OOO

Isnin, Julai 12, 2010

Sharing Is Caring ( Tips Dari Nuffnang Dan Eriqazz)

Selepas ni sotong kurita akan dijadikan tukang ramal bagi setiap perlawanan tak kiralah bolasepak, badminton dan sukan yang lain.  Sebab Sotong Kurita Paul telah meramalkan yang Spain akan menjadi juara World Cup 2010/Piala Dunia 2010 dan ramalan beliau memang 100% betul.   Kaya rayalah tuan sotong ni yer.

Spain telah mengalahkan Holland 1-0.  Jaringan  gol dari Andres Iniesta telah memusnahkan harapan Holland  untuk memegang Piala Dunia.  Banyak penyokong Holland kata pengadil kena rasuah..sebab tu Spain boleh menang.


Tak perlah..kalah pun kalahlah..apa akak kisah (Daydeck yang ajar)...sebab akak bukannya bertaruh habis-habisan sampai muflis .

Cerita pasal Nuffnang lagi best..betul tak?  Nanti dapat Buffered Earning ...
 credit kat daydeck (akak ambik jgk tapi blurrrr)
Oleh sebab rumah akak dengan Pak Li Kopitiam ni taklah jauh macam umah Kenny  di Cyberjaya, akak bolehlah lenggang kangkung dan sempat lagi layan hb makan ....kali ni tak bawak keta..manager aka driver hantar..sampai kat situ  Daydeck dan Eyriqazz dah sampai sambil borak dengan Robb.
Dengan gaya Mak Datin ( daydeck yang gelar ni) akak sign autograf
 
selepas tu seorang demi seorang datang..macam biasalah..kalau tak sawan kamera ataupun giler kamera tak sah kalau dah jumpa reramai ni. Haslina dan Hana  pun dah terkena jangkitan.

 
Lelaki yang single dan dah nikah malam tu.Mohd Zaid Matjoe , Yeejinlim dan Eyriqazz2 kuntum bunga pada malam tu..bedtimestories dan  Hana ...lelaki tu sape ekk..boyfriend dia kot....(bagi link jugak) dan .2 orang lagi dah jadi mak orang
Suker tenguk gambar ni..tq yer daydeck ..
Akak borak-borak dengan Shahreer, Manager kat Pak Li Kopitam Cawangan Setapak Indah dan berliau.  Akak korek rahsia dari dia macamana asal usul nama Pak Li Kopitam ni merupakan anak syarikat Nyonya Chicken. 
Taukeh   Pak Li Kopitam mendapat inspirasi dari 3 nama iaitu Bruce Lee (pelakon  aksi fofolur dari Hong Kong), Li Ka Seang seorang jutawan dari Hong Kong dan Lee Kuan Liew bekas Perdana Menteri Singapore (sebab tuanpunya kedai berasal dari Singapore.
 Biarlah akak berterus terang ek...dulu bila tenguk dari luar Pak Li Kopitiam ni akak memang takut nak masuk..macam mahal ajer makanan kat situ...tapi bila tenguk harga kat menu..alamak barulah akak tau harga kat sini  berpatutan sungguh..tak padan dengan tempat yang cantik dan bersih.  Pak Li Kopitiam ni dapat Grade A tau..

Boss Pak Li bersama staff  Nuffnang Xin Xian aka Fresh
dan Robb.yang tengah sms tu KennyLagi lelaki yang hadir perondajaketbiru berbaju merah..belakang dia...sape ke.....ramai lelaki dari perempuan
Mak Datin yang suker pot pet pada malam tu...
Robb suruh masing-masing pilih apa yang nak..malam tu kita punyer.suker hati nak makan apa....akak makan chicken  chop dan cendul durian
tersenyum sebab kenyang perut suka hati..Robb pun sama

banyak yang pilih nasi ayam lemon dan laksa katong..jika ada RM10.00 sahaja kita boleh makan dengan kenyang tau..dapat makanan dan air..murahkan...nak tenguk menu yang lain KLIK SINI YER
 
Selepas kenyang..bermula sessi cakap-cakap bersama Eyriqazz yang merupakan guest blogger pada malam tu..antara tip-tip yang beliau sharing 
  • Setialah pada yang satu...Nuffnang. (jangan nak kejar sana ...kejar kat sini...ala kejar RMlah..tak kan nak kejar orang)
  • Perlu sabar dan biarlah berblogging untuk kepuasan diri sendiri.
  • Dulu terpaksa blog walking  masa baru menceburi dunia blog..kalau tak blogwalking sape yang kenal kamu.
  • Join event Nuffnang dan juga contest...kalah pun tak per...kalau menang kira bonus lah...macam dapat promosi percuma kalau menang hadiah..
  • Pandai bermain dengan SEO bukan CEO.
  • Komen janganlah di shoutbox tapi di bawah N3.  Insyallah orang yang di komen akan ke blog kita nanti.
  • Update setiap hari.
  • Sharing dengan pembaca tip-tip untuk menjadi blogger yang berjaya.
  • Ada trademark dan identiti sendiri.
  • Rajin-rajinlah menjenguk blogger famous dan cuber baca tips yang mereka bongkarkan dan cuber ikut tips mereka tu.
  • Jangan cari gaduh sesama bloggers.
  • Rajin bagi backlinks..kira win-win situasition.
Yang lain...luper..tunggulah dia bagitau kat blog beliau.

 Kemudian   giliran Robb pula cerita ceriti tentang Nuffnang.
  • Pengiklan yang pilih blog yang mereka nak iklankan..bukan Nuffnang.  Nuffnang cuma orang tengah.
  • Selalunya iklan akan keluar selepas pukul 12.00 tengahmalam.
  • Isi borang survey itu penting. Isikan maklumat tentang blog anda dengan tepat  di borang survey.
  • Kedudukan iklan di blog masing-masing.  Takkan pengiklan nak letak iklan kalau tuan punya blog letak iklan kat bawah sekali atau letak kat bawah lantai..maksudnya biarlah kedudukan iklan sesuai dan semua boleh tenguk iklan tersebut.
  • Sebaiknya  cash out se tiap hujung bulan.  Barulah tak lama tunggu cek..Nuffnang tak nak masukkan duit terus dalam akaun..bahaya..
  • Get more trafic dan update sentiasa.  Kalau ada be..dan trafik tinggi..lagi banyak RM kita boleh dapat.
  • Jika blog yang ada download/youtube..pengiklan tak suker walaupun trafik sehari 10,000 pun.
  • Janganlah nak private blog..camner Nuffnang nak letak iklan kalau yang tenguk cuma 2-3 orang ajer...
  • Akhir sekali..
BIARLAH SETIAP BLOGGER MEMPUNYAI IDENTITI SENDIRI DAN TIDAK MENIRU ORANG LAIN DAN  BERBLOG UNTUK KEPUASAN DIRI SENDIRI. 

Sebelum bersurai  ambil gambar dulu.  Akak ambil dari Mohd Zaid sebab gambar  yang ni tak cantik...al maklumlah  Imran (datang saat nak habis sessi cakap-cakap dengan Nuffang) yang snap gambar tu.

Kepada semua yang hadir pada malam tersebut..maaf jika ada yang terkasar bahasa..seronok dapat jumpa blogger malam tu.  Biler dah beramai camtu..masa cepat ajer berlalu..nak dekat pukul 11.00 malam baru habis.

sebab ambil gambar kami malam tu dengan kamera mahal dia.tq veru much.

40 ulasan:

  1. Banyak tips tuhh dapat..hehe..Kak Bukan jerman daa.SPAIN dengan BELANDA..hehe..rugi tak datang wehh

    BalasPadam
  2. tahniah kak ina! semakin berjaya dah kak ina ni..mesti tak lama lagi job pun masuk... :)

    BalasPadam
  3. kak..mmg mcm mak datin la..datin wannabe nih..hehe..

    BalasPadam
  4. RAJIN AKAK JUMPA KEKAWAN BLOG..
    TQ KAK SHARING ..PASAL NUFFNANG TU

    BalasPadam
  5. akak lepas ni boleh buat gathering ngan readers akak...boleh share tips2...tabik sifu2 heheh

    BalasPadam
  6. huhu..bestnya...sy yg jauh kat sabah ni x dpt join benda2 gni tau...

    BalasPadam
  7. jangan cakap cam tu kak saya masih tengah blajor ler... ehehhe
    anyway tq promote saya
    ahaaaahhahahhaaa

    BalasPadam
  8. salam kak ina, wah.. tq kongsi tips tu ye.. sy ni baru je nak menapak dlm blogging ni.. :)

    BalasPadam
  9. wow..semua tips tu sangat berguna...thank kak ina. aritu ade gi pak li. nape tak try nasi ayam lemon. best taw!

    pak li halal dan berpatutan. saya memang suke ke sana dgn kawan2.
    thanks again coz sharing! lap u kak ina.

    BalasPadam
  10. DATIN INA, sharing session mmg terbaek..banyak input yg dpt. tak nyesal pegi pak li mlm tu. seb baik last minit buat cnfirmation..hehehe..makanan pon lazat!!!

    BalasPadam
  11. amboi datin ina, walau dh datin, x lupakan kami....

    tq for the tips. agak2 matjoe punya bolg ada identiti tersendiri x??

    BalasPadam
  12. memang sangat berguna ni kakina. thanks a lot sebab dapat juga timba ilmu even tak dapat hadir

    BalasPadam
  13. k ina
    cilok info sket. nak buat belajar.

    BalasPadam
  14. thanx for the tips kak ina! gambar dari camera zaid mmg lagi cuns kan?haha

    BalasPadam
  15. kak ina...update lah lg, rasa mcm x cukup jer tips tu ahaks(oppss tamak ke bunyi ni?) hihiihihi

    BalasPadam
  16. ruginya kak ina saya tak pi...aduiii




    p/s : mintak izin cilok gambar kak ina ye..

    BalasPadam
  17. Laki tu mmg boyfriend sy. Huhu. Dia pun blogger gak. Cuma kurang aktif. :)

    Jap lg sy update blog. Hehe..

    BalasPadam
  18. kak 'datin' ina kl, ehehhehe.... sayer sgtttt suker bc n3 neh, even dok tertunggu2.... haiya, k ina... itu pak li lagi mulah dari kedai tomyam dkt umah sy maaaa.... dier pnya cendoi deghoyan manyak kaw ohhh??

    BalasPadam
  19. kak, nk menyebok lagikk....

    1. sawan kamera... klakau btui ah...

    2. 1st time apa2 event or situasi org lelaki lebey ramai dr fompuan...

    3. kul 11 mlm?? wah2... rongeng bebenau u ols yea? ehehehe....

    BalasPadam
  20. salam kak....tq sebab sudi masukkan nama gua dlm entri ni hehe...tumpang glamour kt sini....nti biler gua buat entri pasal sharing ni gua bg backlink kt kakak jgk.....nway nice entri bravo...

    BalasPadam
  21. tq bg tips.baru nak belajo2.. nnti g kl jumpa kak ina disana..heheeee

    BalasPadam
  22. panjang lebar cukup semua citer SS malam tu...

    p/s saya je lom kesempatan buat entry SS...

    BalasPadam
  23. tips yang best2..
    thanks kak ina.

    BalasPadam
  24. hehe akhirnya!! adeyh orang ramai dah wat entry ni hana je tak wat lagi neh, camne?? entry2 sume gempak2 lak tu. dah lengkap isinya. so, hana tak yah wat lah ekk.. hehe. kak, nnt nak cilok gambar ley tak??

    BalasPadam
  25. hmmm.. kena join jugak ni... saya baru jer join buat blog ni.. tengah merangkak2...guna broadband yang slow giler... yg update blog bertambah la slow...

    BalasPadam
  26. Banyak betul tips yang saya dapat kat sini. TQVM Kak Ina :D

    BalasPadam
  27. terima kasih kakina.. byk tips berguna nih...

    BalasPadam
  28. Hmm.... tips pasal YOUTUBE tue first time baru dengar.... nampaknya lepas nie NO MORE youtube la dalam blog saya..... tengkiu...

    BalasPadam
  29. pasal youtube tu betul juga, nanti orang pergi blog tu fokus nak tengok youtube. kesian lak para pengiklan..

    BalasPadam
  30. kak ina rajinye gi event..lain kali ajak la..nak thu gak psl pembelajaran blog tu,,huhu..apa2 pun byk tips..

    BalasPadam
  31. kak ina, mmg ala2 mak datin ttuuuu :)

    BalasPadam
  32. kak ina mmg bes lahh... dri mse gath blogger haritu pon dok teruja x abes lg ni. hehe

    BalasPadam
  33. sangat best dan membantu info ni terima kasih yea kak..saya blogger baru...baru nak berjinak2 dalam dunia blogger..salam kenal yea kak..

    BalasPadam
  34. ooh... thanks mmg sy mencari info mcm ni... :)

    BalasPadam
  35. ... thanks a million kak! Benar-benar menginspirasikan artikel ni .. insha allah satu hari nanti ketemu juga kita :)

    BalasPadam
  36. Thanks info menarik.memang nk senang bukannya mudah,mengenai nuffnang aku masih stay dengannya,walaupun banyak cerita x ok tentang nuffnang bila aku google.Aku ada kerja lain dan bukannya terlalu mengharap pendapatan nuffnang tapi aku pernah dapat be baru-baru ni,yang penting kesabaran dan usaha perlu di teruskan.

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers