OOO

Khamis, April 29, 2010

Kesian Adam..Menci Tenguk Maya (Adamaya punya cer)

 
Kesiannya bila  tengok  air muka adam  yang muram bila  dia ternampak si Maya berpegang tangan si Dani yang gila bayang.  Mesti hancur perasaan dia... bila tenguk isteri dia berkelakuan begitu.  Dah kira berdosa kan camtu.

Ishhh..janganlah perkara seperti ini berlaku di dalam keluarga kita kan.  Kesian tenguk muka anak dia si Amani tu...kecik lagi budak tu dah mak buat pasal. 
lelaki tak sedar diri..anak dan isteri di ceraikan sebab nak menggatal dengan isteri orang..(ishh macam kisah betul diakan..dia pun bercerai..tapi dia kawin dengan anak dara)
Walau pun hanya cerita..tapi cerita tu  seakan-akan benar-benar terjadi kerana pelakon-pelakon dia pandai menghayati watak yang di beri kepada mereka.

Memang betullah.....cinta pertama memang susah nak lupa. Tapi entahlah...jika akak lah dapat suami cam Adam tu..baik dan bertanggungjawab walaupun tak romantik...mesti dah lama terjatuh cinta.    

Maya...maya....Sampai  kamu sanggup menipu suami pasal nak jumpa kekasih hati.  Hai Maya..tak ingat dosa ker?  Pasal kawin paksa ...dia sanggup kata dia lebih sayangkan Dani yang tak handsome  dari sayangkan si Adam.

Nanti kalaulah anak akak nak kawin akak tak naklah paksa mereka..biarlah mereka pilih sendiri...tapi dengan syarat biarlah pilihan hati mereka tu memenuhi 4 ciri-ciri penting yang telah di gariskan dalam agama islam.  

Takut nanti bila akak paksa mereka kawin dengan pilihan akak...bila terjadi macam tu..saper yang akan di salahkan nanti..akak jugak kan..

p/s rasa-rasanya ada tak berlaku perkara cam ni dalam masyarakat kita sekarang ek?

20 ulasan:

  1. ina..sama lah kita..geram betul..kalau ikut yang betulnya..kan orang islam kalu dah kawin..ke belum ke..mana bolih pegang2..ini lagi dah kawin..bolih biar orang lelaki..pegang tangan..pegang pipi lagi..geram betul...

    BalasPadam
  2. hahahha..ni dah ramai sangat terbawa2 perasaan lepas tonton cerita adamaya ni..memang pelakon dia semua pandai menghayati watak yang mereka bawa kan??camtulah cerita yang berkualiti..siap boleh bagi impak kepada ibu2 macam kak ina kl lagi haa..haha

    p/s:kak ina,ejaan yang baru ialah 'tengok',bukan 'tenguk'...hehhe ..saja je bagitahu kak ina..sabar ajelaa..

    BalasPadam
  3. kalau kita cam terase ngan watak2 yg dimainkan dlm citer ni bermakna citer ni mmg bagus,cam dlm citer nurkasih,sy pon kekadang terbawa2 dengan citer dan ternanti2 kisah yg selanjutnya...:)

    tak layan sangat adamaya ni sbb habis keje kol 7.30mlm so tak sempat,maybe bile ade ulangan cam lagebda tu mungkin sy baru bleh tonton...:)

    ok,komen dh melebihi kotak ni,kalah sendra...hakhakhak

    BalasPadam
  4. Ina...tulah...geram betul ngan si maya tu...suami punya le baik...boleh dia nak pi jumpa si Dani tu jugak...Dani tu dah lah tak bertanggungjawab...eiii...geram...

    BalasPadam
  5. salam kak.. petang tadi lupa tgk arr.. byk resepi akak ni.. boleh t try test masak jugak.. sedap ni!!

    BalasPadam
  6. dani tu munguks! menci tgk dia
    hahah kwn sy kata...sy tak blh tgk cite melayu. emo lebey!

    BalasPadam
  7. amboi kak ina...ari tu kan main lg kak ina promosi citer ni. ari ni plak marah2...! hehehe..cerita aje lah kak ina. kalau mmg terjadi, sya pun marah gak ngan si maya tu...isteri x sedar diri! sama gak ngan si dani...gerammmmm!

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum Kak Ina

    dalam sebuk2
    sempat juga menghayati cerita tu

    Wassalam

    BalasPadam
  9. kak ina nih dah terbawak2 emosi ke alam realiti nih.hhehehe comel jek..

    okay2 saya dah lama tak tengok,,nanti nak tgk marathon jek..

    BalasPadam
  10. liza tak branie nak tgk kak, takut ketagih

    BalasPadam
  11. alaa kak, E-na dah download cite ni tp lum sempat tgk lg..huhuuu..bila la ada masa nak ngadap tv ni...

    BalasPadam
  12. adoyaiii...memang geram tadi kak ina...siap baling bantal ke tv, wakakaka!!! maya ni laki skit punya ensem cukup sifat semua leh plak nak ke dani, adussss!!!!

    BalasPadam
  13. salam kak ina,
    bestnya tgok cite. kami dah lama tak tgok tv, tv rosak...huhu

    BalasPadam
  14. .hi kak ina ;)

    .best kan ceta neh
    .kite x smpat nk tgk sbb dok hostel
    .skng neh baru download
    .jpg baru nak layan
    .huhuhu

    http://intanurulfateha.blogspot.com

    BalasPadam
  15. aunty ina, adam first time tgk citer ni petang tadi. besh ropenyer. kesian adam tu. tape hero kalah dulu maaa

    BalasPadam
  16. kak Ina, saya pernah tengok sekali dua je citer ni, mmg best, tp malas nak follow, sebab kalau dah start follow harus tercongok je tak jadi kerja...
    citer yang saya follow bebetul ialah citer Bella je..aeheheh sebab masa tu tengah mengandung jadi tak der masak atau buat kerja rumah, jadi puteri katakan.eheheh keja hadap tv je

    BalasPadam
  17. kak.. menda cam ni mmg banyak berlaku kak.. kalau tidak takkan la diorang buleh ada idea nak buat cerita.. kan?.. hihihi...

    kalau dlm realiti.. sebenarnya sesapa yg berwatak cam si maya ngan dani tu hanya terpedaya dengan NAFSU SYAITAN jer kan kak...

    cuba bagi peluang diorang KAWEN.. for sure tak sampai setahun, BERCERAI!!... sebab setan dah larik.. (baru le si bini tu nk terkenang suami lama dia.. barula si jantan keparat tu nampak buruk 'gelpren' merangkap bini dia tuh..)

    Setan akan sentiasa ganggu anak2 adam (terutamanya yg berumahtangga) sampai berlakunya perceraian.. itu janjinya pada Allah..

    sebab tu selalunya manusia ni bila time buat maksiat tu, seronok bukan main, bangga menyerah segala.. tapi bila dh 'settle' - dah terlanjur.. baru nak nangis, nak menyesal.. SEBAB SETAN DH LARI..

    bagi yg dh kawen tu.. JAGA DIRI utk JAGA RUMAHTANGGA.... itu yg penting.. takkan kita nk harap org lain (pasangan, atau ibu bapa) jaga diri kita kot..
    esok kt kubur, mana ada org tolong jawabkan dan kat akhirat esok, mana ada org tolong cover balasan kt neraka.. sendiri tanggung gak.. jadinya, mmg kena jaga diri sendiri.. kan kak kan kan kan...

    BalasPadam
  18. eee,menci btl kan lelaki mcm Dani tu..stock kena nak pijak jer org mcm ni.

    tu la,hrp2 tak berlalu pd kite

    semlm jln jem,xdpt tgk (T_T)

    Internet pon buathal

    BalasPadam
  19. kalau ikutkan mmg berdosa isteri buat camtu and suami patut tegur takut nanti terjerumus ke zina....
    bukan akak jer nyampah saya lagi nyampah... esp ngan dani tuh.. mcm kat luar pun perangai gitu...

    BalasPadam
  20. akk..sy pn benci thp gaban kt dani dlm cite tu..huh..jahat!maya pn bodo

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers