OOO

Khamis, Jun 03, 2010

Gimme Food on Flights

Selalunya bila kita nak pergi berjalan jauh atau melancung naik kapalterbang ..entah kenapa,  akak selalu tak lena tidur.  Ashik terjaga ajer, mungkin  excited nak gi jejauh ni.  Pastu sibuk fikirkan best ker idak tempat yang nak pergi.  Lagi satukan  takut nanti terlajak..tak terbangun pagi.  Haru  kalau terlambat bangun dan tertinggal kapalterbang.  Nanti habis punah segala impian nak jejalan jauh.

 Selalunya kami  kalau ambil tiket penerbangan mestilah ambil yang murah.  Yang murah  pulak mestilah di awal pagi.  Camner tak ambil yang murah..sebab anak ramaikan.  Semua sibuk nak mengikut terutama budak kecik 2 orang tu.  Suami akak bukan bagi akak pergi seorang diri.  Mesti bawak anak dan dia.

Kalau ambil tiket pukul 6.00 pagi mestilah sampai ke airport  nak kena check in dalam pukul 4.30 pagi.  Nak kejutkan anak-anak satu hal, bukan senang nak bangun pepagi  buta.

Kalau buat  sarapan pagi dan suruh mereka makan/minum dah garenti  mesti mereka semua tak nak.  Akak pun sama,  mana ada selera nak makan pagi buta camtu...mesti tak selera nak makan pepagi.

Bila dah selamat sampai kat airport, dah check in pun masih tak ada selera jugak.  Bila dah naik atas kapalterbang, barulah perut berbunyi.

 
Kalau naik MAS, memang mereka bagi makan dan minum dalam kapalterbang terutama jika perjalanan jauh.
 
Kalau di bagi pilihan di antara makan western seperti hotdog, pankek dan nasi lemak, mestilah akak pilih nasi lemak.  Kalau boleh nasi lemak kukus bersama dengan ayam goreng berempah.   Akak nak makan nasi lemak sebab tekak akak dan suami memang tekak orang melayu.  Kenyang makan nasi pepagi ni. 

Bila dah makan nasi lemak, tentu perut kenyang.  Nanti sampai kat airport taklah terasa lapar lagi.

Jomlah layan project alpha di minggu terakhir ni.  Lepas ni dah tak ada lagi instant cash dan tak merasalah dapat duit dari contest ni.  Sedihnyaaaa.

Ep 43/49 - Project Alpha S2




Ep 44/49 - Project Alpha S2 

 

Ep 45/49 - Project Alpha S2

 

p 46/49 - Project Alpha S2

 

Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Never go hungry while flying with MAS!

5 ulasan:

  1. akak pantas! anak2 akak join jugak ke?

    BalasPadam
  2. saya kalu dapat nugget pun kira ok dah.... dok gabra jer, ahaks

    best of luck to kak ina :)

    BalasPadam
  3. hehe..saya dah buat jugak..good luck akak!

    BalasPadam
  4. sib baik baca ni..baru sedar dah open contest.tp xsure la smpat ke tak

    BalasPadam
  5. seronoknya ina dapat jenjalan naik kapal terbang..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers