OOO

Sabtu, Disember 18, 2010

Chelsea Vs Manchester United-Battle of the Champions


Bagi peminat bola Inggeris terutamanya penyokong pasukan Chelsea dan Manchester United tentu tak sabar-sabar untuk menunggu dan tidak ingin melepaskan peluang menyaksikan permainan pasukan kesayangan mereka pada hari Ahad 19 Disember pada pukul 12 pagi.

Bagi peminat-peminat bola sepak inggeris, perlawanan ini merupakan yang paling menarik dan sengit untuk ditonton terutama anak dan suami yang memang fanatik habis menyokong Chelsea.


Bagi yang tidak kenal dengan team-team yang gempak ni, ada sedikit info untuk kedua-dua pasukan.


Nama Penuh : Chelsea Football Club
Nama Samaran : The Blues
Lokasi Stadium : Stamford Bridge
Pengurus : Carlo Ancelotti
Ketua Pemain : John Terry
Pencapaian : Juara Barclay's Premier League(BPL) 2009-2010, 2005-2006, 2004-2005
Juara FA CUP 2006-2007, 2008-09, 2009-2010

Nama Penuh : Manchester United Football Club
Nama Samaran : Red Devils
Lokasi Stadium : Old Trafford
Pengurus : Alex Ferguson
Ketua Pemain : Gary Neville
Pencapaian : Juara Barclay's Premier League(BPL) 2008-2009, 2007-2008, 2006-2007
Juara FA CUP 2003-2004
Juara Liga UEFA 2007-2008
Tengok pencapaian pun dah kira bagus antara kedua-dua kumpulan . Sedikit info tentang pemain tunggak dalam kumpulan masing-masing.
Nama Penuh : Didier Yves Drogba Tébily
Tarikh Lahir : 11 Mac 1978
Tempat Lahir : Ivory Coast
Pencapaian : Premier League Golden Boot 2010
PFA Team of the Year 2010
West African Footballer of the Year 2010
Chelsea Player of the Year 2010
BBC African Footballer of the Year 2009
African Footballer of the Year 2009

Nama Penuh : Wayne Mark Rooney
Tarikh Lahir : 24 Oktober 1985
Tempat Lahir : England
Pencapaian : FA Premier League Player of the Month January 2010
Sir Matt Busby Player of the Year 2009–10
FWA Footballer of the Year 2009–10
PFA Players' Player of the Year 2009–10
PFA Fans' Player of the Year 2009–10
PFA Premier League Team of the Year 2009–100
Barclays Player of the Season 2009–10
England Player of the Year 2009
FIFA Club World Cup Golden Ball 2008


Info terbaru. Update

Wah best ni..boleh gi ambik voucher ni kat Restoren mamak yang terpilih. Ajak member-member sekali yer.


Boleh klik kalau nak tenguk lebih jelas lagi
http://www.tm.com.my/about-tm/PromotionsNHighlights/promo/Pages/viewingparty.aspx

Pada korang yang tak tau lagi ape itu Everyone Connects to boleh la pergi ke laman web http://www.everyoneconnects.net.

Apa tunggu lagi, jom singgah ke website Everyone Connects yang gempak.

Pada anda yang mahu melanggan sebarang perkhidmatan TM seperti Streamyx, UniFi dan produk yang lain-lain, anda akan mendapat barangan-barangan exclusive TM Man Utd dan juga Fan Zone seats. Bestkan.

Apa tunggu lagi, jom pakat ramai-ramai gi pada hari Ahad ni. Kalau yang lelaki tengok bola, yang perempuan kita borak-borak la.

Agaknya pasukan mana yang mana menang?

15 ulasan:

  1. kak ina..
    sufferzine.. mestila MU.. hehe.. best review kak ina ni

    JEMPUT KE BLOG:ALL IN ONE

    BalasPadam
  2. tak tau nak g ke tak..
    rasa KL ngan gombak tu macam jauh je.. pape pon.. i sokong yg biru.. ngeh3x

    BalasPadam
  3. eh silap, KL ngan gombak lak...
    gombak ngan PJ..

    BalasPadam
  4. nak chelsea menang baru lagi fight liga ni

    BalasPadam
  5. hohoho.saya ingat akak nak tgk bole. rupanya ada agenda utama iaitu borak2 la. hehehe.

    BalasPadam
  6. wah kak ina pon peminat bola gak ye.... nasib baik dekat umah takda astro..kalau tak jadi hantu bola jugalah

    BalasPadam
  7. halemakkk..cayalah kak ina..saya bab bola memang zero..kekeke

    BalasPadam
  8. salam kak

    wah kelas akak buat n3 EPL

    MU team kegemaran saya

    esk nk keje,InsyAllah kalo larat

    thanks kak

    BalasPadam
  9. Glory,glory Ac Milan..hik3..bolehke? kenangan terindah time tgk live quarter final champion league MU vs AC Milan di Manchester United stadium...the only penyokong AC milan di seat MU berpuluh2 ribu..jaringan hernan crespo ,sunyi sepi stadium,....hik4...

    BalasPadam
  10. glory glory man utd..hehe

    kak ina tengok kat situ jugak ke?hehe

    BalasPadam
  11. wahh
    kak ina layan bola jugak ek?
    ;)

    BalasPadam
  12. wahh kak ina peminat fanatik bola rupanya...

    BalasPadam
  13. Inilah yang dikatakan SUPER SUNDAY....

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers