OOO

Ad

Selasa, September 07, 2010

Jalan Tuanku Abdul Rahman (TAR) Di Bulan Ramadhan (Macam-Macam Ada)

Oleh sebab tak tahan dengan godaan nafsu sebab ada lagi barang keperluan yang nak di beli akak pun menjengkit ke Jalan TAR.  Tak sah jika di bulan Ramadhan tak gi jejalan kat sini.  Terutama  bila tenguk kat TV3 semalam
 Nak ker tak nak...puas bincang dengan penjual ni.
Mula-mula ingat nak beli karpet kat JACKEL..tapi tak jadi sebab ada yang jadi penahan nafsu...dia bagi alasan cam tulah..camni lah..lelama tak beli pun karpet baru.
Orang tak berapa ramai time hari bekerja ni..senang sikit nak jalan.  Mula-mula masuk kedai tudung HAJA pastu tak berkenan..gi pulak ke ARIANI..ala yang masuk dalam paper sebab ada orang tiru design Ariani  dan pastu jual harga murah..nasib tak baik kena serbu..

Aduhai mahal betul betul harga tudung kat Ariani ni..tapi ramai gak ek orang beli.  Akak tak bekerja..kalau beli kat sini pun orang kata beli pasar malam.
Terus terbeli kat sini sebab harga memang murah betul.
Sambar 3 helai untuk pakai ke pasar ker..ke giant ker..
Ada RTM buat pengambaran..habis semua di suruh menyanyi lagu hari raya..termasuk penguatkuasa DBKL ni..tergelak akak menenguknya.  
Bila ada DBKL janganlah parking ikut suka hati habis kereta di tariknya ..ada 2-3 kereta kena tarik..teruklah nanti nak membayarnya.  

Tu sebab akak suka parking  kat tempat letak kereta..jauhpun jauhlah..mahal pun mahallah..janji tak terjadi macamni.  Tapi hari ni bertuah gak sebab manager akak duk dalam kereta.  Bila dah habis jelajah Jalan TAR ni dia ambil di Komplek Pertama.
 Lepas tu beli baju melayu manager dan terus ke SOGO.  Beli 2 barang dan terus gi  ke  Perpustakaan Negar dan ke Jaya Jusco Wangsa Maju pulak.
Sampai rumah nak dekat pukul 5.00...letih sungguh..

Kalau nak ikut nafsu memang kering dompet di buatnya.  Betul tak? Kan Jalan TAR ni macam-macam ada.

22 ulasan:

  1. ingat nak pegi esok kak lepas keje, macam tak sah pulak raya kalau tak pegi jln tar

    BalasPadam
  2. selamat hari raya kak ina..wah shopping sakan neh !:)

    maaf zahir dan batin

    BalasPadam
  3. wah ari ni memang shoping betul2 la yer. abih semua tempat di jajah

    BalasPadam
  4. salam aidilfitri kak...maaf zahir batin.... :)

    wahhhhhh...best btul kalau dapat shopping kat jalan TAR cam dedulu....
    :)

    BalasPadam
  5. mmg syok rase suasana mcm ni

    saya pi 2 minggu lps,penin2

    penat ehehe,saya pulak ade ke jusco setiawangsa..suke dept baju jj sana luas

    BalasPadam
  6. salam kak ina
    amboi.. shoppg sakan..
    semalam lepas terawikh aku dan mr. hubby ke jln TAR semata2 nak cari bunga je
    untuk mak di kampung..
    namun bunga orkid yang jenis baru tuh dah habis..
    terpaksa le cari bunga lain =)

    selamat hari raya sis..

    BalasPadam
  7. salam singgah..

    saya pun pi awal2 ramadhan aritu tapi masa tu barang masih mahal lg.. suma ada kt jalan TAR ni.. mak bapak je xde huhu~~

    BalasPadam
  8. salam singgah..

    saya pun pi awal2 ramadhan aritu tapi masa tu barang masih mahal lg.. suma ada kt jalan TAR ni.. mak bapak je xde huhu~~

    BalasPadam
  9. wahhhhhh g Jln TAR pun akak snap2.. yeler kato blogger tegar .. sure org2 keliling, nak interframe sekali heheheheh .. glam gitu ..

    mmg sana meriah kak .. kdng2 nk jln pun susah ... zura thn ni pecah tradisi x jejak jln TAR di bulan pose... x larat nak berebut2...

    SELAMAT HARI RAYA kak ..

    BalasPadam
  10. selamat hari raya kak...
    1st time ni saya tx pergi bazar ramadhan kat jln tar...tahun ni cam kurang tenaga sikit nak berjln...hihihi

    BalasPadam
  11. sopin sakan kak ina! :)

    slamat hari raye kak. mohon ampun maap kalau2 ada tersilap kata dari ai ye kak..

    BalasPadam
  12. Salam Kak Ina
    Ahad lepas telefon family kat KL, sedih aje bila depa dok pi shopping kat Jalan TAR....huhuhuhu

    BalasPadam
  13. mas baru pergi lagi semalam... ramainya tak pernah surut...

    Selamat hari raya dari maslinamansor sekeluarga...

    BalasPadam
  14. sempat lagi snap snap time shopping kak ina nih.. hehe

    Selamat Hari Raya buat kak ina & family
    Maaf Zahir Batin ye

    BalasPadam
  15. hmm tula kak..kalau pergi sana mesti ada je yang nak dibeli kan? saya tak pergi sana pun beli kain biasa2 je then jahit sendiri...tudung pun beli kat member ofis budak kelate jual tudung hehehe..senang malas nak jejalan penat.

    BalasPadam
  16. Dear Kak Ina,
    Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri.Maaf zahir dan batin and keep the interesting posts coming.

    BalasPadam
  17. Kak Ina,

    Semalam saya nampak kak Ina dgn anak kak Ina Yana masa kat jln tar. Time tu Kak Ina tgh belek tudung. Nak tegur, segan hihihi

    BalasPadam
  18. selamat hari raya buat kak ina sekeluarga , maaf zahir dan batin

    BalasPadam
  19. Salam Aidilfitri buat kak Ina dan family,

    Adus.. terpegun jap tengok jalan TAR. Teringin sangat nak pegi. Tapi Mr Hubby tak suka sesak2.. huhu.

    Kesempatan ni, saya mohon halal seme2 ya kak. Mohon ampun dan maaf kalu ada tersilap kata, terguris rasa sepanjang kita kenal ya kak. Moga Aidilfitri kali ni membawa sinar bahagia untuk kita smua.

    BalasPadam
  20. Salam kak.
    ..rindunye..rindunye..jln TAR...lme dh x g sejk2 dh blek negeri asal nih kak. lau x mesti pergi...bukn beli pe sgt pe..sje nk rse kemeriahannye..mLm toksah ckp la..huiish rmi gilOs org.sOgo pon sme.penh mse tu..konon2 nk berbuka kt sogO lps dh pent jln dr jlnTAR..tp dh penuh..berbuka la kt tepi2 sogo tu mkn roti n sekotak air.haha!

    rindu juge kt alpha angLe,setapak n kawsn sekitr tu...sye mmbesr kt MINDEF kak.heheh

    BalasPadam
  21. salam dan selamat hari raya jemot..alahai apasal tak tegur..kalau idak boleh ambil gambar bersama-sama kan

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers