OOO

Selasa, Februari 09, 2010

Cek Pertamaku..Terima Kasih Nuffnang

Dalam N3 yang dulu akak kan nak merajuk dengan Nuffnang..tapi sekarang ni dah hilanglah merajuk akak ni dan setelah akak fikir dengan lebih mendalam...tak jadilah nak tukar ke Innity tu...
Akak dah gi tanya member-member cyber tentang innity ni.....ada yang akak kenal dan ada yang akak tak kenal...ada yang dah cuber letak innity ni ...tapi lepas tu mereka masuk balik ke nuffnang dan dapatkan balik status geliteri..maksudnya dengn adanya glateri...boleh join apa-apa event yang nuffnang anjurkan.
Kalau tinggal jauh dari Kuala Lumpur memang payah nak join event Nuffnang..macam duduk kat oversea ..untunglah ambil innity..tapi syarat ..macam ketat sikit..tak macam nuffnang...sempoi ajer syarat dia..
Macam akak ni tinggal kat area Kuala Lumpur lagi..rasanya rugi pulak kalau tak ambil status geliteri ni..nanti tak dapat clubbing ..tak lepaking..tak dapat berkenalan dengan member-member blogging...tak dapat jumper superstar blogging.....tak dapat tenguk wayang...macam-macamlah tak dapat nanti..rugi sambil mengigit jari jemari...ibarat kata pepatah..jangan yang di kendung berciciran pulak nanti.
pastu bila di ingat kembali  kenangan masa akak join Nuffnang macam-macam akak dapat.....dan yang paling best sekali bila mendapat  hadiah handphone Blackberry kenangan yang terindah dalam hidup akak sepanjang join Nuffnang..
Pastu baru-baru ni ...dapat  pulak cenderamata  ni....ingat kan camna akak pakai bagai nak rak dalam contest storm warriors......pihak Nuffnang hantar email suruh ambil dari bulan Januari lagi..tapi akak baru ambil minggu lepas......memang seronok pulak dapat macam-macam..kalau dengan innity belum tentu dapat apa-apa.cuma dapat duit ajer....tapi tak leh cakap besar..manalah tau masa akan datang fikiran boleh berubah..al maklumlah hati dan perasaan senang di ganggu gugat.
Macammana rajuk tak hilang...semalam dapat pulak cek yang akak tunggu-tunggu...walaupun tak sebanyak blogger fofolur..tapi jadilah...lepas jugak belanja anak-anak akak tempuh hari.....lagilah berbunga balik hati akak ni..pastu ada member yang bagitau ala..kak...jangan merajuk......rezeki bukan ditangan kita kak....fikir fikirkanlah.... eeehhehehehe...insaflah akak sikit bila baca komen daydeck
Jadi sekarang ni ikut balik prinsip ..dulu-dulu bila tak berblogging..memang  tak ada member cyber pun..bila berblogging...dapat kenal dengan bermacam-macam manusia...baik di malaysia dan di luar negara...
Berblog bukan senang...nak dapat income pun bukan senang...bersusah-susah dahulu...bersenang-senang kemudian...pelan-pelan mendaki macam kura-kura..jangan nak berdesup naik cam roket..nanti roket meletup..punah semuanya.....jangan lagi nak merajuk...tak elok dah tua-tua merajuk..buruk bebeno muker...

25 ulasan:

  1. Nice info blog. Mantap!!!I like to share with bloggers and all of readers
    Keep in touch

    BalasPadam
  2. betul tu kak. eh. acik ke kak eh? nk pggil mne satu nie? blasah jelaa. mula2 sikit. lma2 t ok la tu. ika ni pn bru sminggu join nuffnang. tunggu dulu..hehe ;)

    BalasPadam
  3. Ahhahahaha nama saya naik dalam blog akak ler....eehehehhehee

    BalasPadam
  4. hehe.. ku masih menunggu cek yg pertama

    BalasPadam
  5. wahh... mcm best jek hadiah2 dia.. :)
    hi.. blog walking here!

    BalasPadam
  6. cayalah. keep up the good work. kekalkan identity blog ini

    BalasPadam
  7. sayapun dah xb'pk untuk tuko...stay jela lagey bagus...

    BalasPadam
  8. salam admin..terima kasih sudi ziarah dan bagi komen.bagus jugak ek kita sama-sama share..biar sama-sama merasa.


    salam ika..muda lagi..terpulang nak panggil apa.nak panggil akak boleh nak panggil auntie pun boleh..usia tak menghalang kita berkenalan. sikit-sikit lama-lama jadi gunung..meletus dapat hasil..

    salam Jard..tahniah sebab nak dapat cek..tunggu ajerlah yer..


    salam daydeck..kata keramat tulah yang membuatkan akak tersedar semula apa tujuan berblog..duit tetap duit..kawan tetap kawan..ala apa-apalah..susah akak nak katalah..


    salam MissRynn..bagus blogwalking ni..dapat kenal dengan member blogging yang lain..terima kasih sudi singgah dan jemputlah datang selalu yer..


    salam matjoe..terima kasih yer ...



    salam bean..yerlah..kita duduk dulu dalam nuffnang ek..

    BalasPadam
  9. wah tahniah la akak....keep it up...nuffnang is the best! :)

    BalasPadam
  10. salam kak...mesti berbunga habis kan bila pegang cek tu.....saya ni baru lagi dgn nuff

    BalasPadam
  11. bes baca akak berciter pasal nuff ni.. saya baru coba jer.. meter tak jln pun

    BalasPadam
  12. tahniah kak....nanti turn saya pulak.....heheee tak sabor rasenye nk cash out.....takpe kak berdikit2 dahulu...berenang2 ketepian....lama2 dapatla habuan....

    BalasPadam
  13. Salam k.Ina..Tahniah, hehe..dah cash out ya..Ummi pun sejak masukkan ads. ni bulan Julai 2009 selalu je jenguk account...tunggu sikit2 je lg kasi angka cun sikit, baru nk cash out n best nk belanja..wakakaaa. Apapun, thanks to Nuff eh!

    BalasPadam
  14. salam...kenalan.ermm camana ekk nak joint nufnagg ..nak joint gak dah berapa kali daftar tak jadi2 huhuhu..bantulah sahabat mu ini..heheh

    BalasPadam
  15. Udah-udah le tu kak..jgn merajuk lagi. tu dah dapat cek. makcik kayo!!! ;P

    musti ribu gak tu kan? hohoho

    BalasPadam
  16. Blog saya lagilah..batang hidung iklan pun takde..hehehe

    BalasPadam
  17. tak tahulah kak..nuffnang ni macam memilih pun ada. blog tertentu je dipanggil dan menang..ni ikut pemerhatian saya lah.ni yg merajuk dh ni..heheh..

    akak jangan lupa ek esok sesi ulangan terjah blog saya dalam segmen dunia ie jam 2 ptg di fuhyoofm.com

    BalasPadam
  18. salam kak..citerlah sikit mcm aner akak menang blackberry dan join event2 yang nufnang adakan??

    BalasPadam
  19. congrats k ina, happy for you!

    BalasPadam
  20. tahniah akak..saya tak minta byk...minta dijemput kerumah akak yang masak...hik3...

    BalasPadam
  21. tahniah kak! akak dah semakin berjaya dalam berblog...

    nnt nak dengarlah sisi ulangan terjah blog tu...

    BalasPadam
  22. salam kancilbiru..terima kasih yer.jemputlah datang selalu yer..

    salam Alimaz..walau baru..silap-silap RM kamu lebih banyak dari akak tau..


    salam Uda..pelan-pelan..pastu tarik trafic datang ke blog..sekrg-krgnya 100 orang..insyallah dapatlah sikit..akak pun camtu jugak tau..


    salam mamasyasha..wah baru msk nuffnang pun dah cash out ek..syukurlah camtu..


    salam Ummi..tentu ummi punyer lebih banyak dari akak kan..sebab ummi punyer follower lebih ramai..


    salam umiliya..akak ada terangkan kat label nuffnangs..kat situ ada di terangkan camner nak masukkan nuffnang.


    salam ai..dah hilang dah rajuk..ehhhh tak sampai lah ribu riban..se ciput ajer..apa-apa pun alhamdulliah dapat duit terpijak.


    salam Wangi..ala kamu tak yah letak nuffnang pun dah kayo..rezeki kamu lagi melimpah..alhamdulliah.


    salam wanmus..rezeki tu ...tak tahu nak kater..besok akak nak dengar lagi...pastu nak war-warkan kat blog akak..akak tungguuuuuuu


    salam Ayumeiza..kamu rujuk kat aaaa bestnya nuffnang..kat situ ada tunjuk pertandingan yang akak masuk sebab nak gi ke event tu..cuber rujuk balik yer..


    salam Liza..tq my dear..

    salam eyriqazz...terjahlah dulu blog akak baru akak masakkan buat kamu..akak tungguuuuuu...


    salam ima..terima kasih..nanti dengarkanlah terjah kat fuyooofm...base dia kat jay bee tau..boleh gi terjah kat sana pulak..

    BalasPadam
  23. wah k.ina..dah terpujuk ngan cek dr nuffnang..jgn merajuk lg tau..

    BalasPadam
  24. salam merah baldu..rajuk dah hilang dah..

    BalasPadam
  25. salam kali pertama,
    eh..rupenyer saye dah terlajak ke entri yg kedua selepas acare masak2 tuh..sedar2..eh nape citer pasal cek nuffnang plak nie..rupenyer dah terlajak..hehe..

    sedap betul daging salai tuh..blehla try lepas ni..tq kak kongsi resepi..

    p/s - tahniah atas cek tu, moge terus sukses..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers