OOO

Khamis, September 23, 2010

My Raya Moments Contest

My Raya Moments Contest

Oleh sebab dalam contest ni tak kisah tahun berapa pun akak letaklah gambar lama.

Gambar yang di ambil sekitar tahun  di hari raya pertama sekitar tahun 1977-1978  (tak berapa ingat tahun sebenar ..dah lupalah) .Masa ni akak berumur lebih kurang  13-14 tahun  bersama-sama kak long dan adik lelaki (pak lang--bukan jembalang yer) di Kampung Puah Hilir, Setapak di rumah rumah mengaji yang akak panggil Wak Kusen.
Bersama anak-anak Wak Kusen dan seorang anak jiran .  Mak memang suka belikan kami berdua (Kak Long) baju yang sama setiap  hari raya ..kalau tak sama pun mak  belikan bunga sama tapi warna berlainan..macam borialah pulak..selendang panjang pun sama..warna ajer lain..kat mak nak adil..
Gambar yang di ambil tahun 1970-1971 (umur lebih kurang 6 atau pun 7 tahun)..Oleh sebab terlampau excited dapat baju raya ..ibubapa kami syorkan agar ambil gambar ni kat studio di Jalan Setapak (sekarang dah jadi kedai keranda).
Yang tak best sebab sape yang ada 2 anak perempuan di pakaikan baju yang sama dan warna yang sama. Beg tangan pun sama..huwaaaaaaaaa.... nasib baiklah kasut tak sama..

Bila tenguk balik gambar ni memang terasa meriahnya raya masa kami kecil dahulu.  Kami semua jiran lama di Kampung Puah, Setapak dan masih lagi berhubung sehingga ke hari ini.  Cuma sedihnya seorang dah meninggal..kami panggil Itin (kat depan no 4 dari kiri-al fatihah) adik kepada idah dan lina (Nama sama pulak tu Haslina) yang berdiri no 1 dan 2 dari kiri.

My Raya Moments Contest adalah anjuran bersama MySuperkids , Viruspadu, LittleKidsPhotography,  Fitrihadi dan Special Additional Sponsor by Redmummy.Com (RM150)


Akak letak gambar ni sebab nak masuk contest  My Raya Moments Contest oleh Eriqazz aka Great Teacher Onizuka. Senang ajer nak masuk contest ni..baca syarat-syaratnya yer..

Syarat-syaratnya :
1)  Buat satu entry yang bertajuk " My Raya Moments''. Di entry itu sharekanlah gambar kegemaran anda untuk kenangan raya terindah/lawak/atau apa saja yang anda rasa menarik hati . Tak kisahla raya tahun 2010 ke, tahun lepas ke, 10 tahun yang lepas ke. Gambar tu pula tak kisah nak letak 1,2, or byk. Gambar dan beserta  description, tak perlu panjang-panjang,simple-simple pun jadi.Tapi, kalau nak panjang-panjang pun, tak kisahje. Oh ya, gambar original saje, gambar yang diphotoshopkan/di ubah tidak akan diterima.

2) Sharekan Permalink Contest ini di Wall Facebook Anda-Dah buat dah

3) Di entry anda , jangan lupa linkkan permalink Contest ini -dah buat

4) Vote Eyriqazz for MySelangor Story Contest [ klik here ] . Blog Voting : 28th September to – 31st October 2010 ( akan diupdatekan linknya later)- Dah Undi

5) Sertakan sekali ayat ini, My Raya Moments Contest adalah anjuran bersama MySuperkids , Viruspadu, LittleKidsPhotography,  Fitrihadi dan Special Additional Sponsor by Redmummy.Com (RM150)- Dah tulis

6) Last but not least, komen di entry ini beserta Permalink Of Your Entry-dah buat

7) Tarikh Tutup Contest Ini adalah Pada 31 Oktober 2010


p/s ada can tak nak menang..nak bodek Eriqazz bagi biskut raya..biar dia kasi akak menang hadiah pertama..

14 ulasan:

  1. salam kak

    cuba,jgn tak cube mane tau rezeki

    best juge contest tu...RM tu sponsor

    BalasPadam
  2. Ada gak gambar lama2 tu. mesti banyak kenangan yang terkenang kembali.hhoho

    BalasPadam
  3. kenangan silam :)

    selamat berjaya kak :)

    BalasPadam
  4. Wah, akak ada lagi gambar lama2 yer. Mas punya dah simpan kat mana...

    Good luck...

    BalasPadam
  5. ada can gak menang akak..bukan senang nak ada gmbar raya dulu2

    BalasPadam
  6. gud luck kak..dah tau akak yg maner..ryna teka yg kiut2 cam chinese look tu kan..huhu..

    BalasPadam
  7. ada can menang ni, saya suka gambar2 lama :) ~eh tp saya bukan juri :p

    BalasPadam
  8. salam kak;
    nak masuk gak contest nih si eryqazz dah invite tuh hehehe

    BalasPadam
  9. salam kak ina,

    kak ina macam cina la..hehe
    tahun 77 tu saya baru lahir.. :)

    nak join gak la kontes ni..

    BalasPadam
  10. gud luk kak..rs cam nak join gak la..huhuhuhu...

    BalasPadam
  11. thanks kak ina join contest..dah update utk vote dan uploadkan juga di facebook..vote for me ya here : http://www.myselangorstory.com/preview-first-day-at-myselangorstory-journey/

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers