OOO

Rabu, Julai 28, 2010

Bawang Besar Dan Udang Goreng Tepung Gogi

Akak terjatuh cintan bila goreng bawang holland dengan tepung jenama ni. Bila suami kata sedap lagilah kembang hati akak.

Bawang holland/bawang merah tu cuma hiris bulat..pastu lerai-leraikan dan celupkan dengan tepung gogi yang telah di bancuh dengan air berais...tak yah campur telur lagi..cuma tambah garam dan serbuk lada hitam/lada sulah dan goreng dalam minyak yang banyak dan panas. Sedap di makan panas-panas bersama cili sos.

Akak goreng jugak udang..sebab Yana kata udang kat India mahal giler.
kesian anakku itewwww..badan makin kurus...

15 ulasan:

  1. kat mana ada jual tepung ni kak ina??tak pernah nampak pun..tapi macam best jer tengok onion ring tu..

    BalasPadam
  2. wah macam sedap jer kena try ni..

    BalasPadam
  3. salam kak ina,

    mcm pernah nampak tepung ni kt kedai. tp ntah kedai mana la lupa dah.. nnt kena p cari la :p

    BalasPadam
  4. tak pernah try pun. Tapi boleh la nanti nak cuba...

    BalasPadam
  5. alamak
    da la tgh puasa
    tengok fave food ni terliur
    aduh duh duh

    BalasPadam
  6. nih baru betul onion ring kan kak.. yg kat A&W tuh nama jer onion ring tapi kentang..

    dahtu..kat sane yana tak makan udanglah yer.. sian dia... takpe ..mak dia boleh masakkan hari hari skang

    BalasPadam
  7. sy pernah guna tepung ni. mak saya yg bagi, dia kata kalo goreng guna tpg ni mmg sedap. Rasanya tepung ni mak beli kt kedai runcit Perlis kot. Kat sana kan dkt ngan Thailand, senang la dpt tepong ni

    BalasPadam
  8. Salam.. pertama kali singgah sini. Saya tlg jawabkan yer..

    Tepung ni memang sedap. Goreng apa2 pun sedap ayam, ikan, sotong, udang... Tak payah campur telur. Cukup campur air jer.

    Biasa saya beli kat Carrefour, Teso atau Cold Storage. Kat Jusco tak ingat ada ke tak rasanya ada kot tepung gogi ni

    BalasPadam
  9. laaa...mana nk cari plak tepung ni~

    BalasPadam
  10. salam kak..
    mak sy kalu dtg dr kelantan..mesti dy kirim tepung goji nie..wat ikan celup tepong-makan dgn nasi kerabu mmg bestttttt....kat NSK yer..nak g cari gaklah....

    BalasPadam
  11. tak pernah nampak pun tepung ni.. ke saya yg kurang peramah nak periksa kat shelf tepung2 nih..

    kakyong[dot]com

    BalasPadam
  12. kat rumah pun guna tepung tu, memenag sedap

    BalasPadam
  13. Salam kak..

    sememangnya msk sendiri memenag puas mkn,air tgn lagi dpt eratkan ikatan keluarga

    ooo tepong tu ade kat NSK ye kak

    BalasPadam
  14. Salam kak..

    sememangnya msk sendiri memenag puas mkn,air tgn lagi dpt eratkan ikatan keluarga

    ooo tepong tu ade kat NSK ye kak

    BalasPadam
  15. Salam Ijip ..terima kasih sudi jenguk blog akak dan akak hargai penerangan dari kamu tu.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers