OOO

Rabu, April 06, 2011

Tertinggallah Pulak

Please LIKE N3 di sini dulu yer...tu pun kalau sudi..terima kasihlah yer


Selalunya kalau tertinggal mestilah tinggal benda yang penting kan..tapi kali ni..



Bukan tertinggal handphone
Bukan tertinggal handbeg/purse
tapi tertinggal suami...camni kisahnya

Hari Ahad lepas kami dapat jemputan dari Daydeck..sepupu dia kawin kat Sentul. Dekat dengan rumah jadi kami dapatlah pergi. Selalunya suami yang siap dulu dan panaskan enjin kereta. Kadang-kadang dia bising..

Ina ni selalu lambat siap..entah apa yang dibuat pun tak tau.

Tapi kali ni akak pulak yang cepat siap. Bila dah siap, akak turun bawah dulu , duk kat tempat driver..panaskan enjin..buka pagar dan.keluarkan keta, lama dia turun.

Ina bawalah keta..I (kita orang dari kawin panggil camtu...ai...uuu..kadang-kadang panggil abang/ina) duk kat belakang..nak rasa jadi tuanlah pulak.

No problem.. Bila akak dengar pintu keta di tutup..akak pun pecutlah..

Bila akak tanya ...

abang..pot pet pot pet
eh..eh..eh...apahal senyap ni, bila akak tenguk kat cermin belakang..eh ..eh...tak ada oranglah..

bila akak tenguk lagi sekali kat cermin tepi..suami tengah gelakkan akak..nasib baik tak jauh lagi..bolehlah reverse..tergelak-gelak kami di buatnya bila dia datang kat keta..pastu dia ambil alih jadi driver,dalam keta pun ashik gelak ajer..sebab rasa kelakarlah.

First time benda ni terjadi kat kami..kalaulah akak duk diam ajer terus pecut macam mat rempit ...ehermmm mesti dia call akak...apa macam....kelakar tak ?

p/s pernah ker jadi kat anda? Sharelah ek

19 ulasan:

  1. hahaha..macamana leh tak perasan? lawak tul lah.. :) saya tak penah lagi jadi cam ni...

    Jom baca ni: Usop Wilcha @ Shy8...Satu Fenomena Baru??

    BalasPadam
  2. hehehe..akak macam tak sabar je nak memandu..sampai tertinggal suami...hehehe

    BalasPadam
  3. ekekke tak pernah terjaid cmani. metsi akak ingat hubby kak dh masuk eh, sbb pbunyi pintu tututp..tu yg akak sedap je jalan eh? kui3x

    BalasPadam
  4. hahahhahahaa
    tak sabar nak jumpa geng tali barut la tu pasal sampai suami pun tertinggal....ahahahaha

    BalasPadam
  5. kahkahkah
    kelakar la kak ina ni
    mesti husband akak mula2 terpinga2 tengok kak ina drive menonong jer.. eekekkee

    BalasPadam
  6. hahaha sabor je la. ble plk akak tertinggal husb yer.

    BalasPadam
  7. haiyaaa mcm mana boleh tertinggal

    Terkini : Aku VS Nuffnang

    BalasPadam
  8. oh.. suami oh suami... tertingaal pulok... :)

    BalasPadam
  9. sungguh kelakar la kakak ni
    hahahahah

    BalasPadam
  10. Salam....Ha ha ha ha...saya klu time klr ngan hubby terus jadi xpandai bawa kete sendiri...

    Dulce De Leche ni, diorang cakap cam kaya..sapu kat roti pun boleh, masak kek pun boleh dan mcm2 lagi kegunaannya..Tapi saya tak pernah lagi buat@merasanya...

    Emmm...ni betul-betul kena buat persediaan mental dan fizikal ni ya kak, sebelom ke sana..Itulah, secucuk satenya pun RM2.50..inikan nak seekor....logik-logik-logik....

    BalasPadam
  11. ahahaha, mmg lawak habis. boleh imagine sy akan gelak camtu jugak kalau wife buat camtu kt saya

    BalasPadam
  12. kelakar kelakar
    ;))

    betul tu kak, kekadang suami tentu macam teringin kita jadi driver pula kan.

    BalasPadam
  13. Hahahahaa......lepas nie kalau tiap kali nak kete sure jadi model usik mengusik....

    BalasPadam
  14. salam
    gelak dulu wakakakakakakah
    nasib baik
    kalu tak sorang sorang la

    BalasPadam
  15. salam ina..
    lucu gak ina yee..nasib baik cepat perasan..kikikik

    BalasPadam
  16. sian cik abang...tercicir!! hahaha..

    BalasPadam
  17. wahahaha.. klakar la K'Ina ni :)
    teringat kat kawan kita yg beranak 5, 1 Mei 2010 dulu.. tertinggal sorang anak mase gathering uma kawan kt Muar.. smpi kluar airmata kitaorg smua ktawa :D

    BalasPadam
  18. hahahaha lawaklaaa akak!! saya pun pernah hampir tertinggal maid kat R&R...! kah kah kah

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers