OOO

Khamis, Mac 10, 2011

Kek Mahal Untuk Harijadi Athirah

Terlambat nak wish Athirah sebab tak jumpa gambar kek ni dan lagipun masa celebrate harijadi dia dah masuk minggu ke dua bulan Febuari pastu sibuk balik kampung masa cuti hari raya cina..pastu ada sepupu kawin..(banyaklah alasan)..pastu gi India...(banyaklah alasan lagi)

Ira dan Imran lahir pada bulan yang sama cuma tarikh berbeza. Imran pada 21hb. Jan dan Ira pula pada penghujung bulan Januari. Bila dia balik dari asrama akak tanya nak kek apa?
Nak kek ice cream baskin robbins..
wah classnya citarasa Ira ni. Oleh sebab Ira tak join kami lawat Yana kat India, hb akak pun tunaikan hajat dia tu. Kek ini kena order 4-5 hari baru dapat. Kenalah tunggu dia balik lagi 2 minggu baru boleh order dan dapat kek ni. Senyum lebarlah dia bila dia balik dapat kek idaman hati.
Imran pun tumpang sekali..baru balik main bola..muka basah kuyup sebab basuh kononnya cunlah tu bila ambil gambar dia. Imran sentap gak sebab masa harijadi dia akak cuma buat kek cawan upin dan ipin. Bila akak bagitau dia dapat gi jejalan kat India barulah dia senyap.
Bukan saja Ira dan Imran senyum, manager, hb dan akak pun senyum sebab first time rasa kek ais krim. Sebab mahal sangat tu sebab tak pernah beli.


Kek kecik camni pun dah RM100 lebih..nasib baik tak pandai buat..

Buat Athirah, semuga berjaya dalam peperiksaan PMR tahun ini. Mak memang nak Ira dapat 9A tapi jika Ira dah berusaha sedaya upaya tapi tak dapat keputusan cemerlang macamtu, mak redha. Janji Ira jangan terasa tertekan. Relax lah yer.

p/ Taklah mahal pun..sekali sekali bolehlah..

27 ulasan:

  1. kak, lenkali buat kek pastu letak aiskrim kat atas.. hehehehe

    BalasPadam
  2. sekali sekala buleh lerr. hmm moga anak akak dpt 9a.

    BalasPadam
  3. oh takpa kak...setahun sekali jer..mahal pun takpa..:)

    BalasPadam
  4. Kek Baskin Robbins memang mahal,kak..and kakak pulak beli yang besar gedabak..lagilah mahal..hehehe.Tapi,sekali-sekala tak apalah kan..makan sampai puas for 1 year ration.Good luck to Ira who will be sitting for her PMR at the end of the year.I rasa she sure boleh dapat 9As as her abang and kakak pun intelligent and studying in overseas.That is surely a dorongan for her to be as successful.
    Saya Nyonya..opps..Bibik Melaka,kak..dah tua so panggilannya Bibik la..hehehe.

    BalasPadam
  5. Eppi besday Athirah n Imran....Semoga segala yang dihajati tertunai...k...

    BalasPadam
  6. salam..

    hepi bday athirah & imran..smoga mnjadi ank yg soleh&solehah serta anak2 yg membahagiakan ibu&ayah...anyway,rs syahdu je baca ayat last yg di boldkan tu..mcm sy plak yg nk amik exam..huhu..

    BalasPadam
  7. salam kak ina..

    Happy birthday untuk adik athirah. Semoga menjadi anak yang soleh dan soleh serta taat kepada kedua ibu bapa. Belajar rajin2 ok.. kek tue nampak sedap je...

    BalasPadam
  8. hepi belated birthday athirah

    walaupun deco kek tue kureng...kompem sedap..nama pun kek dari Baskin Robin.....

    BalasPadam
  9. uuuhhh...sedapnya!!kek BR tu..sangat marbeles..

    kalo utk anak (stahun sekali plak tur!) selalunya mak ayah mesti rasa "tak mahal sngt",tp kalo utk diri sendiri mesti rasa "uiih..mahalnya..tak yah la!"

    Good Luck Ira..belajar pandai2 yer!

    BalasPadam
  10. sedapnya kak..saya pun lom penah lagi rasa kek baskin tuh..sekali sekala boleh lah ye kak

    semoga ira dpt 9A.amin

    BalasPadam
  11. kak,
    mahalnya kek tuh...tak termampu rasanya nak makan....
    semoga ira dapat keputusan yang cemerlang...
    takpe lah..kan kita doakan saje kejayaan mereka...saya pun macam akak jugak saya redha je apa pun keputusan anak sebab taknak mereka rasa tertekan....

    BalasPadam
  12. fuhhh sedapnye kek tu akak, tak penah lagik beli kek ice cream camtu

    BalasPadam
  13. demi anak-anak, mak ni sanggup ajer kan :)
    happy belated birthday untuk Athirah :)

    BalasPadam
  14. Salam Kak..
    Emmm simple je kan deco dia, tapi rasa tak simple kannnn...nyum..nyum..sedap tu Kak Ina....

    BalasPadam
  15. salam kak ina

    wahhh bestnyer dapat makan kek ice cream woooo

    apa pun epi bufday buat girl athirah

    BalasPadam
  16. KEK BR MMG MAHAI KAN KAK
    TAPI SEDAPP
    PUAS ATI

    BalasPadam
  17. sedapnya...bagusnya ibu yg memahami :D

    BalasPadam
  18. Assalamualaikum Kak Ina

    mengapa ler tak jemput saya...he he

    Amin amin amin atas doa2 seorang ibu tu
    moga memperolehi kejayaan yg cemerlang dlm PMR

    Wassalam

    BalasPadam
  19. happy birthday athirah



    psst.. pasni kak ina kena belajar buat kek aiskrim la.. hehe

    BalasPadam
  20. kek yg neh mmg sodap...tp sy sebat tang ice-creamnyer ajer...eheheheh... terharunya baca ucapan akak pd ira tuh... beshnyer kalo akak mak sy...ehehehehe

    BalasPadam
  21. sedapnya kek besday athirah!!hepi belated besdayy

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers