OOO

Sabtu, Disember 11, 2010

Basah di Wets World Pedas

Bila lalu ajer kat Pedas N9 sebab beli makanan salai, selalunya Imran bising nak masuk ke Wet World Pedas ni.

Akak kata tunggu cuti sekolah..tak best dia main air sorang-sorang. Kebetulan hari Sabtu nak balik ke Segamat jadi kenalah tunaikan janji kepada anak-anak. Tak baik tak tunaikan. Nanti anak kata '
"Mak tipu" pulak.
Hujan lebat sepanjang perjalanan dari Kuala Lumpur hinggalah ke Pedas. Nak kensel tak sedap pulak. Redah ajerlah. Kalau gi Wet World mestilah wet kan.
Janganlah di bayangkan tempat ni sebesar Sunway Lagoon yer.
Sebab masuk kat sini untuk weekdays RM10.00 dan weekends RM12.00.
Janji anak-anak puas mandi manda dalam hujan renyai-renyai..kalau ada petir berdentum tentu dah kami cabut balik dah.
Dalam pukul 2.00 petang Imran dah ajak pulang.
Happening kat sini ajer.
Lain kali tak yah masuk lagilah mak..
tak tau kenapa Imran kata camtu. Bosan kot. Sebab tak besar sangat pun tempat mandi manda ni.
Oleh sebab kesejukkan akak dan suami merendamkan kaki kat Hot Spring/Air Panas. Tu pun tak lama sebab tak tahan panas.
Tempat senaman kaki. Air kat sini taklah panas sangat. Suam ajer. Budak-budak boleh mandi. Masa kat sini akak tak puas hati dengan kebersihan tandas.

Hairan bila ada pengumuman ..

Diminta ibubapa pastikan anak-anak tidak membuang air besar merata-rata di sekeliling taman air ini. Jika di dapati anak-anak anda melakukannya, pihak kami akan mendenda ibubapa kanak-kanak tersebut.

Oh ..masih ada lagi ker budaya macam ni. Macam tak ada kesedaran sivik ajer jika betul ada ibubapa membenarkan anak mereka membuang air besar merata-rata. Nasib baik akak tak terjumpa benda tu. Kalau idak tentu akak dah kecuh dah dan masukkan cerita tu dalam blog akak.

20 ulasan:

  1. salam kak

    Penah lalu je hehe,jumpe gerai jual ikan salai

    BalasPadam
  2. basah tak pe kak! jgn pedas..thehe!

    BalasPadam
  3. macam best je tempat dia kak =)

    BalasPadam
  4. salam kak,,

    ooo dia dh pgi ye.kita ni baru plan nak g sna sabtu depan.langsung nk pekenal lagi cendol leman dawi. akak tk try ari tu? cendol glam kat area sna.

    BalasPadam
  5. Even kg hubby dekat2 cni jer,memang tak penahla nak jejak.MIL pun tak recommend..tak taula kenapa...

    BalasPadam
  6. Saya penah sampai situ..xbest sgt pun...lg best g kat hot spring sg.kelah

    BalasPadam
  7. iina.anak saya memang tak mau ke wet worl pedas tu..tak puas katanya..masa mula2 bukak dulu aje pergi..masa tu..masuk baru harga RM6.00 je..

    BalasPadam
  8. Bila dia sendiri dah kata tak yah masuk lagi tempat tu, oklah kak. Dia sendiri dah buat kesimpulan, mmg tak best tempat tu...

    BalasPadam
  9. its fun to play with water :)

    BalasPadam
  10. yess.... tempat nie just nice je takde besar maner kena la ngan harga tiket kan.... company saya penah gak buat family kat sini.... kos murah la kan compare ngan sunway lagoon mahupun desa waterpark..... ;-p

    BalasPadam
  11. budaya berak merata neh dh sebati ngan masyarakat kiter... just berak secara direct or literally ajer... sy ingat dulu, my uncle buat open hse.. sedo2 tgk ader najis dlm longkang dier... sedara mara dier gaks yg buat tuh tp bukan side den lah...hwehwhehwhehwhe

    BalasPadam
  12. Blog Baru (2010) Pilihan??? kalau berbesar hati untuk undi saya. UNDI N0.108. nak tahu lebih lanjut? tekan sini

    http://miela-tahril.blogspot.com/2010/12/blog-baru-2010-pilihan-undi-no108.html

    terima kasih kerana sudi meluangkan masa :)

    BalasPadam
  13. mmg kcik ni sis..mia masuk pon skali je even dokat yo...da penah sampai water world melaka x akk?best sgt3

    BalasPadam
  14. lawak la kak ina ni..
    la, kecik je eh tempatnya.
    mmg nampak cam tak menarik je.

    BalasPadam
  15. Kak Ina,

    buku dah sampai ke belum? Azzah dah pos minggu lepas...

    dah pernah berkunjung ke Wet World Shah Alam..???

    BalasPadam
  16. boleh kata dekat dgn rumah nie... sbb dlm negiri 9 jugak...

    tak penah pg pun kat sana tu... tp penah pg mandi kat air panas gadek melaka... hehe...

    BalasPadam
  17. betul kak..tandas dia kotor..cukup la sekali Lisa pi sana..

    BalasPadam
  18. Tndas koto bkn sbb xcuci..slh cstmer jg.da gna tndas xrti nk pam n bsihkn..org lain nk gna dah kata servic wwp xmmuaskn.mcmn tu...pdhal sy stiap msa pntaw tndas..bersih.smpai je cstmer guna,,dah mcm tndas keling....mcm kat uma kita jg..bersih.org tmpng,hd koto,,so...nk slhkn sp lak tu????

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers