OOO

Sabtu, Mac 27, 2010

Kesini lagi

Pagi Khamis Ira call akak .
  • Mak ...Ira nak gi ke Pesta Buku tau..ikut rombongan sekolah...mak bagi tak?
  • Gi ajerlah...
Akak memang nak pergi lagi ke PWTC hari Khamis  sebab nak jumpa lagi 2 orang novelis yang belum pernah akak jumpa..tapi pergi lambat sikitlah sebab nak masak memasak  dulu.

Bila sampai kat situ mak datukkk....ramainya rombongan budak sekolah...dari Jempol pun ada..budak sekolah pun ada..sesak di buatnya dek mereka ni..
Akak terus gi ke booth PTS sebab dah tenguk dalam schedule pukul 11-12 ada novelis Lily Haslina kat pentas aktiviti pts..oleh sebab akak dah pernah pergi hari jumaat lepas..taklah sesat ...terus ajerlah ke situ..jauh jugak nak menapak...kena gi ke seberang sungai..
Akhirnya dapat juga bertentang mata dengan Lily Haslina..puas hati akak...tapi tak leh sembanglah sebab dia tengah di interview kat atas pentas kecil..akak di suruh naik sebab nak suruh dia sign buku hasil karya beliau...lepas tu akak pulak di interview dan di ambil gambar...aiseyyy perasanlah kejap..
Lepas tu akak lepak kejap kat tempat duduk yang di sediakan...takkan nak balik...ambil nafas sambil tunggu firdaus sampai...dia gi cari parking..parking penuh kat PWTC..kena parking kat Hentian Putra..tu pun kat tingkat paling atas......
Masa ada soalan nak bagi hadiah button tu akak pulak di suruh jawab mengenai watak dalam novel hasil Hana Qistina ni....akak memang tak pernah baca novel hasil nukilan Hana Qistina...manalah akak tau..mula-mula ingatkan beliau ni perempuan ...rupernya lelaki....
 Yang kelakar tu..mc tu suruh akak jawab jugak..terpinga-pinga akak dibuatnya..lelama mc tu jawab  sendiri dan suruh akak naik lagi ke pentas ambil hadiah button tu..kiranya akak ni pemenang bertuahlah..
 dapatlah bergambar dengan Hana Qistina..
Lepas akak beli buku hasil karya terbaru Hana Qistina ni..Gadis Lolypop....sebab gunakan kad matrik Firdaus dapatlah potongan 30%....akak nak hadiahkan buat Ira...Nama betul beliau Ashadi Zain.
 Dah nak habis chit chat dengan 2 orang novelis tu akak pergi pulak ke booth NB Kara..sebab nak jumpa pula dengan Norhayati Berahim...peramah sungguhlah dia ni...seronok..oleh sebab akak selalu gi ke blog beliau dan selalu tinggal jejak ...
Bila akak sebut Haslina..dia tak kenal..tapi bila akak kata tulis ajer Kak Ina Kl..barulah dia ingat akak..siap peluk-peluk lagi.....punyalah best sebab dapat chit chat sekejap dengan beliau..tapi tak leh lama..sebab ramai yang nak minta sign buku...akak beli juga buku terbaru beliau..
Firdaus peminat Ujang..kenalah gi ke booth Ujang...
 Pastu ke Krangkraf...tak beli novel pun sebab tak jumpa dengan Aishah Sofea..kalau dia ada akak belilah jugak...cuma ambil gambar novelis Salina Ibrahim...akak tak pernah baca hasil karya beliau.
Masa nak ke booth Gempaz Starz kat ruang legar kat belah bawah...akak tergelincir...macam nangka busuk...sebab lantai basah pastu ada plastik pulak tu...nasib baiklah ada Firdaus tolong angkat...sakit jugak lutut sebab terhentak...aduhai sabar ajerlah...

Lepas tu ke botth Gempak Starz...Firdaus nak beli komik..sambil akak cari Ira...payah sungguhlah nak cari dia...sebab budak sekolah ramai sangat...masa akak lepak ...ada orang tegur..
  • Achik ni mak Athirah kan...
  • Aaaa...mana Atirah
  • Dia jejalan dengan member dia
  • Pukul berapa kena berkumpul? Kumpul kat mana?
  • Pukul 2.00 petang kat depan...
  • Nanti kalau jumpa Ira bagitau yer..mak dia tunggu kat sini..
Lama jugak akak tunggu...Ira tak muncul-muncul..akak ke pentas kat tingkat bawah...barulah ternampak kelibat dia...bila jumpa dia terus mengalirkan air mata..rupernya duit dia RM50.00 hilang kat situ...tak boleh beli buku...kenalah akak ganti...lepas tu kelam kabut dia pergi cari buku yang dia nak beli sebab masa tu dah pukul 1.15 petang. ...tak sempat pun nak ambil gambar dia dengan member-member dia..

 suker tenguk gelagat mamat ni...kelakar sungguh..
 Nasib baiklah akak jumpa dia kalau idak..kesian..tentu tak tertunailah hasrat di hati dia nak beli buku kesukaan dia..Lepas tu baliklah...beli novel tapi tak terbaca lagi..sebab nak habiskan dulu novel yang akak pinjam kat library.

7 ulasan:

  1. Wah...aktifnya akak kan...bguslah...

    BalasPadam
  2. akhirnya ina jumpa jugak dengan norhayati berahim...rugi la tak jumpa...akak tak pernah miss..novel dia...semua beli..yang terbaru konon nak beli kat pesta buku...tapi tak kesampaian la agaknya..nak pergi hari ni tadi..anak pulak kesekolah...

    BalasPadam
  3. alamak igt nak gi...tapi kalau ramai saya xboleh..nant pengsan...

    BalasPadam
  4. salam kak ina..wahhh seronoknya kalau dapat pergi ke pesta buku tu...hati2 kak ina...jgn sampai terjatuh lagi..nasib baik ada anak lelaki tolong angkatkan...kak ina ok ke?..

    BalasPadam
  5. assalamualaikum kak ina. jeles tahap gaban ni kak. huhu... sedihnya hajat tak kesampaian.

    BalasPadam
  6. salam kamikaze..nak hilangkan boring..kenalah aktif..takkan nak terperuk kat umah ajer..

    salam erna..tak apa..nanti beli ajer on9..kdg-kdg apa yang di plan tak jadi..


    salam mr bean..pengsan???alahai sabar ajerlah..


    salam ima..tulah tak sangka boleh terjatuh kat depan org ramai...malu sungguh..apa nak buat..terima ajerlah.


    mualaikumsalam kak chik..tak apalah..tahun depan ada lagi..insyallah.

    BalasPadam
  7. salam kak ina,
    nizza pun 2 kali pegi pesta buku. tu pun rasa x puas lagi...hihihi

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers