jumpa lg..

    len kali nk mkn ayam panggang akak..hahaa..leh tak?

    BalasPadam
  2. salam kak ina..

    wah besh lah dpt jumpa ramai kawan2 ni..

    rindu lak nak jumpa kakak & yatt.. lama tak pot pet pot pet.. hehehehe

    nanti2 lah kita set time ekk..

    BalasPadam
  3. Hi KakIna...whoaaaa akak semua dtg ke JJ Bukit Tinggi erk??? So close to my home!!! hahaha! ;) I'm living in Bukit Tinggi tooo! :) One day, I'm gonna recognize U somewhere! Dah print ur face image on my mind nih! haha :)

    BalasPadam
  4. seronoknya jumpa teman bloggers!!! so far, tmn bloggers yg sy jumpa cumalah nekpp, tu pun sbb dok dekat2.hihi

    BalasPadam
  5. salam kak ina.... klakar baca n3 akak ni..... apa2 pun mmg best r jumpa kak ina, yatt n yanmie.... cam da lama kenal... meriah sungguh..... insyaallah panjang umur leh jumpa lagi.....

    akak tau tak.... mak saya masih x sihat lagi sebb kurang tenaga n kepenatan agaknyer.... harap2 dia cepat sembuh masa saya nk ke AD nanti.... huhuhu

    BalasPadam
  6. salam kak ina..
    thanks sbb buat n3 kita nie..meriah sungguh..makcik2 klik sana klik sini depan bank..ada muka ker cam perompak..hahaha..
    pic ngan baby tu..amboi..close-upnyer..hehe..sampai nampak cacat cela di muka..hahaha..
    apapun memang best jumpa kawan2 blogger nie..cuma cik abang jer yang boring..kena date time cik abang takde..baru tak terkejar2..

    buat kak amy..thanks yea akak atas FM tu..cun lah..nanti2 saya buat n3 yea..sampai kita bertemu lagi..

    buat kak fitty..nanti bila akak dah settle down..kita dating lagi kat amcorp ngan kak ina yea..lookin' forward ti see both of you soon..hehe..

    BalasPadam
  7. salam yanmie..insyaallah kita jumpa lagi..ala setakat ayam panggang bisa di atur...

    salam fitty's..tulah kamu umah yang dekat pun susah nak jumpa..umah member yang jauh akak dah sampai..
    rindu nak dgr pot pet pot pet kami berdua ye..nanti kita set tempat dan masa..tapi kena tunggu yatt settle down..

    hai love..kan akak dah tinggal pesan kat shoutbox kata klu nak join jomlah ke jj kat sana..mungkin kamu tak perasan kot..

    BalasPadam
  8. salam ain..al least ada jugak jumpa si nkpp tu..kebetulan akak ni kuat berjalanlah agaknya dan boring duk kat umah..tulah pasal leh jejalan kot..



    salam amy..insyallah kita leh jumpa lagi..tak puas borak..semuga kamu selamat sampai balik ke abu dhabi.
    oh..ye ker..ala kesiannya dgn mak kamu...semuga beliau cepat sembuh..

    BalasPadam
  9. salam yatt...betul tu..klu ada cik abang payah sikit..akak pun tak suker ajak dia orang join..nak cepat balik aje..


    insyallah yatt..nanti kita gath lagi lepas kamu dah settle down..

    BalasPadam
  10. Ye ke akak gi Klang, sya pun tinggal Klang..tapi sya keja kat Kota Kemuning.Semalam petang lepas kerja adalah sya pergi sekejap ke JJ tu. Kalau ada rezeki boleh kita jumpa yer Kak Ina.

    BalasPadam
  11. seronoknya akak dpt jumpa geng blogger..
    bila lak nak jumpa saya nie kak..

    BalasPadam
  12. Hehe kak...mmg ada perasan msg akak kat Shoutmix, Love dah reply pun. Kiki, tapi tak dpt allocate time. No probz yer kak! Sure one day, we'll meet up! ;)

    BalasPadam
  13. salam atty's..klu nak jumper weekdays tau..weekends byk urusan..nanti kita buat appointment ye..amboi mengalahkan perdana menteri..


    hai love...no problem..jj tu tak lari punya..nanti klu gi gath kat situ akak bagi tau lagi ye..


    salam ummisya..insyallah kalau ada rezeki kita jumpa ye..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers