OOO

Ahad, Februari 21, 2010

Sakit Kaki, Makan-Minum, Jumper Artis (AstroFest 2010 Part 2)


Kami sampai kat Asto pukul 3.00 lebeh sebab event ni pun mula pukul 3.00 petang sampai pukul 10.00 malam..sebelum tu Daydeck dah call tanya akak kat mana..nasib baiklah akak pakai selipar jepun...(versi mahal sikit beli masa sale) taklah sakit kaki sangat ...saper yang datang pakai tumit tinggi memang penatlah..
 sebab nak bagi tiket masuk (cam gelang kat tangan)..orang luar tak leh masuk sebab kiranya cam Family Daylah ni...akak ni kan saudara blogger dengan beliau..(chewah..perasan)
semua pergi..termasuk suami akak ...entah camna beliau nak pergilah pulak..
  Bestlah urut reflexsologi ni..tapi taklah lama sangat...sebab orang ramai dan free...
 anak lelaki akak pun nak merasa
 kat situ ada juga manicure, hand wax..acara orang dewasa..cam funfair....main kalau berjaya cam masukkan gelang dalam botol ker.. dapat kopon pastu kena tukar nak dapat hadiah...tapi  sebelum tu kena seluk kotak dulu..saper yang beruntung dapatlah hamper..imran tak bernasib baik..dapatlah keropok rota 2 bungkus...jadilah..
Imran masuk sukaneka..pakai terompah gergasi
 yessss...dapat no 1...tapi dia bengang sebab dapat .!!!!!
 beg merah ni...lepas tu dia malas nak masuk..ala masuk pun tak guna..dapat beg pempuan ..hadiah ni semua ..imran yang punyer..
bila imran gi main saidina dan dam ular...akak dan suami lepak makan dan minum..semua free..ada kambing bakar, popiah basah, pau, celup-celup yong tau foo (akak tak tahu nak panggil aperlah), idli, apam ...air pulak macam-macam...yang tak larat kena beratur nak ambil...punyerlah ramai orang...dengan cuaca yang panazz..
Mewah betul makan dan minum...ada jugak nasi lemak..anak lelaki akak dan daydeck buat hal sendiri..imran pun hilang entah kemana..
lepas kenyang baru jumpa dengan lily..yang dah sakit kaki .beliau baru nak makan..
lepas ambil gambar..akak ke bahagian area yang lagi satu..
Kat  sini  pulak ada jugak macam-macam seperti buat batik..lukis tatoo kat tangan, mewarnakan rambut..tapi dah penat punya pasal..akak dah tak larat nak ambil gambar. Imran main Wii dan Playstation dan suami akak layan tenguk Astro Byond.
Terjumpa pulak si Reza..apa lagi ..ambil gambarlah..ada juga peserta raja lawak..yang best tu akak tak kenal...sebab memang jarang tenguk raja lawak ni...bila orang ambil gambar...akak tanya...saper tu....peserta raja lawak..akak cuma oooooooo ajerlah..ada jugak bebudak AF tapi akak tak berapa kenal...
sebelum balik beratur..nak ambil tauhu bakar..panjang giler barisan..kat semua stall pun ramai..makan free kenalah berpenat lelah kan..lenguh kaki dibuatnya.
malam ada lagi artis..tapi tak larat nak tunggu..
anak lelaki akak dapat goodies beg..sebab dapat jawab soalan kat atas pentas
 
jadilah kan...gi pun suker-suker ajer..balik semua melepek...sebab penat..tapi tak apa..perut dah kenyang...akak gantung periuk dan kuali lagi hari saper nak tenguk lagi pergilah ke penaja akak ke sana .. 

11 ulasan:

  1. Salam kak Ina,

    Kak Ina ni memang fofular lah gamaknyer yer. Kak Ina sana sini situ ada kat events. Cam selebriti lak, heheheh. Blog selebriti. Gurau je kak.

    Kak, gelihati betul saya baca imran dpt bag pompuan tu, hehehe... Kekadang gelihati anak akak ni yer... Ada2 jer...

    BalasPadam
  2. Salam kak Ina,

    Kak Ina ni memang fofular lah gamaknyer yer. Kak Ina sana sini situ ada kat events. Cam selebriti lak, heheheh. Blog selebriti. Gurau je kak.

    Kak, gelihati betul saya baca imran dpt bag pompuan tu, hehehe... Kekadang gelihati anak akak ni yer... Ada2 jer...

    BalasPadam
  3. salam kak ina..
    fuhh mmg best ek..betol akak ckp kalo pakai tumit tinggi mmg penatkan ni..

    BalasPadam
  4. hmm. jeles gak i tgk. takpe, i ngan aus ngan gto dh berpakat nk emo kt daydeck

    BalasPadam
  5. uik kengkawang ku mau emo kat aku
    adoyaiiii... kesian kat aku....

    BalasPadam
  6. alahai matjoe, aus, gto..kamu semua nak merajuk dgn daydeck????ha..ha..ha..
    kelakarlah...
    Daydeck jangan layanlah budak 3 orang ni..lain kali ajak akak lagi tau..biar dia orang bengang dengan kamu..

    BalasPadam
  7. salam liza....nasib baik pergi..kalau idak menggigit jari..


    salam Areef...kalau org jemput..pastu kena masa yang sesuai..insyallah akak join..tapi kena minta keizinan dari suami dulu.

    salam matjoe...insyallah lain kali kamu pulak dapat jemputan yer..jgnlah emo-emo ek..buruk uper klu emo ni..

    BalasPadam
  8. salam mummyseri...dah tua-tua pergi tpt mcm tu pakai kasut tinggi..alamak terseliuhlah kaki..

    BalasPadam
  9. bila punya lak ni kak? under nuff ker?

    BalasPadam
  10. salam amy...taklah..Astro Family Day..Daydeck ajak kami semua ke sana..sebab ada lebih tiket.

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers