OOO

Isnin, Mei 10, 2010

Monrods Ice Blended

 Sedap tau bila minum bila cuaca panas..akak ambil resepi ni dari Majalah Saji.
 Bahan-bahan
  • 200gm ais kiub
  • 2 keping biskut oreo
  • 50ml susu segar
  • 50ml whipping cream
  • 2 sudu besar serbuk milo
Cara menyediakan
1.  Masukkan semua bahan ke dalam pengisar kecuali whipping cream dan kisar halus.
2.  Akhir sekali, hiaskan minuman menggunakan whipping cream dan serbuk milo.
3.  Boleh juga di tambah 2 keping biskut oreo sebagai hiasan.

dah rasa..mak buat lagi..imran suruh akak buat lagi..
mesti sedaplah tu..

10 ulasan:

  1. alahai..
    mo try la nanti..
    kebetulan oreo ada..
    whipping cream pn ada..

    yes!

    BalasPadam
  2. sedapnya kak, simple plak tu, leh try ni :) tambah2 hari panas ni kan :)

    BalasPadam
  3. Alamak!..sedapnya..kena try ni..Alaaa..rosak la diet mcm ni..ekekekeke

    BalasPadam
  4. yummy...nak copyy resipi nyekk..hehehe tqsm

    BalasPadam
  5. sedapnyaaaaaaa....saya puasa kak! hahahaaha

    BalasPadam
  6. ina..bolih cuba ni..anak2 akak..memang suka sangat dengan iceblended..selama ni buatkan dengan buah2an je..

    BalasPadam
  7. wow, terliur matjoe kt sini


    hebat, nuffnang kak ina hidup kt dua tempat....

    BalasPadam
  8. cute nyer...macam makan dessert kat hotel plak..
    harus cuba ni..tapi serius seumur idup tak penah beli whipping cream..yummmy

    BalasPadam
  9. wow..mcm kat hotel!presentation mantop ah kak ina, harus ku try!

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers