OOO

Selasa, Februari 01, 2011

Masakan Western

Ada selalu kata kalau makan daging kambing tak leh makan bebanyak sebab nanti pening..tapi ada pulak info yang akak baca makan daging kambing baguslah pulak. Entahlah. Kat umah ni semua peminat kambing tapi akak selalu buat bila Ira balik dari asrama. Yang 2 orang tu tak makan pun tak per..kat sana lagi best makanan western yang boleh di makan.

Kalau malas akak beli ajer kepingan daging kambing yang dah siap di perap. Akak suka beli di JJ Setiawangsa sebab insyallah lepas dah di masak isi kambing ni lembut sungguh. Bahan perapan pun sedap. Kali ni akak goreng dulu di kuali leper dengan menggunakan sedikit minyak zaitun.
Kemudian separuh dari kepingan kambing yang dah di goreng akak tuang kacang panggang, hirisan bawang holland pastu bakar sekejap dalam oven dalam 20-30 minit.
kali ni beli sup campbell ayam
Rebus sekejap bunga kobis dan lobak merah yang telah di potong kecil dalam air bercampur garam dan sedikit minyak dan di gaul dengan mayonis yang telah di letak sedikit lada hitam dan sedikit jus lemon.
Roti panjang beli kat giant pastu potong kecil dan letakkan 6 sudu makan mentega (akak guna jenama snow) yang telah di campur dengan 4-5 bawang putih yang telah ditumbuk dan campurkan juga daun parsli kering bersama sedikit garam. Bakar sekejap didalam oven.

18 ulasan:

  1. sedappnya...nak tompang sekaki boleh kak...he..he..

    BalasPadam
  2. sedapnyer~meh kak fOLLOw bLOg kite~

    BalasPadam
  3. kambeng to town nih kak ina..
    Jemput ke:ALL IN ONE

    BalasPadam
  4. mcm hidangan menu kat cafe jer ni kak! meletops!!

    BalasPadam
  5. bbq kambengssss....i loikeee..heheh baru je makan masa jamuan last week..nyum2

    BalasPadam
  6. salam ziarah kak ina
    amboi western saje ye ;)

    BalasPadam
  7. Salam....
    Aduh... Nampak amcam sedap jer ni. nasib baik saya sekarang tengah diet tak boleh makan daging kambing.

    daripada:
    lunaticg.
    Sabahan Bloggers Club.

    BalasPadam
  8. wah...mmg western abis..mcm restoran di rumah..:)

    BalasPadam
  9. ermm..Sedapp nyerr kat...LAPARRR...niee...

    BalasPadam
  10. sedapnya!!! kid suka makan kambing! heheehe.. takde pening der.. :)

    BalasPadam
  11. lapaq laaa kak ina.....

    kak ina..wifi yg kak ina maksudkan tu yg pakej unifi tu ke?

    BalasPadam
  12. sodapppnyoooo...



    jom skodeng:
    http://ellismelia.blogspot.com/2011/02/cara-register-heartbeatmy-jana-income.html

    BalasPadam
  13. perghh..meleleh lagi air liur ni..bilelah kak ina nak wat open house ni :)

    BalasPadam
  14. saya nak order chicken Chop satu kak ina.. hehehe

    BalasPadam
  15. uhuhu

    saya adalah tidak dapat memakan kambing
    kecuali kambing bakar je
    tak tahan structur dia hehehe

    BalasPadam
  16. cedapnye dgg kamben tu kak.
    leleh ler kite tgk..hehe

    BalasPadam
  17. slalu tgk jer kambing tu, tak reti nk masak apa..rupanya, lamp chop.. hehe..good idea la kak ina..bole try la lepas ni,slalu makan kat nailis sentul tu jer

    BalasPadam
  18. bestnyer k ina, perut dah lah tgh lapo nie

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers