Korban Membawa Rezeki

Tawaran Hebat

Lazada Malaysia

Rabu, Ogos 10, 2011

Kesiannya Tenguk Asyraf Hazlan Di Rompak Dan Di Pukul Di London UK(Akak Pun Risau Ni!!!)

Ya Allah Ya Tuhanku selamatkan anakku dan anak-anak Malaysia di sana. Seram sejuk bila tenguk pelajar Malaysia bernama Asyraf Hazlan yang telah di rompak dan di pukul oleh orang putih kat London. Asyraf Hazlan yang sedang belajar di Universiti Kaplan London di pukul sehingga gigi dan rahang patah.

Asyraf Hazlan pelajar tajaan Mara yang baru sebulan sampai di London serta seorang kawan, Mohd Fariz dalam perjalanan berbuka puasa di rumah senior mereka tetapi malang tak berbau apabila beliau telah di pukul dan kemudian barangnya di ambil oleh mereka.

Beliau telah di rawat di Royal London Hospital dan akan di bedah untuk merawat rahangnya yang patah.

Sumber : Harian Metro
Risau bila tenguk video ini, mak rasa risau tau Russhdi, mak bayangkan macam anak mak yang kena...semuga anak mak selamat disana.  Kalau tak ada hal jangan pegi ke mana-mana..kalau terdesak pergi dengan member serumah.

Bacaan Doa Mohon Dijauhkan Dari Malapetaka
“Rabbanaksyif ‘annal ‘azaaba innaa mu’minuuna”
Arti Doa Mohon Dijauhkan Dari Malapetaka
“Ya Tuhan kami, lenyapkanlah azab itu dari kami. Sungguh, kami akan beriman. (Q.S. ad-Dukhan [44]:12)”


اَللَّهُمَّ جَنِّبْهُمُ اْلفَوَاحِشَ وَاْلمِحَنَ, وَالزَّلازِلَ وَاْلفِتَنَ, مَا ظَهَرَ مِنْهاوَمَا بَطَنَا
Alloohumma jannibhumul fawaahisya wal mihan, waz zalaazila wal fitan, maa dhoharo minhaa wamaa bathon. 
Artinya: "Ya Allah, jauhkan mereka dari segala bentuk kejahatan dan cobaan, juga dari segala bentuk bencana dan petaka, baik yang nampak ataupun yang tersembunyi".
 

26 ulasan:

  1. yeer la kak...smlm tgk video tue dlm berita rasa sedihnyer pelajar malaysia dibuat cenggitu...

    BalasPadam
  2. kesian asyraf tu..moga rushdi ok2 aje ye kak

    BalasPadam
  3. Semoga anak akak berhati2 disana. Insyaallah, doa seorang ibu tu mujarab. Amin..

    BalasPadam
  4. :'(,ya Allah semoga mereka selamat disana..Amin

    kawan saya pon penah kena kat UK juge,sampai hilang ingtan

    doa ibu pasti mustajab,insyAllah

    BalasPadam
  5. Insya'Allah takde apa2 kak....semoga anak akak selamat sentiasa....banyakkan berdoa semoga takde apa2...

    BalasPadam
  6. sama-sama kita doakan mereka selamat di sana.. my abah pun macam nak tak nak je lepaskan my adik py sana bulan 9 slepas tgk kjadian ni..

    BalasPadam
  7. saya pun tak sanggup nak tengok video tu sampai habis, kesian kat adik tu. semoga Allah lindungi orang Malaysia dan orang islam di sana. Ameen

    BalasPadam
  8. kesian sgt, semlm tgk keadaan budak tu rasa nak menitik airmata, terbayang kalo kejadian yg sama jadi kat anak kita. semoga

    BalasPadam
  9. Amin!! memang kesian tngk budak tu..bukannya nak tolong, lagi nak rompak..hampeh betul

    BalasPadam
  10. Amin!! memang kesian tngk budak tu..bukannya nak tolong, lagi nak rompak..hampeh betul

    BalasPadam
  11. sama2lah kita mendoakan kesemua pelajar kita yg berada di sana sentiasa dilindungi oleh-nYa dari perkara2 buruk seumpama ini....

    BalasPadam
  12. semoga mereka baik2 disana. Ameen.

    BalasPadam
  13. dugaan ramadan..moga mereka di sana hati2..moga dlm lindungan Allah sentiasa..

    BalasPadam
  14. semoga anak akak & adik2 kat sana sentiasa dlm lindungan Allah..

    BalasPadam
  15. xnak tgk kak .. kang ado yg nangis kt opis ni uhhuhuhuhu sob sob ..

    moge2 mereka selamatt

    BalasPadam
  16. Ina...tulah ...semalam tgk kat TV... kesian kan...famili dah lah jauh...semoga anak2 kita yg diperantauan dipelihara dari malapetaka...

    BalasPadam
  17. Semoga Rushdi dan anak-anak yang lain akan selamat di bumi penjajah tu.. uhuhu takotnya...

    BalasPadam
  18. semoga anak akak dan pelajar2 lain selamat disana....AMIN

    BalasPadam
  19. semoga anak kak ina selamat,moga dalam perlindungan Allah selalu. Moga Asyraf pun cepat sembuh

    BalasPadam
  20. Semoga anak kak ina selamat...

    hik3,ngumpat kak ina lagi...maaf in advance

    Blog Pilihan August 2011

    BalasPadam
  21. kesian tgk video tu kak..dah la ngah sakit pastu kena rompak la..akak msti lg risaukan sbb anak akak ada kat sana..insyallah dia xde ape2 aminn

    BalasPadam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  23. siyes sumpah mmg kesian tgk adik ni... td tgk berita pon sedih... huhu

    BalasPadam
  24. memang gilerlah diorang ni..takde perasaan betull..pastu terang-terangan pulak tu..aduss..seksa betul duk negeri orang ni

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...