OOO

Selasa, Jun 21, 2011

Laut Di Sunderland United Kingdom

Rumah anak akak ni dekat bebebeno dengan laut cuma jalan kaki ajer dah sampai. Sebelum gi London akak ajak suami gi merayau dan ambil gambar kat sini.
Pintu masuk ke rumah api..kat bawah ada sejarah tentang pembinaan rumah api ni
Cuba tenguk tahun berapa benda ni di bina (klik yer)..malaysia belum merdeka lagi dia orang dah bina rumah api tu..
bangsa mereka lagi maju dari kita.
kat belakang tu bukan rumah rehat tapi tempat main judi..tak sukalah jejalan kat sini.
Dia orang ni suka bawa anjing..puas nak elak dari anjing, kalau anjing keluarkan benda tu..kenalah kutip..kalau idak kena denda
Walaupun air laut bersih tapi tak leh mandi....sejukkkk
tak larat nak duk lama..sejukkkk sebab angin bertiup kencang..tu sebab tangan ashik masuk dalam poket ajer
undertaker tak nak ambil gambar
geram tenguk harga kereta kat sini
Dalam perjalanan balik ashik tenguk bunga yang sedang berkembang
ashiklah klik sana klik sini
geram tul tenguk bunga-bunga yang di tanam kat rumah dan di tepi jalan...oleh sebab cantik...akak ralit menenguknya sambil ambil gambar....sampai suami akak kata...dahlah inaaaa..jom balik...sejukkkkkkkkkk

23 ulasan:

  1. garangnya tangkap gmbr,.senyum la skit kak,.hahaha

    teringin nye la nk pergi sana,.=))

    BalasPadam
  2. bestnya kak jenjalan..... untung anak2 pandai belajar luar negara

    BalasPadam
  3. kak ina. kalau tgok harga keta kat sana mmg murah. tp kat sana xde keta pun x apa. pengangkutan awam sana dah cukup efisien. sampaikan org kurg upaya pun boleh naik bas.

    BalasPadam
  4. siyes me rindu UK bila baca entry akak ni

    lawa blog akak dgn header +template baru ni! i like!!!

    BalasPadam
  5. Seronoknya leh tanam bunga mcm2 kaler kan...

    BalasPadam
  6. Ingat bunga hidup. Ropa2nya bunga kat baju dlm gambar kat atas .hi,hi
    bukan baju dalam kak ina ye.

    BalasPadam
  7. dah jadi travelog ni kak ina..:-)

    BalasPadam
  8. Salam,

    CANTIKKAN...tgk rumah tu teringat rumah lama kami kat Manchester...

    BalasPadam
  9. syok nye dpt jenjalan oversea...teringin je bile tgok gbr ni....kene kumpul pulus dulu le gamaknye ni...cantik...

    BalasPadam
  10. Kak,
    Kalau pergi France lagi dahsyat...bukan setakat nak elak anjing saja tapi kena bukak mata besar-besar sebab they don't clean up after their dogs!!
    Kalau Kak Ina suka bunga,kak Ina tak boleh la pergi Holland masa spring sebab nanti kak Ina tercengat saja and tak boleh nak ke mana-mana sebab terpegun.Hubby akak mesti naik bengang punya...hehehe.Usually,countries with 4 seasons memang banyak bunga..even kat tepi-tepi jalan and sometimes tumbuh liar aje.

    BalasPadam
  11. kak harga kereta kat luar negara memang murah kan. apsal kat sini mahal even kereta buatan sendiri.

    BalasPadam
  12. whoaaa....semakin menarik HEADER blog akan sekarang....

    BalasPadam
  13. kak ina,

    dah sampai ke sunderland tu, tak pegi ke kilang vision/corningware ke kak?murahhhhhhh sgt2...

    BalasPadam
  14. pergh best layan pengalaman g uk akak

    BalasPadam
  15. waaa..ila kak ina g uk ni?x gitau pun..hehehe

    BalasPadam
  16. perempuan & bunga memang takleh dipisahkan :)

    BalasPadam
  17. seronok yer jalan2 kat oversea. teringin nak ke sana, lagi2 LONDON

    BalasPadam
  18. kak,gmbr mini cooper tu yg tk menahan.kt sna murah kan.mcm pkai kancil je kat sna.cni? emmmm pndang jelah.

    BalasPadam
  19. masyAllah ctk nya

    geram la kete tu!!!

    BalasPadam
  20. Bestnya kak jalan jalan kat UK.. Mesti seronok kan.. Kalaulah saya dapat join sama.. Tapi raoming charge dia mesti mahal giler kalau buat/ terima panggilan kan?? Urm, better pakai Flexiroam :)

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers