OOO

Isnin, April 05, 2010

Penangan Perempuan Indon (Kau Pergi Jua)

 
Sajer ajer bubuh lagu ni..teringat masa satu kelas dengan adam ahmad ni.
 ulang tayang balik gambar ni
Geram sesangatlah bila baca dalam paper  semalam... pasal lelaki  ni yang masih sudi lagi kutip bini indon dia walaupun indon (asalnya bibik) dah lari dari rumah dan tinggalkan dia.  Bukan sekali indon tu lari...dah beberapa kali.

Amboi...sanggup ek kamu madukan isteri kamu yang telah melahirkan 2 orang anak berumur 17 dan 20 tahun....dek penangan bini indon kamu.....kononnya bini indon tu lemah lembut dan lebih manja lebih dari ex wife dia..sentuhan kasih sayang yang lebih istimewa dari xe wife dia...bluwekkkkkkk...nak muntah akak baca pengakuan dia ni...


ya bapak mau di beri layanan gi mana lagi? kalau bapak enggak puas hati..bagitau aje sama bekas isteri layanan gimana yang bapak maukan...ni mau salahkan isterimu saja..


kalaulah isteri dia tak bagi layanan istimewa camnaer boleh keluar anak 2 orang tu...menyampahsss..macamlah dia tu hebat sangat..kalau nak syok tu..nak salahkan isteri konon.....dia tak tahu yang indon nak pekenakan dia..tak sedar diri sungguh lelaki ni..
Mula-mula baik..lepas tu buat pasal...kalau nak di ikutkan bukan baik sangat pun indon tu...macam-macam dia dah buat....sanggup pulak tu gi ke rumah indon di Jawa Timur sampai habis RM5,000.00 sebab nak bernikah kat sana..cuba kalau bekas isteri dia minta duit..mesti dia jawab tak ada....ishhhh sanggup melabur sebab nak turutkan rasa cinta konon.

Lelaki tu tak tahu ker...kebanyakkan perempuan indon ni walaupun masih lagi isteri orang dan suami masih tinggal di sana mereka sanggup mengaku  janda sebab nakkan dapatkan taraf warganegara kat sini...senanglah dia nak cari duit kat sini...pastu dia angkutlah kaum kerabat dia datang sini..buat menyemak ajer kat sini.

Sanggup pulak tu nak terima balik indon tu...dah kena bomoh gamaknya sampaikan dah lupa dengan ex wife dan anak-anak dia..tapi bukan dia ni ajer yang terkena..ada juga lelaki-lelaki yang lain..maksud akak suami orang lain termasuk jugak saudara akak..entahlah..minta-minta di jauhkan suami kita dari godaan mereka ni..

Hati-hatilah yer saper-saper yang ada bibik tu..berhati-hati sebelum terkena (bukan semua bibik jahat yer)...

Nantilah..bila kamu dah tak larat bekerja...mestilah indon tinggalkan dia terus..baru lah sibuk terhegeh-hegeh balik ke isteri pertama...barulah sibuk dengan anak-anak yang dah besar tu..barulah menyesal....selalunya macam tu lah... hai lelaki...tak serik-serik.


bibik akak  masa akak duduk kat jakarta...yang baju putih..cun jugak kan..
p/s tulah sebabnya akak sanggup berhenti kerja dulu sebab follow hb gi ke indon..takut suami akak di kebas dek orang sana..kawan member akak yang wife dia tak follow pun kena kebas jugak..bercerai dengan isteri dia..bukan coman wife dia ni..pensyarah kat ipta tau.. 


 
lagu malam tadi..telah di ubah senikatalagu.al fatihah buat arwah Ustaz Asri dan juga Din Beramboi..
tanpamu..Din Beramboi..Pagi di Era tak ada kick lagi dah..bila dengar radio Era dan di siarkan kembali lawak dan kenangan indah daripada sahabat-sahabatmu terutama Pak Nil..mengalir juga air mata akak di buatnya..entah kenapa ek pemergian Din Beramboi ni mengusik hati akak..

14 ulasan:

  1. uish.. ku tak mo bibik lah kalo camtuh.. huhu

    BalasPadam
  2. orang lelaki nie memang tak perasan pengorbanan isteri diorg nie, bile dah terkene barulah nampak kan!

    BalasPadam
  3. bukan, seyes, lelaki pon kadang2, kena pukau la. diberi belaian manja la. mcm dlm paper metro smlm, gituh ah. lst2. awek indon lari. hahaha





    http://fitridzulkifli.blogspot.com

    BalasPadam
  4. salam..
    wah panasnya tajuk.citer mcm ni kalau dikomen 44 ari pun takkan abis.gitulah kesah kalau ikut nafsu.masa dah senang lupa masa susah bersama isteri lama.sama2lah kita berdoa semoga rumah tangga kita aman sentosa yer

    BalasPadam
  5. lelaki kadang memang tak sedar diri, Si Indon tu nak duit je.banyaklah kes cam ni. esok dah sikit, bini sendiri yg kena jaga.

    BalasPadam
  6. betul tu kak.kawan mama saya sendiri kena cerai dek laki die dah tergilakan indon. duit epf rm50 ribu pun abes sekelip mata. bila dah susah, tau pulak cari anak balik. mentang2 anak dah keje. huh!

    BalasPadam
  7. salam kak.
    si indon tuh cleaner kat opis hubby saya..mmg everyday laki dai dtg antar & ambik..mcm org bodoh pon ade gak..hubby ckp..kot dah terkena sesuatu..ntahlah...tp mmg bodoh lah jantan tuh....yg dikejar x dapat yg dikendong berciciran..huuhuhuhu

    BalasPadam
  8. pokok pangkal hati jer
    baru ler tertunailah hasrat dihati
    :):)

    BalasPadam
  9. kak ina: tu kat malaysia. kat dubai plak, jaga2 pulak dengan minah2 filipina. diorg pun main black magic jugak tau!

    tpai klu dah jantan memang. saya ni on 2nd application cuti tanpa gaji, klu lepas ni apply, diorg dah tak luluskan, say asanggup resign. org lelaki bukan bole ditinggal sendiri.

    BalasPadam
  10. i ada tau 1 kes. mmg ikut telunjuk minah indon. tp no wonder jugak, laki tu bukan semayang kot. tu balasan Allah kt dunia utk dia. mmg papa kedana

    BalasPadam
  11. betul saya setuju.. lelaki tak boleh ditinggalkan sendirian.. ada jer kreatif kepalanya tu...

    BalasPadam
  12. betul saya setuju.. lelaki tak boleh ditinggalkan sendirian.. ada jer kreatif kepalanya tu...

    BalasPadam
  13. awal2 tahun ari tu cam nak cari gak bibik tuk jagakan anak2..tapi takde sape yg nak rekemenkan..ade hikmah disebaliknya ni...mungkin nak menghindari perkara2 cam ni.

    pagi tadi dgr ERA mmg tak meriah dah..bila dgr lawak Din Beramboi cam nak bergenang air mata..huhu...kalaulah kita di tempat Pak Nil, cam nela perasaan ek?

    thanks akak sebab sudi jenguk blog saya..:P

    BalasPadam
  14. Betul tu kak.. bila taim tak elok tu kita la.. Kalo taim benda2 yg bagus2 tu semua orang lain..abih tu kita ni saper? bini dia jugak... eeeii memang penat otak kalo mikirkan lelaki nie. Sebab indon gak la ter'buang' seorang bnama suami..lebih baik sendiri..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers