OOO

Isnin, Januari 09, 2012

Akhirnya Ezani Juara MasterChef Malaysia Yang Pertama (Tak Tertunai Hasrat DiHati)

Wahidan yang Ezani  merupakan 2 orang 
finalis MasterChef Malaysia yang pertama. Kredit pic : FB MasterChefMalaysia
Seperti mana yang di war-warkan dan sesiapa mengikuti siaran MasterChef Malaysia  di Astro Ria Saluran 104, akhirnya Ezani dari Selangor ( Ezani Farhana Binti MD Monoto) telah di nobatkan sebagai Juara MasterChef Malaysia  yang pertama dan beliau telah memenangi wang tunai RM100,000.  Wow banyak tu..
Tahniah Ezani yang mempunyai pekerjaaan sebagai Doktor Gigi.  Wah Ezani kata dia tamak sebab nak cebur kedua-dua bidang.  Chaiyok aaaa

Tahniah juga buat Wahidan seorang pekebun dari Sabah yang berusaha bersungguh-sungguh sehingga berjaya sampai ke peringkat akhir tapi tak berjaya menjadi Juara.
 Akhirnya dapat gambar Firdaus dan geng blogger yang lain (kredit pic http://madammondoq.com)
Firdaus kata ...rugi mak tak gi..makanan sedap-sedap..  
 alamak terliurlah pulak bila tenguk makanan dalam pinggan dorang berdua ni
Jejai yang tersandar kekenyangan (sebenarnya nak mengurat artis lagilah tu), Madamondoq yang cun, Kid yang handsome, Firdaus anak akak  yang paling handsome dan  eyriqazz bapa yang penyayang
Sepatutnya akak pergi malam tadi tapi disebabkan family first akak wakilkan anak akak pergi.  

Frust gak mulanya  tapi gembira rasa di hati sebab Firdaus bawa balik ole-ole MasterChef Malaysia.  

Terima kasih  Astro kerana sudi menjemput akak.

Kredit Picture & Video  : eyriqazz (Jelezz tenguk gambar dia kat sana..siap kena peluk lagi)Madamondoq

p/s apasal tak ada gambar Firdaus dengan dorang ek.

12 ulasan:

  1. wah saya suka mug tu kak ina.. kalau minum pasti hari2 ingat Masterchef.. hehehe

    BalasPadam
  2. salam kak ina

    wani pun dah agak mesti ezani yg menang ... hihi tapi2 kedua2 finalis terbaiklah... mesti banyak promo2 dr ezani lepas ni ...banyaknya ole2 akak ... tapi wani berkenan dekat apron tuh;p

    BalasPadam
  3. kak ina tak nak buat GA ka guna hadiah2 masterchef tue hehe...

    BalasPadam
  4. wahidan dah hensem ngan rambut barunya tu. memang dpt agak ezani yg akan menang mlm tu

    BalasPadam
  5. x der gambo daus psl beliau segan nk suh org lain amekkan gambo...hihihihi

    BalasPadam
  6. eee...dari top 10 hari tu dah dapat agak ezani menang....

    BalasPadam
  7. aaaa bestnya dpt mug semua tu hehehe

    BalasPadam
  8. best nyer dpt goodies tu. ! nak gak p .....nuffnang tak ajak pon .uwaaaaaaaaa

    BalasPadam
  9. Tak dapat makan tak apa kak, tapi dpt ole2 yg class tu terbaikk

    BalasPadam
  10. daus sebok makan dgn bersungguh kak.. ehe.. eh.. yang cun?? adoii.. (blushinggg!!!)

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers