OOO

Isnin, November 15, 2010

Oven oh oven

Kan akak dah show gambar oven yang baru beli.  Aduhai dia buat pasallah pulak.

Minggu lepas masa tengah bakar kukis...ada bunyi pop...pastu plug tak leh pakai.  Akak tukar pula ke plug yang lain.  Ok untuk seminggu. 

Pagi ni bila bakar kukis first time ada lagi bunyi pop..terus kat bahagian dapur  plug semua tak boleh pakai.  Sebab kat  button biru (eh betul ker) kotak fius dah ternaik ke atas..nak panggil pun tak tahu.  Bila naikkan balik, alhamdulliah boleh guna plug balik.  Sebab kat dapur memang kena  banyak guna plug untuk kegunaan mesin basuh, blender peti sejuk dan semua alatan elektrik yang lain.

Akak angkatlah  oven besar tu dengan Firdaus ke ruangan makan.  Gunakan pulak extension tapi wayar  extension tu  panas giler.  Nasib baik Firdaus perasan.  Maknanya memang oven tu ada masalah.  Kenalah bagitau orang kedai tu semula.  Hai dugaan betul bila ramai yang order.

Kena tunggulah yer sape yang order tu.  Maaf yer.

Oleh sebab dah buat adunan kukis terpaksalah guna oven kecik semula. (nasib baik tak sedekah kat orang lagi).  Akak kena buat sebab nak bagi Eriqazz yang order kali ke 2 petang ni.

Kat bawah ni ialah Duta Kukis Akak yang sudi membuat review tentang kukis akak tu.
Akak nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Eriqazz sebab sudi promosi kukis akak kat blog beliau. Duta kukis tanpa bayaran.  Terharu sungguhlah.
Baca kat sini http://www.eyriqazz.com/2010/11/nanirostam-mama-hanis-zalikha-teruja.html
Terima kasih juga buat Afzan yang sudi juga buat review.  Muka cun tengah makan kukis.  Duta kukis free gak ni.  Terima kasih sekali lagi yer Afzan.
Dan seorang lagi Cikgu Pina yang membeli 2 balang kukis akak.  Terima kasih cikgu.  Dah nak cuti cikgu lehlah bawak anak-anak gi bercuti.

Yang paling banyak belhttp://darkbatman.com/. 
Jejaka handsome sebab tu terpilih masuk dalam magazines Faces.

Terima kasih juga buat http://www.daydeck86.com/ tali barut akak.
http://zalizazakaria.blogspot.com/ akak pos ke Pulau Pinang

http://pia-pinkylita.blogspot.com/ -yang paling rajin bagi komen di setiap N3.

Kepuasan bagi seorang penjual ialah bila pembeli berpuas hati dengan hasil tangan sendiri.  Memang akak risau sebab takut apa yang akak jual akan menjadi umpatan dan keji  dari pembeli sebab apa yang di war warkan tak sama dengan kualiti yang di ingini.  Takut tau sebab nanti dapat rezeki yang tak halal.

Kalau nak tau pembeli yang lalu boleh refer kat sini http://www.kakinakl.com/2010/10/dari-suka-suki.html

Terima kasih sekali lagi.  Malu nak promote.  Biar orang lain yang promote yer.

Sape nak order hantar email kat akak di roslana_06@yahoo.com.my

25 ulasan:

  1. k.ina,
    mcm sedapla plak tgk rmai yang beli.cmne nk order?nk tryla


    Saya org Johor.Jom Berzapin dengan Kami

    BalasPadam
  2. salam kak

    pada pendapat,barang2 zaman sekarang tak berapa tahan lasak...

    cookies akak dah habis licin..InsyAllah nanti nak order lagi :)

    BalasPadam
  3. kakina: berapa harga cookies tu sebalang ye?

    p/s: salam ziarah...

    BalasPadam
  4. pasni saya plak nak oder..bole delivery x kak ina ku syg...hehehe!

    BalasPadam
  5. wah macam sedap je.. yang duta main makan pulun tu.. bukan main lagi dia. heheh.. mesti dapat tajaan cookies selama setahun ni.. kak ina harga berapa? kasilah qotation sikit..hehehe

    BalasPadam
  6. oevn tu rosak ye kak..akak dah hantar repair ke belum..?

    BalasPadam
  7. salam kak ina..
    kak, kalau dpt kan guna oven, pada line karen dia tak de kongsi2 dgn brg letrik lain...kat rumah saya kan, mmg guna 1 line jee utk oven..tapi kalau oven ada masalah tu mungkin sebab oven lah kan...

    BalasPadam
  8. kak ina... nanti nak kukis..!!
    :)

    BalasPadam
  9. Hmmm... bagus la akak sumenya testimoni yang besh dari pembeli...anyway oven tue kena check warranty dia tue...

    BalasPadam
  10. salam k.ina..

    dugaan.. xper bg can oven tuh warm up dulu.. hehehe..

    tp klu dah rosak, komplen jer kat tuan kedai kak.. mintak ganti yg baru.. huhuhu

    BalasPadam
  11. kite pun selalu komen kak .. huhuhu

    wah menarik nye biskut tu kak ... aci nak rasa???

    BalasPadam
  12. kak ina.. cam best jek.. satu balang bape???

    BalasPadam
  13. kalah famous amos yg tak ket johor tu.....

    BalasPadam
  14. alahaiii, saya pun baru teringat ada hutang review kukis ni ngan akak.. tp kukisnya dah licin, camno? hehehehe

    BalasPadam
  15. nanti boleh cuba kukis kakina ni....

    agaknyer oven tu terlebih watt kot kakina... hehe

    BalasPadam
  16. Salam Aidiladha Kak Ina,
    Kami esoklah solat Aidiladha nyer...
    Tak tahu nak bawak apa utk gathering esok...buat cookies cam kak ina ok gak..malas nak masak lauk pauk.
    oven baru buat hal ka..
    Pelik jugak, dahlah jenama bagus tuh.
    Better minta orang kedai datang check/servis. saranan Mat gebu pun ok jugak tuh...

    BalasPadam
  17. salam akak, jika nak guna wayar extension untuk oven, peti sejuk dan apa2 jua barang elektrik yang menggunakan api yang besar pastikan wayar extension bersaiz besar baru boleh tahan arus voltan

    BalasPadam
  18. cobaaannn... apa-apa pun, sebagai seller, tentu kualiti menjadi keutamaan akak. maju jaya lagi dan lagi buat akak :)

    BalasPadam
  19. Assalamualaikum Kak Ina

    moga maju jaya

    Wassalam

    BalasPadam
  20. duta dapat 2 balang cookiess gak ker.hihi..lps ni tutup la famous almos

    BalasPadam
  21. waduh waduh waduhhhhh!
    lepas raya ni nk rasa kukis kak ina pulak la..

    BalasPadam
  22. kak ina kena check wirering rasanya itu ari watie pun pakai oven ni pastu satu rmh blackout, kena buat wirering lain kena pakai watt besar utk oven tuh....

    BalasPadam
  23. Kak Ina, URL tu kena tukar kot..
    hehe..

    tukar kepada ini ye.
    tq.
    http://www.noorafzan.com/2010/11/review-biskut-choc-chip-kak-ina-kl/

    kak ina.
    saya nak order lagi la.
    2 balang boleh?
    lambat sikitpun tak apa.
    =)

    BalasPadam
  24. Salam tupang lalu...
    memanglah Plug atau MCB akan trip kalau sambung oven ke plug biasa.
    Oven biasanya guna special wiring (sambung direct ke MCB dan guna wire
    tebal 4mm)..sebab oven pakai banyak
    letrik wooo...

    Sekian, terima kasih..
    Kueh camana nak oder...:-)

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers